Multifokale brystkreft: Staging, Behandling, Prognose og mer

COS’er multifokale brystkreft?

Multifokale brystkreft oppstår når det er to eller flere svulster i samme bryst. Alle svulster starter i en original tumor. Tumorer er også alle i samme kvadrant & # 8211; eller avsnitt & # 8211; sinus.

Multicenter brystkreft er en lignende type kreft. Mer enn en svulst utvikler, men i forskjellige brystkjøringer.

Hvor som helst 6 prosent 60 Brysttumorer er multifokale eller multi-entry, avhengig av hvordan de er definert og diagnostisert.

Multifokale tumorer kan være ikke-invasive eller invasive.

 • Ikke-invasive tumorer forblir i melkeproduktene eller i melkeproducerende kjertler (lobules) av brystet.
 • Invasive tumorer kan vokse i andre deler av brystet og spre seg til andre organer.

Fortsett å lese for å lære mer om typer brystkreft som kan utvikle seg med multifokale brystkreft, hvor behandling kan bestå av og mer.

Hva er typer brystkreft?

Det finnes forskjellige typer brystkreft og er basert på typen celler hvorfra kreft vokser.

Mest brystkreft De er karcinomer. Dette betyr at de starter i epitelceller som samarbeider brystet. L’adenokarcinom er en type karsinom som vokser fra laptop kanaler eller lobules.

Brystkreft er ytterligere klassifisert i disse typene:

 • Ductal in situ karsinom (DCIS) starter alle’interiør av melkeprodukter. Det kalles ikke-invasivt fordi det ikke har spredt seg utenfor disse leddene. Men å ha denne kreften kan Fare For invasiv brystkreft. DCIS er den mer vanlig Type ikke-invasiv brystkreft. Den er laget av 25 prosent av alle brystkrefter diagnostisert i USA.
 • Selv den lobulære karsinoma in situ (LCIS) er ikke-invasiv. Unormale celler begynner i brystkjertlene som produserer melk. LCIS ​​kan øke risikoen for å få brystkreft i fremtiden. LCIS Det er sjeldent, Presentere bare 0.5 prosent 4 av alle ikke-kreftformige brystbiopsier.
 • Invasiv duktal karsinom (IDC) er den vanligste typen brystkreft, som representerer om 80 prosent av disse svulene. IDC starter i celler som dekker melkekanaler. Det kan vokse i resten av brystet, så vel som i andre deler av kroppen.
 • Invasiv Lobular Carcinoma (ILC) begynner i lobuler og kan spre seg til andre deler av kroppen. Av 10 prosent av alle invasive brysttumorer er ILC.
 • Inflammatorisk brystkreft er en Sjeldne form som sprer seg på en aggressiv måte. Mellom 1 og 5 prosent av alle brystkrefter er av denne typen.
 • Pagets brystvorte sykdom er en Sjeldne kreft starter i melkekanaler, men sprer seg til brystvorten. Av 1 prosent 3 Brysttumorer er av denne typen.
 • Phyllodes tumorer er oppkalt etter bladmønsteret der tumorceller vokser. Disse svulstene er sjelden. De fleste er ikke kreftfremkallende, men du kan neoplasma. Phyllodes tumorer kompensere Mindre 1 hundre av alle brystkreft.
 • L’angiosarcoma begynner i celler som dekker blod eller lymfatiske fartøy. Mindre enn 0.05 prosent Brysttumorer er av denne typen.

Hvordan multifokale brystkreft er diagnostisert?

Legene bruker forskjellige tester for å diagnostisere brystkreft.

Disse inkluderer:

 • Klinisk brystundersøkelse. Legen vil høre bryst- og lymfeknuter for eventuelle knuter eller andre unormale endringer.
 • Mammografi. Denne testen bruker en radiograf for å oppdage endringer i brystet og kreftskjermen. L’Alder der du bør begynne å gjøre denne testen, og din frekvens er avhengig av risikoen for brystkreft. Hvis du har et unormalt mammogram, kan legen din anbefale deg å utføre en eller flere av følgende tester.
 • Magnetisk resonans for bilder (MR). Denne testen bruker kraftige magneter og radiobølger for å lage detaljerte bilder av brystet inni. Hans mer nøyaktig å oppdage multifokale brystkreft med hensyn til mammografi og ultralyd.
 • Ultralyd. Denne testen bruker lydbølgene til å søke etter masser eller andre endringer i brystet.
 • Biopsi. Dette er den eneste måten legen din kan vite med sikkerhet, du har kreft. Legen vil bruke en nål for å fjerne en liten prøve av stoff fra brystet. Det kan også utføres en biopsi av Sentinel Lymfeknude, lymfeknudeen der tumorceller er mer sannsynlig å spre seg fra svulsten. Prøven sendes til et laboratorium, hvor det er kontrollert for kreft.

Basert på disse og andre testresultater, vil legen stadium kreft. Staging viser hvor stor kreft er, hvis den har spredt seg og, i så fall i hvilken grad. Kan hjelpe legen din plan behandling.

I multifokale kreft måles hver svulst separat. Sykdommen er organisert basert på størrelsen på den største kreften. Noen Eksperter sier Denne metoden er ikke nøyaktig fordi den ikke tar hensyn til totalt antall brystkreft. Dette er imidlertid måten som multifokale brystkreft vanligvis er arrangert på.

Hvordan det blir behandlet?

Din behandling vil avhenge av kreftfasen din. Hvis kreft er på et tidlig stadium, eller svulster er bare i en brystskive, er konservativ kirurgi (nudulektomi) mulig. Denne prosedyren fjerner kreft så mye som mulig, bevare det sunne brystvevet rundt det.

Etter intervensjonen vil du motta stråling for å drepe kreftceller som kunne ha blitt igjen tilbake. Kjemoterapi er en «8217; et annet alternativ etter operasjonen;.

Store svulster eller svulster som har spredt kan kreve mastektomi, kirurgi for å fjerne hele brystet. Lymfeknutene kan også fjernes under operasjonen.

Hva er de vanligste sidebehandlingseffekter?

Selv om brystkreftbehandlinger kan forbedre sjansene for overlevelse, kan de ha bivirkninger.

Bivirkningene av sinus konservativ kirurgi inkluderer:

 • Brystsmerter
 • arr
 • Bryst eller arm hevelse (lymphedema)
 • Endring i form av brystet
 • blødning
 • infeksjon

Bivirkningene av stråling inkluderer:

 • rødhet, kløe, peeling og hudirritasjon
 • utmattelse
 • Bryst hevelse

Hva er perspektivet?

Multifokale brysttumorer er mer sannsynlig Sammenlignet med de enkelte tumorene for å spre lymfeknuter. derimot, Søket viser at de 5-årige overlevelsesraten ikke er forskjellige for multifokale svulster enn de enkelte svulster.

Ditt perspektiv avhenger mindre enn hvor mange svulster du har i et bryst og mer fra størrelsen på dine svulster og deres diffusjon. Samlet sett er 5-års overlevelsesrate for begrenset brystkreft 99 prosent. Hvis kreften har spredt seg til lymfeknuter i # 8217; området, er overlevelsesraten på 5 år 85 prosent.

Hvilke typer støtte er tilgjengelige?

Hvis du nylig har blitt diagnostisert med multifokale brystkreft, kan du ha mange spørsmål om alt, fra behandlingsalternativer til hva de vil koste. Legen din og resten av ditt medisinske team kan være gode kilder for denne informasjonen.

Du kan også finne mer informasjon og støttegrupper i ditt område gjennom kreftorganisasjoner som disse: