Vedvarende liten astma: årsaker, symptomer og behandling

L’astma er delt inn i fire kategorier eller faser. Hver av de fire fasene beskriver hyppigheten av symptomer og hvor alvorlig de er når de oppstår.

Tilstanden kan være veldig mild og be om minimum eller null medisinsk behandling. Det kan også være seriøst og be om en daglig behandling. Mange tilfeller av astma faller imidlertid innenfor disse to ender.

Folk som har symptomer på astma i mer enn to dager i uken, men ikke hver dag kan de ha en «mild og vedvarende astma.

Symptomer

Klassifiseringen av Astma-astmaet er bestemt av hyppigheten av symptomene, fra hva symptomene forstyrrer aktivitetene og frekvensen som vi forekommer med høyere risiko (som behovet for sykehusinnleggelse eller oral terapi med glukokortikosteroid).

Folk med vedvarende liten astma demonstrerer symptomer mer enn to ganger i uken, men mindre enn en gang om dagen.

På dette stadiet, # 8217; astma er ennå ikke en daglig faktor, men det er vedvarende. Du kan ta medisiner for å hindre rehabilitering, til og med samtaler D’astma, men du trenger ikke å gjøre med svært hyppige symptomer ennå.

Symptomer på’vedvarende mild astma inkluderer:

 • pust
 • whistling når du puster (hissing pust)
 • hoste
 • Akkumulering av slim i luftveien
 • Thoracic undertrykkelse, smerte eller trykk

Natt symptomer

Personer med vedvarende mild astma kan ha nattsymptomer mer enn to ganger i en måned. Men nattsymptomer forekommer ikke mer enn en gang i uken.

Nattrehabilitering er en viktig faktor når legen rangerer stadion av’astma du har. Frekvensen som de forekommer, sier også mye om hvor godt kontrollert L’astma.

Flare

Hvis du har en rehabilitering med mild og vedvarende astma, kan du ikke være i stand til å utføre alle dine vanlige daglige aktiviteter.

For eksempel kan en flamme forhindre deg i å klatre på trappen eller rense huset. Du kan ha problemer med å gå for en vanlig avstand.

Du vil nok bli sliten lettere fordi lungene ikke mottar oksygen de trenger når du opplever en forverring av astmaen.

Diagnose

Personer med vedvarende liten astma har en lungefunksjon av over 80 prosent av det normale forventet under FEV1 puste testen. Dette betyr at lungene har evnen til å kraftig utløpe enn 8217; 80% av volumet i et sekund, forutsatt at lungene som ikke påvirkes av sykdommen.

Legene kan klassifisere astmaen basert på lungefunksjonen. Dette bestemmes av ulike respiratoriske tester. Legen kan be om disse testene før de diagnostiserer stadiumet i astmaen.

Disse to testene er:

 • Spirometri: Denne testen bruker en pustemaskin (et spirometer) for å måle mengden luft du kan utløpe og hastigheten som du kan utvise den etter å ha tatt et dypt pust. Testen bruker disse parametrene til å anslå hvordan små lungeubler er begrenset.
 • Peak Flow: Denne testen måler hastigheten som luften utløper;. Hvis kraften er mindre enn en typisk toppstrøm, betyr det at lungene ikke fungerer riktig. Hvis du har hatt en tidligere toppstrømstest, vil du fortelle legen din dersom astmaen din forbedrer eller forverres.

Klassifisering

Klassifiseringen av # 8217; astma er noe vilkårlig. Skader legen din A’bilde av hvordan astma påvirker deg når som helst.

Graden sier imidlertid ikke umiddelbart til legen hvor godt det styres astmaen;.

For å vite det, kan legen din vurdere astma over flere måneder under kontrollene. Den tidsmessige sekvensen av stemmer kan hjelpe legen din til å se om symptomene dine er godt kontrollert, eller hvis du kanskje trenger nye behandlinger.

Ikke legg for mange aksjer i din astma. Din klassifisering kan bevege seg mot L’høy eller ned. Fordi behandlinger er vellykkede, kan du finne mindre symptomer.

Hvis behandlinger ikke er effektive, kan symptomene forverres. Konsentrerer mer om hvordan behandlinger gjør deg til å føle, ikke på astma-karakteren du har.

Behandlinger

L’astma behandles med ulike typer narkotika. Hva du vil bruke, vil avhenge av alvorlighetsgraden av symptomene dine og frekvensen som du manifesterer dem på.

Standardbehandlinger for astma inkluderer:

 • Rapid Action BronChodilators: Disse kortsiktige legemidlene D’handling lov til å redusere betennelse og åpne luftveiene slik at du kan gjenopprette raskt fra symptomene. Noen ganger blir inhalatorer brukt proaktivt, som før Dell ‘# 8217; trening, for å hindre symptomer. Andre brukes som redningsdroger når symptomene på en re-utnyttelse av astmaet forekommer.
 • Medisiner for kontroll av lang sikt: Når astma forverres, kan legen foreskrive denne typen medisin for å forhindre symptomer. Dette vil trolig inkludere innåndede kortikosteroider og kan også inkludere en langvarig bronkodilator D & # 8217;.
 • Narkotika for å lindre allergier: Hvis symptomene på # 8217; astma forverres av allergi, kan legen foreskrive medisiner for å lindre allergi, som et antihistamin, for å hindre en reaksjon.

Avtrekker

De utløsende faktorene i’astma er ting som kan forårsake symptomer eller en forverring av astma når du er utsatt for dem. Unngå utløsere eller redusere eksponeringen for dem, kan bidra til å forhindre fremtidige raketter.

Her er fem måter å unngå utløsende faktorer i astmaen:

 • Ditt hjem er bevis på allergener: pulvermider kan forårsake astmaangrep, så prøv å eliminere hvor mye mer pulver som mulig. Fjern tepper fra harde gulv. Bruk støvbestandig sengetøy og gardiner og vaskerom vasker regelmessig.
 • Bruk et klimaanlegg. Lukk vinduet og bruk klimaanlegget for å redusere irriterende stoffer til det åpne.
 • Hold deg frisk: Folk med influensa, lungebetennelse eller til og med en vanlig rutinemessig kald kan manifestere flere symptomer på astma. Underpasses til vaksiner og vaske hender under sykdommen høysesongen.
 • Beskytt ansiktet ditt: Den kalde luften kan utløse symptomene på # 8217; astma når den inhalerer den gjennom munnen eller nesen. Bruk et skjerf eller en jakke som kan dekke ansiktet ditt i tilfelle av isete temperaturer.
 • Rengjør regelmessig: Forhindre’lagring av muggrengjøring Våtmarkene regelmessig i hjemmet ditt og fjerne muggfeller, for eksempel blader eller brensel, i bakgården din.

Når skal du se en lege

Hvis astmaet er godt kontrollert og følg behandlingsplanen, kan du være i stand til å utsette forverringen av symptomene.

Imidlertid kan astmaen forverres over tid. Derfor er det viktig å foreta regelmessige kontroller med legen din.

Hvis du tenker symptomene på # 8217; astma du klarer oftere før du blir programmert for din neste avtale, fortsett og ta en ny avtale. Det er viktig å holde endringer i symptomene på symptomene; astma slik at du kan kontrollere dem.

Bunnlinjen

L’Vedvarende mild astma er en av de fire klassifiseringene i astma. Folk med mild og vedvarende astma demonstrerer symptomer mer enn to ganger i uken, men ikke en gang om dagen.

På dette stadiet vil legen sannsynligvis foreskrive noen form for daglig stoff for å forhindre symptomer og rehancies. Du vil også ha et redningsdrug, som en albuterolinhalator, for å lindre plutselige symptomer.

Hvis du tror du har astmasymptomer eller tror at symptomene på # 8217; astma blir verre, fikse en avtale med legen din. Kontroll av astma er viktig for å forhindre forverring av tilstanden.