Menstrual sex: du kan bli gravid?

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Beskrivelse

Hvis du prøver å bli gravid (eller du prøver å ikke bli gravid), må du overvåke syklusen din viktig. Vil hjelpe deg med å holde styr på de mest fruktbare dagene når du kan tenke lettere.

En vanlig myte på fruktbarhet er at en kvinne ikke kan bli gravid når hun har syklusen. Selv om sannsynlighetene for graviditet er lavere i dagene når du har syklusen, er de ikke null.

Her er hva du trenger å vite om fruktbarhet og sex under syklusen.

Hvordan unnfangelse oppstår?

Evnen til å bli gravid er mirakuløs. Krever l’manns sperma kamp med et kvinnelig egg. Når eggstokken av en kvinnes eggstokk slipper et egg, L’egg lever bare mellom 12 og 24 timer. Den mannlige sæden kan leve i omtrent tre dager.

Den typiske kvinnelige syklusen er 28 dager. Den første dagen er når syklusen begynner. En kvinne i generell ovula rundt dag 1 (men kan være rundt 14, 12 eller 13).

L’eggløsning er når Ovaioen til en kvinne frigir et egg for befruktning. Hvis en sæd er tilgjengelig i # 8217; uterus, kan en graviditet forekomme.

L’eggløsning kan variere avhengig av en kvinne syklus. Noen kvinner har en syklus lenger enn ca 35 dager mellom perioder. L’eggløsning ville derfor være rundt 21. Kvinner med en kortere 21 dagers syklus eggløsning rundt dag 7.

Hvordan kan en kvinne bli gravid under syklusen?

Det er lett å bytte vaginal blødning for starten av en syklus. Du kan bløde under eggløsningen når du er mer fruktbar. Dette kan lett forveksles i en periode. Å ha ubeskyttet sex akkurat nå øker sjansene for å bli gravid.

For den gjennomsnittlige kvinnen er eggløsningssyklusen mellom 28 og 30 dager. Dette betyr at hvis du har sex i løpet av syklusen, vil du sannsynligvis ikke ovule opp til flere dager senere.

Men kvinner med en kortere syklus ville ikke ha samme tid mellom syklusen og eggløsningen og # 8217;.

A’Andre hensyn er at en manns sperma kan leve alt i en kvinne opp til 72 timer etter utløsningen. Mot slutten av syklusen vil sjansene dine for å bli gravid øke.

Hvis du er nysgjerrig på dine eggløsningsordninger, kan du overvåke antall dager mellom dine perioder. Dette inkluderer når syklusen starter og så når syklusen starter igjen.

I flere måneder kan du identifisere et diagram for å bestemme omtrent når eggløsningssyklusen oppstår.

Hva er sjansene for at en kvinne kan bli gravid under syklusen?

Sannsynligheten for at en kvinne for å bli gravid kan øke og redusere under hennes eggløsningssyklus. Mens den månedlige syklusen til en gjennomsnittlig kvinne kan være 29 dager, kan andre ha en syklus som strekker seg fra 20 til 40 dager eller mer.

Sannsynligheten for at en kvinne forblir gravid en eller to dager etter at du begynte å bløe, er nesten null. Men sannsynligheten starter igjen å øke hver dag, selv om den fortsatt er blødende.

Alle’Incirca per dag 13 Etter begynnelsen av menstruasjonen er det estimert muligheten for graviditet til rundt 9%.

Selv om disse tallene kan være lave, betyr dette ikke at en kvinne noen gang kan være 100% sikker på at du ikke blir gravid under syklusen.

Forholdsregler for prevensjon

Hvis du prøver å bli gravid, har du sex under syklusen, vil du sannsynligvis ikke hjelpe deg med å tenke med mindre menstruasjonssyklusen er mindre enn 28 dager. Men det er alltid mulig at du kan bli gravid.

Hvis du ikke prøver å bli gravid, er det viktig å beskytte sex hver gang. Dette inkluderer bruk av noen form for prevensjon som å ha kondom eller ta p-piller.

De prevensjonspiller vil ikke gi en barriere mot seksuelle transmisjonssykdommer som L’herpes, gonoré eller klamydia. For å beskytte deg mot uønskede infeksjoner, spør din partner om å bære kondom.

Kjøp kondomer.

L & # 8217;

Eggløsningssyklusene til en kvinne kan variere, så det er statistisk mulig at du kan bli gravid under syklusen. Mens graviditeten er mindre sannsynlig i de første dagene av syklusen, øker sannsynlighetene i de siste dagene.

Hvis du prøver å bli gravid og du ikke har tenkt etter et år eller mer ubeskyttet samleie, kontakt legen din. De kan anbefale metoder for å overvåke eggløsningen, samt fruktbarhetseksperter.

Legen kan også gi tester og behandlinger som vil hjelpe deg med å øke dine oppfatningsalternativer.

Del på Pinterest