Monolaurin: Fordeler, dosering og bivirkninger

Beskrivelse

Monolaurin er et kjemisk avledet fra # 8217; Laurian-syre og glyserin og er et kokosnøttfett biprodukt. I løpet av de siste to tiårene har forskerne studert mulige anvendelser av monolurin i medisin, sanitet og matvern.

Antibiotika motstand har blitt et verdensomspennende problem. De vanligste sykehus- og matinfeksjonene har blitt motstandsdyktige mot effektene av tradisjonelle antibiotika, og folk dør for tidligere behandlingslige forhold.

Forskere håper at en dag monolaurin kan brukes til å skape et nytt antibiotikum eller antiviralt stoff som er effektivt mot et bredt spekter av mikrober.

Former og doser

Monolaurin kan tas daglig som et kosttilskudd. Du kan finne monolaurinen i din naturlige matbutikk eller i en vitaminbutikk. Det er også tilgjengelig online gjennom ulike selgere, inkludert Amazon.

L’kokosnøttolje og noen kokosnøttprodukter inneholder omtrent 50% laurinsyre. Monolaurin er mange ganger mer effektive enn # 8217; Laurian-syre i # 8217; drepe virus og bakterier; Imidlertid er forskere ikke sikker på hvordan det dannet nøyaktig i menneskekroppen.

L’Laurensyre kan inntas i # 8217; kokosnøttolje og kroppen din vil konvertere den til monolurin, men forskerne er ikke sikre på konverteringsfrekvenser. Av denne grunn er det umulig å si hvordan kokosolje du bør innta for å motta en terapeutisk monolaurindose.

De primære kildene til laurinsyre er:

 • kosttilskudd
 • kokosnøttolje & # 8211; Den høyeste naturlige kilden til laurinsyre
 • Kokoskrem, rå
 • Kokoskrem, hermetisert
 • Revet fersk kokosnøtt
 • Kokosnøttpudding
 • kokosnøttmelk
 • Menneskelig brystmelk
 • Ku og geitemelk & # 8211; inneholdende små prosenter av laurinsyre

Monolaurin ble ikke evaluert av US Food and Drug Administration (FDA) som behandling for ingen medisinsk tilstand, så det er ingen standarddoseringsretningslinjer. Dr. Jon Kabara, som først rapporterte på Monolaurin og selger nå det med merkevaren Lauricidin, antyder at folk i alderen 12 eller flere begynner med 750 milligram (mg) monolaurin to eller tre ganger om dagen. Derfra antyder det at opptil 3000 mg, to eller tre ganger om dagen.

Disse anbefalingene kommer utelukkende fra’Kabaras kliniske erfaring og støttes ikke av en bestemt forskning. L’Dedikert portal Han sier at barn fra 3 år opp kan begynne å ta Lauricidin til svært små doser og komme til en stor dose.

L’kokosnøttolje er en spiselig og giftfri olje som brukes over hele verden som standard kjøkkenolje. Alle som har en’kokosnøttallergi bør ikke innta kokosnøttolje, men de negative effektene er ellers usannsynlige.

Fordeler for helse

Folk tar Monolaurin kosttilskudd for å oppmuntre immunforsvaret og generelt velvære, men det er få vitenskapelige data for å støtte disse uttalelsene. Studier studerte antimikrobielle effekter av kokosnøttoljen, Dell’laurinsyre og monolaurin, men de fleste av disse studiene ble utført i rør og plater av PETRI (in vitro).

Dens antimikrobielle egenskaper er tydelig etablert, men videre forskning er nødvendig for å teste effekten av monolurin på levende fag.

Antibakterielle effekter

Forskningen viser at monolaurin er en effektiv morder av bakterier, inkludert Staphylococcus Aureus-resistent mot antibiotika. En 2013 studio Publisert på Journal of Medicinal Food bekreftet resultatene fra andre studioer in vitro som viste den antibakterielle kraften til Monolaurin. Han viste også at monolaurin i det minste delvis kjemper i Staphylococcus aureus i mus.

En studie fra 2007 I Journal of Dermatology-legemidlene sammenlignet monolaurinen med seks vanlige typer antibiotika i behandlingen av overflatepediatriske hudinfeksjoner. Studien har oppdaget antibiotikaeffekter med et bredt spektrum statistisk signifikant uten motstand mot vanlige antibiotika.

Antifungale effekter

Det sies at forskjellige sopp, gjær og protozoer er inaktivert eller drept av monolaurin, inkludert noen arter av ringorm og candida albicans. Candida albicans er et vanlig fungin patogen agent som bor i # 8217; tarmene, i munnen, i kjønnsorganene, i urinveiene og i huden. Det kan være farlig for livet i immunkompromassefolk.

TIL nylig studie Det har oppdaget at monolaurin har potensial som en antifungal behandling for Candida Albicans, som også kan redusere en pro-inflammatorisk respons.

Antivirale effekter

Hans rapportert at noen av virusene som har blitt inaktivert, i det minste delvis, fra monolaurin inkluderer:

 • Hiv
 • meslinger
 • Herpes simplex-1
 • vesikulær stomatitt
 • Visna virus
 • cytomegalovirus

En studio i 2015 Publisert på PLOS en testet en vaginal monolaurin gel hos kvinner primater. Forskere fant at daglige monolauringeldoser kunne redusere risikoen for primatene for å kontrakt den vaginalt Siv, den primate versjonen av’HIV. Forskere har konkludert med at monolaurin har stort potensial som en profylaktisk.

Bivirkninger og risiko

Selv om FDA ikke har godkjent monolaurinen for behandling av medisinsk tilstand eller sykdom, er det gitt til det Generelt anerkjent som sikkert (gras) stat. Dette betyr at monolaurin generelt anses å være trygt å bruke i mat, selv i store mengder. Men det kan være kvantitetsgrenser i standardiserte matvarer med ernæringsmessige merking, for eksempel frokostblandinger.

De eneste risikoene som er forbundet med monolaurin, er de som er relatert til kilden fra hvilken drift, kokosnøttoljen. Matallergi er vanlige, men alvorlige allergiske kokosnøttreaksjoner er sjeldne, selv blant valnøttallergiske mennesker.

Det er ingen kjente risikoer, interaksjoner eller komplikasjoner med monolaurin som et kosttilskudd.

Forslag til monolaurininntaket | Forslag til stikkontakten

 • Pass på at kosttilskudd kommer fra en pålitelig kilde. Kosttilskudd er ikke regulert, så vær oppmerksom på ukjente tilsetningsstoffer.
 • Lauricidin er et rent lipidekstrakt med en naturlig bitter smak og ligner såpe. Lavalo som en pille med juice eller vann for å unngå dårlig smak. Forutsatt at det med en varm drikke kan forverre smaken.
 • Øke bruken av kokosnøttoljen. Selv om kokosoljen ikke er bra for steking, er den perfekt for steking over middels varme. Prøv å bruke kokosnøttoljen i oppskrifter som krever canola eller andre vegetabilske oljer.
 • Når kokosnøttoljen påføres lokalt, kan det være beroligende og fuktighetsgivende, men dette har ingenting å gjøre med monolaurin.

L & # 8217;

Moderne vitenskapelig forskning på monolaurin er ekstremt begrenset og foregår hovedsakelig i en Petri kapsel. Resultatene er imidlertid lovende.

I fremtiden, monolaurin eller L’laurensyre kan reguleres og brukes som antivirale, antibakterielle eller antifungale midler. Men for nå, C’er en liten ulempe i # 8217; ansett et monolaurin supplement. Dens antimikrobielle effekter kan i teorien styrke immunforsvaret ditt.