Milia under øynene: Årsaker, medisinske og hjemmebehandlinger og ut

Hva er Milia?

Mili er små hvite fremspring som vises på huden. De er forårsaket av keratin fanget under overflaten av huden. I motsetning til de hvite flekkene, som inneholder pus, er Milia ikke et tegn på blokkerte porer.

Nyfødte utvikler ofte MILIA. De er også vanlige i større barn. Voksne utvikler noen ganger Milia, spesielt på kinn eller under øynene.

Selv om Milia ikke er en grunn til bekymring, vil du kanskje fjerne dem. Fortsett å lese for å finne ut hva du kan gjøre for å behandle Milia under øynene dine.

Husholdningsartikler for å fjerne Milia under øynene dine

Generelt er det ikke nødvendig med behandling for MILIA. De vil bli avklart alene. Men hvis Milia under dine øyne det plager deg, er det noen hjemmemedisiner som du kan prøve:

 • Rengjør og exfolia huden. Milia forekommer under øynene på grunn av et overskudd av keratin. Forsiktig exfoliate området med en varm klut kan eliminere de døde hudcellene og bidra til å bringe keratinen fanget på overflaten.
 • Damp. Tilbring en PO & # 8216; av tid på badet med den lukkede døren og en varm dusj i drift skaper enkel dampbehandling for ansiktet hjemme.
 • Rose vann eller manuka honning. Sprut litt & # 8216; av rose vann eller bruk en manuka honning maske på ansiktet. Forskning har funnet antiinflammatoriske egenskaper i rose Og honning.
 • Unngå å ta eller treffe. Det kan virke counterintuitive, men la Dossi Milia alene hjelper dem med å helbrede raskere. Hvis du velger Milia-fremspringene til det punktet hvor de irriterer, blir «-infeksjonen og arrene mer sannsynlige.

Produkter å prøve

Du kan kjøpe benkprodukter til å behandle Milia under øynene dine. Les etiketten og sørg for at produktet er trygt å bruke under øynene. Fordi dette’området er veldig følsomt, kan det være nødvendig å se etter produkter som er spesielt laget og markedsført under øynene.

Topical ALPHAIDRBIDS, som L’glykolsyre og L’melkesyre, kan brukes til å fremme hudhelsen. Du finner disse ingrediensene i:

 • Astringent
 • Toner for ansiktet
 • masker
 • hudskinn

Behandlinger med salisylsyre fjerner langsomt døde hudceller. Dette jeg kan hjelpe frigjør keratinen som er fanget blant lagene i huden. Du kan finne salicylsyre i eksfolierende kremer og vaskemidler.

Bench-top retinoid ingredienser, som adapalen og retinol, oppmuntrer til cellulær erstatning og reduserer & Redusere & # 8220; viskositeten & # 8221; Celler i porene. Disse ingrediensene bidrar til å bringe gamle celler og fanget giftstoffer på overflaten av huden.

Medisinske behandlinger for å fjerne Milia under øynene

En hudlege kan være i stand til å fjerne regningen fra under øynene med en av følgende prosedyrer:

 • DEROOFING. En sterilisert nål fjerner forsiktig milia fra under øynene.
 • Kryoterapi. L’flytende nitrogen fryser Milia, ødelegger dem. Cryotherapy er den mest anbefalte måten å bli kvitt Milia. Det er imidlertid ikke alltid anbefalt for området i nærheten av øynene. Diskuter med legen din dersom denne behandlingen er riktig for deg.
 • Laserablation. En liten laser fokuserer på Milia for å åpne cyster og bli kvitt & 2217; akkumulering av keratin under huden.

Hvor lang tid ønsker Milia å avklare?

Milia hos barn har en tendens til å klargjøre Innen noen få uker. Noen få måneder kan være nødvendig for å helbrede hos voksne, avhengig av den underliggende årsaken.

Jeg kan bruke sminke på Milia?

Du vil kanskje dekke Dossi med fundament eller concealer. Hvis du velger å tjene penger, velg hypoallergene produkter og som ikke hindrer porene.

Dekk Milia med et tungt sminkelag hindrer at huden går gjennom sin naturlige prosess for å eliminere hudceller. De blokkerte porene kan videre felle keratin under huden. En lett pulverbasert sminke under øynene kan være den beste måten å gjøre Milia mindre tydelig.

Hvordan forebygge Milia under øynene dine

Hvis du fortsetter å motta Milia under øynene dine, evaluer sjansen til å endre hudpleie-rutinen. Her er noen forslag:

Ren, exfolia og hydrater regelmessig huden

Selv om for mye eksfoliering kan irritere huden, vil en PO & # 8216; av delikat eksfoliering under øynene vil oppmuntre nye hudceller til å komme til overflaten og oppløse den fanget keratin. Hvis du er utsatt for Milia, er såper og oljefrie vaskemidler det beste valget.

Bruk et serum

Vurdere l’kjøp av et nattserum som inneholder vitamin E eller emne vitamin (Retina) og er godkjent for bruk under øynene. Med alderen i alderen mister kroppen din naturligvis en del av sin evne til å exfoliere tørr hud. Sera kan blokkere fuktighet og fremme cellevekst under søvn.

Prøv muntlige kosttilskudd

Pass på at du ansetter en tilstrekkelig mengde vitaminer som gir huden din en sunn farge. Hvis du er bekymret for ikke å ta nok vitaminer gjennom kostholdet ditt, er det muntlige kosttilskudd du kan leie:

 • Vitamin E
 • Vitamin B-3 (Niacin)
 • Vitaminer av komplekse b

Husk at den amerikanske mat- og stoffadministrasjonen ikke overvåker eller regulerer kosttilskudd som de gjør for narkotika. Det er viktig at du snakker med legen din før du prøver kosttilskudd. Noen kan forstyrre stoffene du for tiden antas.

L & # 8217;

Milia kan være irriterende for deg, men husk at de ikke er permanente.

I noen tilfeller kan den tilbakevendende MILIA være et symptom på A’annen hudtilstand, for eksempel flass eller rosacea. Snakk med legen din om alle bekymringene du har på den gjentagende Milia under øynene dine. Kan hjelpe deg med å finne riktig behandling for deg.