Natriumbikarbonat for diabetes: det er effektivt?

Natriumbikarbonat (natriumbikarbonat) er et populært hjemmemedisin for TANNBLEKNING, Forfriskende åndedrag, Lenitive Astteog mer. Men med hensyn til natriumbikarbonat for diabetes?

Det er ikke mange undersøkelser på # 8217; generell effekt av natriumbikarbonat på diabetes. derimot, Nylig dyreforskning antyder som kan bidra til å forhindre en infeksjon på 8217, som heter mucormicose, som kan forekomme hos folket som lider Diabetisk ketoacidose (DKA).

Fortsett å lese Finn ut mer om DKA, mucormicose, natriumbikarbonateffekter.

diabetisk ketoacidose

DKA er en alvorlig diabetes komplikasjon. Det er resultatet av at kroppen din produserer høye nivåer av en type syre i blodet kjent som ketoner.

DKA kan utvikle seg hvis kroppen din ikke produserer tilstrekkelig mengde insulin. Uten nok insulin for å hjelpe glukose (sukker) inn i cellene, blir kroppen din til fett for drivstoff.

Når kroppen din bryter opp fett, akkumuleres ketonene i blodet. Hvis ikke behandlet, kan dette muligens føre til DKA.

DKA-symptomer kan utvikle seg raskt og kan omfatte:

 • Overdreven tørst
 • Han retched
 • kvalme
 • hyppig urinering
 • pust
 • tørr i munnen
 • forvirring
 • utmattelse

En DKA-start kan også oppdages gjennom blod- og urinanalysen hjemme med tilstrekkelige testsett. Hvis testene bestemmer et høyt nivå av blodsukker eller hvis urinen har høye ketonnivåer, bør du umiddelbart konsultere en lege. DKA kan være dødelig hvis ikke behandlet.

mucormicose

Mucormicose er en «8217; sjelden, men potensielt dødelig soppinfeksjon forårsaket av mugg kalt mucormares. Det påvirker ofte at folk med svekket og felles immunsystem forekommer i bryster eller lunger.

Mucormicose symptomer kan inkludere:

 • blinkers
 • svartet hud stoff
 • hevelse, ømhet eller rødhet

Folk med DKA opplever mucurmycose med høyere hastighet enn de uten DKA.

Bikarbonat av natrium og mucurmykose

Mens natriumbikarbonat potensielt øker blodet, fokuserer natriumbikarbonatforskningen og diabetes på virkningen på DKA og Mucurmycosis.

TIL 2016 studio på mus Han undersøkte potensiell bruk av natriumbikarbonat i mucormikosebehandling. Forskere fant at DKA kan bidra til å akselerere infeksjonen. Derfor kan bruken av natriumbikarbonat og chelaterende jern være et forebyggende tiltak.

Ytterligere forskning på mennesker er nødvendig for å avgjøre om natriumbikarbonat kan brukes som behandling for mucurmycose.

Mucormicosis behandling

Behandling for mucormicose begynner med en intravenøs antifungal medisin som amfetericin b. Kirurgisk fjerning av infisert stoff kan også bidra til å forhindre spredningen av infeksjonen på & # 8217;.

Hvis vevsfjerning og intravenøs terapi vellykket, kan legen erstatte intravenøs medisinering med orale legemidler som posakonazol eller isavukonazol.

Ta bort

Nylig forskning på effekten av natriumbikarbonat på personer med diabetes.

Nylig dyreforskning tyder på at natriumbikarbonat kan bidra til å forhindre mucurmykose, en soppinfeksjon som kan utlede fra DKA. Imidlertid er det ikke nok bevis for å støtte mucormicosis lastebiler med natriumbikarbonat.

Mucormicose krever behandling av en lege. De kan anbefale antifungal narkotika eller kirurgiske inngrep. DKA er også en ekstremt alvorlig tilstand som krever behandling av lege.

Hvis du ikke har DKA og tror at natriumbikarbonat kan være en god komplementær terapi, snakk med legen din for å finne ut om det er trygt for deg.