Morgellons sykdom: Symptomer, fibre, behandlinger og mer

COS’er sykdommen i Morgellons?

Morgellons sykdom (MD) er en sjelden sykdom preget av tilstedeværelsen av underliggende, inkorporert og eruptive fibre fra uavbrutt hud eller sår til langsom helbredelse. Noen mennesker med denne tilstanden føles også en følelse av å gatte, bite og holde fast på huden og deres hud.

Disse symptomene kan være veldig smertefulle. De kan forstyrre dine daglige aktiviteter og kvaliteten på livet ditt. Tilstanden er sjelden, lite kjent og noe kontroversielt.

L’Usikkerhet som omgir uorden gjør noen forvirrede og usikre mennesker føler og legen din. Denne forvirringen og mangelen på tillit kan føre til stress og angst.

Hvem tar sykdommen i Morgellons?

Du kan finne mer enn 14.000 familier De lider av MD i henhold til Morgellons Research Foundation. I en 2012-studie av sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) som inkluderte 3.2 millioner deltakere, forekomsten av MD var 3.65 tilfeller hver 100.000 deltakere.

Samme CDC studere viste at MD blir oftere observert i middelaldrende kvinner. En annen studere De viste at folk driver større risiko for MD hvis:

 • Den har Lyme’s sykdom
 • De har blitt utsatt for en mynte
 • gjennomgå blodprøver som indikerer at du har blitt bitt av en mynte
 • lider av hypothyroidisme

Mest forskning siden 2013 antyder at MD sprer seg fra et merke, så det er usannsynlig å være smittsomt. Folk som ikke har MD og bor sammen med familiemedlemmer som sjelden manifesterer symptomene sine.

Fibrene og huden som mister, kan forårsake hudirritasjon for andre, men kan ikke infisere dem.

Hva er symptomene på Morgellons sykdom?

De vanligste symptomene på MD er tilstedeværelsen av små hvite, røde, blå eller svarte fibre under, over eller utbrudd fra plager eller uavbrutt hud og følelsen av at noe kryper over eller under huden. Du kan også høre deg eller bite.

Andre MD-symptomer ligner de av Lyme sykdom og kan omfatte:

 • utmattelse
 • klø
 • Felles smerter og sorger
 • Kortsiktig minne tap
 • Konsentrasjonsproblemer
 • Depresjon
 • søvnløshet

Fordi Morgellons er en kontroversiell tilstand?

MD er kontroversiell fordi det er lite kjent, det er usikkert og forskningen på tilstanden er begrenset. Videre er det ikke klassifisert som en ekte sykdom. Av disse grunnene blir MD ofte betraktet som en psykiatrisk sykdom. Selv om nyere studier ser ut til å demonstrere at MD er en ekte sykdom, tror mange leger fortsatt at det er et psykisk problem som bør behandles med antipsykotiske legemidler.

Selv fibrene er kontroversielle. De som vurderer MD en psykiatrisk sykdom tror at fibre kommer fra klær. De som anser MD A’infeksjon mener at fibre produseres i humane celler.

Selv historien om tilstanden har bidratt til tvisten. De smertefulle utbruddene av grove hår på baksiden av barna ble beskrevet for første gang i det syttende århundre og kaller & # 8220; Morgellons & # 8221;. I 17 ble følelsen av å krype på huden kalt delirious parasitose, noe som betyr at den falske troen på at huden din var infested med insekter.

Tilstanden for utslett Kutane fibre har re-dukket opp i 2002. Denne gangen var det forbundet med følelsen av huden som katter. På grunn av likheter med den forrige nødsituasjonen, ble det kalt Morgellons sykdom. Men siden det skjedde med følelsen av å krype på huden, og årsaken var ukjent, mange leger og forskere The & # 8217, de kalte delirious parasitose.

Sannsynligvis på grunn av selvdiagnosen etter forskning på Internett, har antall tilfeller økt betydelig i 2006, spesielt i California. Dette startet en stor CDC hun studerer. Resultatene av studien ble publisert i 2012 og viste at ingen underliggende årsak ble funnet, inkludert infeksjoner eller insektinfeksjoner. Dette styrket overbevisningen om noen leger som MD var faktisk en delirious parasitose.

Siden 2013, søk etter mikrobiologen Marianne J. Middelveen Og kolleger foreslår A’Association mellom MD og bakterier som overføres av flått, Borrelia Burgdorferi. Hvis en slik forening eksisterer, vil dette støtte teorien som MD er en smittsom sykdom.

Hvordan Morgellons ‘sykdom blir behandlet?

Den medisinske behandlingen som passer for MD er ennå ikke klart, men det er to hovedterapeutiske tilnærminger basert på hva legen mener er å forårsake problemet.

Leger som tror at MD er forårsaket av en infeksjon i & # 8217, kan behandle deg med forskjellige antibiotika i lang tid. Dette kan drepe bakterier og behandle hudsår. Hvis du lider av angst, stress eller andre psykiske helseproblemer, eller hvis du utvikler dem, står overfor legen din, kan du også bli behandlet med psykiatriske legemidler eller psykoterapi.

Hvis legen din mener at tilstanden din skyldes et psykisk helseproblem, kan du bli behandlet med psykiatriske legemidler eller bare psykoterapi.

Få en psykiatrisk diagnose uventet når du tror du har en hudsykdom kan være ødeleggende. Du kan føle at du ikke blir hørt eller trodd eller hva du lever er ikke viktig. Dette kan forverre dine nåværende symptomer eller til og med nye.

For å få de beste behandlingsresultatene, etablere et langsiktig forhold til en lege som tar deg tid til å lytte og er medfølende, av åpen og pålitelig mentalitet. Prøv å holde seg mottakelig i å prøve forskjellige behandlinger, inkludert besøket av en psykiater eller en psykoterapeut hvis det er tilrådelig å hjelpe med symptomene på depresjon, angst eller stress som noen ganger er forbundet med styringen av denne forvirrede sykdommen.

Husholdningsartikler

Rådene om livsstil og hjemmemedisiner for personer med MD er lett tilgjengelig på Internett, men deres effektivitet og sikkerhet kan ikke garanteres. Enhver ny anbefaling du vurderer bør studeres nøye før & # 8217;.

I tillegg er det mange nettsteder som selger kremer, lotions, piller, medisiner for sår og andre behandlinger som ofte er dyre, men av tvilsom fordel. Disse produktene bør unngås, med mindre du vet at de er trygge og kostnaden er verdt.

Morgellons kan forårsake komplikasjoner?

Det er naturlig å se på og berøre huden når den er irritert, ubehagelig eller smertefull. Noen begynner å passere så lenge å se og samle huden din for å påvirke livskvaliteten og bringe til angst, isolasjon, depresjon og lav selvtillit.

Ripe eller pinchy sår gjentatte ganger og skorpe, hud som kryper eller utslettfibre kan forårsake større sår som er smittet og ikke helbrede.

Hvis infeksjonen beveger seg inn i blodet, kan du utvikle sepsis. Dette er en «8217; farlig livsinfeksjon som skal behandles på sykehuset med sterke antibiotika.

Prøv å unngå å berøre huden din, spesielt åpne plager og skorper. Påfør en passende dressing på ethvert åpent sår for å forhindre infeksjon.

Takle Morgellons sykdom

Fordi så mye er det ukjent på MD, kan det være vanskelig å takle tilstanden. Symptomene kan virke rart for folk som ikke kjenner dem eller ikke forstår dem, til legen.

Folk med MD kan bekymre deg for at de andre tror at det er, alt i hodet og # 8221; eller at ingen tror dem. Dette kan få dem til å føle seg redd, frustrert, maktesløse, forvirrede og deprimerte. De kan unngå å sosialisere med venner og familie på grunn av deres symptomer.

L’bruk av ressurser som støttegrupper kan hjelpe deg med å takle disse problemene hvis de oppstår. Støttegrupper kan hjelpe deg med å forstå hva som skjer og gi deg L & # 8217, mulighet til å snakke om dem med andre som har opplevd den samme opplevelsen.

Støttegrupper kan hjelpe deg med å få nøyaktig informasjon pågår på årsaken til tilstanden din og hvordan du skal klare det. Med denne kunnskapen kan du utdanne andre som kanskje ikke kjenner MD, slik at de kan være mer støttende og nyttige for deg.