Her2-positiv brystkreft: Hva jeg vil gjerne vite om diagnose

Elleve år siden, da jeg var 57 år gammel, mottok jeg en samtale fra gynekologen min at en rutinemessig mammografi hadde vist noen mistenkelige forkalkninger.

Av en eller annen grunn tenkte jeg aldri på å være den typen person som blir syk av brystkreft. Jeg hadde vært relativt sunn for livet, og ingen i familien min hadde noen gang hatt brystkreft. Det virket som hva slags ting skjedde med andre mennesker, ikke for meg.

Jeg dro til stereotasisk brystbiopsi med sikkerheten som var alt en feil, en falsk positiv. Men da fortalte legen meg nyheten: Jeg hadde faktisk brystkreft. Ser tilbake nå, det er noen ting jeg ønsket å gjøre annerledes enn # 8217;.

Her er tre ting jeg ønsket å vite da jeg ble diagnostisert med her2-positiv brystkreft.

1. En diagnose av brystkreft er alvorlig

Til å begynne med, vil jeg gjerne ha kjent hvor alvorlig en brystkreftdiagnose.

Jeg trodde jeg ville ha hatt en nudulektomi og ville ha gått slik. Jeg var bekymret for operasjonen, men ikke for kreft, fordi jeg trodde det ble oppdaget snart. Men når en magnetisk resonans av begge brystene ble bestilt før’kirurgi, har leger etablert at jeg hadde en’andre små kreftflekk i samme bryst. Jeg byttet fra Stadium 0 til Stadium 1. Jeg var dermed planlagt en mastektomi, i stedet for en nudulektomi.

Jeg var sjokkert og overveldet. En mastektomi ville være en alvorlig forvrengning for kroppen min. Hvordan jeg ville se ut og hvordan jeg ville føle meg?

Jeg dro til en plastikkirurg og så bildene av rekonstruksjonen før og etter. Det er mange alternativer for kvinner som gjennomgår Mastektom. Lær så mye som mulig om dem. Vær også åpen for ideer som kanskje ikke tiltrekker deg umiddelbart.

2. Du vil kanskje kontakte andre for støtte

Du er sterk, men du trenger følelsesmessig støtte. Du må lytte til erfaringene fra andre kvinner som har opplevd noe lignende.

Ting skjedde raskt. Jeg måtte raskt møte mastektomi og rekonstruksjon. Jeg endte med å følge legen min råd og fikk en mastektomi på høyre side med en silikonanlegg i mastektomi-siden og et silikonanlegg på # 8217; andre side (for å hjelpe ham med å passe).

Til slutt fungerte ingenting av alt dette. Plantene endte med å gi meg smerte, så jeg fjernet dem i 2012. Jeg vil gjerne ha vært i stand til å snakke med andre kvinner som hadde opplevd det samme.

Før operasjonen min ble jeg en del av en støttegruppe for brystkreft anbefalt av sykehuset mitt. All’Vintage diskuterte mye om rekonstruksjon og bedre metode. I det øyeblikket kjente jeg ikke på ham, men i etterpå kan jeg se at jeg var i en tilstand av smerte for å ha mistet brystet mitt. Jeg trengte ikke bare et medisinsk rådgivning, men noen til å uttrykke min forvirring og min smerte.

3. Send til en antitumor farmakologisk behandling Alle & # 8217;

Med en diagnose av her2-positiv kreft, burde jeg ha hatt minst ett år med aggressiv kjemoterapibehandling. Han kunne ha reddet mange problemer underveis.

Fordi kreft var på et tidlig stadium, ble det antatt at kjemo ikke ville vært nødvendig. En kreftvæv onkotypisk test er tilbake med en poengsum som foreslo en liten repetisjonsmulighet, som støtter ideen om at kjemo ikke er nødvendig.

Ti dager etter fjerning av silikonproteser i 2012, L’Hip begynte å skade meg. Jeg dro til en kiropraktor og deretter fra en ortopedisk lege, som bestilte en magnetisk resonans. Brystkreft var L’Siste ting jeg mistenkte. Hipen min har blitt brutt i to punkter, og rettssaker var observert gjennom hele bassenget. En biopsi bekreftet her2-positiv brystkreft. Andre magnetiske resonanser viste at kreft hadde spredt seg til mine thoracale vertebrae, skallen og hjernen.

Jeg var en metastatisk fase 4 brystpasient i de siste 5 og flere år. Jeg har lidd kirurgi for å erstatte hoften, en crunchotomi for å fjerne en hjernevulst, flere strålings-gamma-knivstrålingsbehandlinger og kjemoterapi. Jeg er ofte skannet og så opp nært. Snart vil jeg starte radioterapi for min høyre superaclavicular lymfeknute. Uten kjemoterapi tror jeg ikke jeg ville ankomme hvor jeg er i dag.

Når en diagnose av brystkreft er gitt, er det viktig å kjenne de ulike behandlingene som er tilgjengelige, for eksempel stråling, kjemoterapi, hormonbehandling og kirurgi. Snakk med din onkolog som du anbefaler et bestemt regime.

Lær så mye som mulig på din spesielle brystkreft subtype. Gi en’se på nettforaene der folk med lignende kreftdiagnoser sammenligner notater og erfaringer. Dette kan åpne en verden av kunnskap og vennskap. Å vite andre som er i din egen båt, kan lindre følelser av fortvilelse og isolasjon. Vi er alle sammen om dette!

Selv om jeg ikke kan definere meg en overlevende på dette tidspunktet, vil jeg si at mine erfaringer med brystkreft ikke var verdens ende for meg. Snarere lærer jeg å elske og elske hver dag, og hver person med haster å vite at livet vender seg til en slutt for oss alle.

Jeg er mer konsentrert. Ikke c’det er på tide å miste med ting som jeg ikke bryr meg om. Og ikke lenger referere deg til at jeg vil gjøre for fremtiden. Jeg begynner å gjøre det i dag.

Beth Ciboffoletti er en interaktiv grafikk og designer av nettsteder som bor i West Palm Beach, Florida. Liker å svømme, fotografere og reise.