21 sunne middelhavsoppskrifter

I mange år har Middelhavs livsstil blitt søkt etter helseinspirasjon, og det er lett å forstå hvorfor. Diets rik på frukt, grønnsaker, fisk og sunne fett er bra for oss, spesielt til vårt hjerte.

Det har blitt vist at å spise hvordan de gjør i land som Hellas, L’Italia og Tyrkia redusere risikoen av hjertesykdom. I følge Mayo Clinic, Det er også forbundet med redusert risiko for kreft, Parkinsons sykdom og Alzheimers sykdom.

Hva er Middelhavet diett

Middelhavet diett trekker på den kulinariske praksis i midten av Europa, Nord-Afrika og Midtøsten Middelhavet, alle områder hvor maten er forberedt på å bli nytes og smakt, ikke rushed.

Frukt, grønnsaker, fullkorn, belgfrukter, valnøtter og urter utgjør grunnlaget for & # 8220; Pyramid & # 8221; av denne dietten og hvert måltid fokuserer på dem. Fisken forbrukes minst to ganger i uken, mens fjærfe, egg og meieriprodukter forbrukes sjeldnere, kanskje bare noen få dager i uken. Kjøtt og søtsaker, i mellomtiden, jeg er servert i moderasjon.

Lær mer: Middelhavet Food Pyramid »

Sunn fett, som olivenolje, bør brukes i stedet for andre, for eksempel smør og # 8217; vegetabilsk olje. Og den røde vinen kan også nytes i moderate mengder.

Du trenger noen eksempler? Vi har fullført noen av de beste autentiske oppskriftene for å spise i middelhavsstil. Nyt måltidet!

1. Fatoush salat

Del på Pinterest

Pita Chips i salat? Crispy biter betyr at factoushen alltid går fort i en Midtøsten-meze. Salaten presenterer alle ingrediensene i # 8217; frisk sommersalat du kan finne i en tradisjonell hage, sammen med en lime vinaigrette med pimento og kanel.

Få oppskriften!

2. Bourtheto Fish Stew

En av de beste tingene i middelhavsmat er dens enkelhet, og denne fiskestoksen spik den. Fra den greske sitronmatlagingsbloggen & Oliven, denne oppskriften er lav i ingredienser og rik på smak.

Få oppskriften!

3. Sitron pasta og reker

Nei, deigen må ikke være forbudt når du spiser sunt. Velg den integrerte pastaen og hold delstørrelsene under kontroll, og du vil ikke ha problemer med å sette opp oppskrifter som dette i ditt daglige middelhavsdiett.

Få oppskriften!

4. Cikoria og bønner

Del på Pinterest

Seks ingredienser og 20 minutter, og du kan ha et varmt, tilfredsstillende og sunt måltid klar for familien din.

Få oppskriften!

5. Halloumi, sopp og tacos på Chorizo

Tacos er ikke akkurat Middelhavet, men Halloumi er. Den saltede geitosten kommer fra Kypros og går bra med alt salt eller søtt. Du trenger ikke å steke halloumi i denne oppskriften, men hvis du gjør det, bruk bare en wire d’olivenolje;.

Få oppskriften!

6. Kål torsk fylling av marinert torsk

Dette er en spansk oppskrift som er rik på smak, men det tar lang tid. Du må planlegge på forhånd fordi torsken må plasseres i 36 timer, men det er absolutt verdt ventetiden.

Få oppskriften!

7. Gresskar blomster med bulgur

Du har noen gang spist blomster? Disse gresskarblomstene vil få deg til å spørre hvorfor du ikke har startet før. Fylt med urter og hvete bulgur, de vakre blomstene er så tilfredsstillende å spise og se på.

Få oppskriften!

8. Tiepid salat av kikærter og aubergine

Friske og tilfredsstillende ingredienser som ikke vil sette deg i Post-Meal Coma & # 8211; En annen fordel ved å spise middelhavsstil mat. Denne Silvia Kjøkkensalat har en overbærende smak, men det er veldig sunt.

Få oppskriften!

9. Tabbouleh

Del på Pinterest

Tabbouleh synker sine røtter i Syria, men du vil også finne den i mange andre middelhavsrestauranter. Med urter og fersk sitronsaft, er det forfriskende og satiating, noe som gjør det populært som en oversikt over falafel eller fisk, eller til og med som et måltid alene.

Få oppskriften!

10. Louvi

Du kan spise den varm om vinteren eller kulde om sommeren, perfekt for et hjemmelaget arbeidslunsj. & # 8220; louvi & # 8221; er det de kaller black-eyed bønner til Kypros. Det er mange tradisjonelle måter å forberede dem på, kombinert med grønne bønner eller kucchini, for eksempel, men denne oppskriften krever chard.

Få oppskriften!

11. Bamies

Okra: o elsker eller hater de slimete pods. Hvis du elsker dem, vil du sikkert sette pris på denne oppskriften som kombinerer en frisk og liten okra med stewed tomater. Det er en enkel tallerken som er en grunnleggende mat av noe gresk eller arabisk mat. Du spiser alene, med brød eller ris, eller som en sidefat (det samsvarer med fisken godt).

Få oppskriften!

12. Hummus

En klassisk middelhavsskål, # 8217; Hummus er laget med kikærter, tahini, sitron og mer. Det er flott som en sandwich fylling, salat dressing eller å telle grønnsaker.

Få oppskriften!

1. 3. Sverdfiskbiter med kapers

Med en delikat smak, gir Sverdfiskbiter seg til det som legger til dem. I dette tilfellet er de lagt til enkle, men velsmakende. Tenk på # 8217; hvitløk, kapers og aromatiske urter. Du vil ha det gøy, uavhengig av tid, men vi tenker på middag D’sommer.

Få oppskriften!

14. Kylling tagine med aprikoser og mandler

Tagines eller tajine, er terracotta potter som brukes til å lage mat i Nord-Afrika land. Men hvis du ikke har en, vil din nederlandske ovn fungere godt. Denne autentiske marokkanske oppskriften er ganske intens, men familien din vil takke deg mens hjemmet ditt fyller med ingefær, cumin, koriander og kanel lukter.

Få oppskriften!

15. Linsesuppe med kale

Denne betydelige oppskriften krever krøllete kål, men kan lett forberedes med chard eller spinat. Pass på at det er friskt! Sannt middelhavsmat krever sjelden mat klar som frosne eller hermetiske grønnsaker.

Få oppskriften!

16. Grillet fisk i saffron saus

Grillet fisk er en flott tilsynelatende enkel sommerrett å forberede. Denne libanesiske oppskriften krever full fisk, men hvis fiskene er ikke din kopp te, kan du bytte dem med større fileter, som Sverdfiskbiter.

Få oppskriften!

17. Rød bønne stew

En typisk tyrkisk tallerken, Barbunya Pilaki kan serveres varm som en hoved eller kald tallerken som en sidefat. Kok Borlotti bønner og la dem kule før du blir med i tomat, persille og resten av ingrediensene.

Få oppskriften!

18. Aubergine omelett

Del på Pinterest

Dette ville være en flott søndagsbrunch med venner. Osten som brukes er av høy kvalitet, men redusert til et minimum. Er lastet med hvitløk for smaken og kan være klar på mindre enn en’nå, inkludert forberedelsestiden.

Få oppskriften!

19. Calamari Salad

Fisk er en grunnleggende mat i kystkjøkken og denne lidenskapsfruktsalat krever kjøligere blekksprut. Hvis du kan få det, ikke stek det, men forbedrer smaker med enkle ingredienser som hvitvin, oliven, hvitløk og salt.

Få oppskriften!

20. Spanakorizo

Du har kanskje spist Spanakopita i din favoritt greske restaurant. Dette er lik, men uten den burrous sparkl deigen. Spanakorizo, eller spinat ris, presenterer hint av mynte, dill, løk og sitron. Det er en deilig kontur eller en vegetarisk forrett. Prøv å krysse det med en skje med gresk yoghurt.

Få oppskriften!

21. Sigaretter

Bladgrønnsaker er ekstremt næringsstoffer og gir mye smak til enhver tallerken. Denne oppskriften av Diane Kochilas, bloggere og greske kokker, kombinerer grønnsaker for å holde ditt valg med løk, tomater og krydder og smakfulle aromatiske urter. Det ville være en utmerket tallerken å varme opp på en kald kveld d’vinter.

Få oppskriften!