Sex under graviditet: En veiledning for å sikre seksuelle stillinger og 10 vanlige spørsmål

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Så lenge det er behagelig, feil!

Hvis du har sex, vil ditt voksende barn være i stand til å eave i tredje kvartal?

Selvfølgelig. Men de gode nyhetene? Alle lyder er godt ovattet, og barnet ditt kan ikke forstå skitne taler på noe språk.

Så igjen, hva skjer hvis du ikke vil ha noe å gjøre med sex? Det er normalt. Det kan være noe, fra hormonene dine alle’vane til din nye kropp.

Generelt, det andre kvartalet er Point D’Gull & # 8221; sier Holly Richmond, Klinisk seksuell terapeut og autorisert dobbel og familieterapeut. Det verste av morgen kvalme (hvis du var velsignet) den er bestått, og du går bare inn i kurvene dine. I tredje kvartal kan en voksende mage begynne å lage sex mer pinlig.

Men her er det grunnleggende om alt du lærer når det gjelder gravid sex: All sex er godt sex så lenge det er hyggelig og konsensuelt, sier Richmond.

Under graviditeten kan du prøve noe, fra erotisk til sensuell eller langt fra å ha sex. Men ikke faller inn i fellen om å tenke at det ikke er mulig å være gravid og seksuelt aktivt.

Faktisk lær nøyaktig hva det betyr å ha sex i svangerskapet, fra hvordan det føles som hvordan det faktisk påvirker barnet.

Hvor trygg er gravid sex?

Med mindre legen din eller mellomskolen ikke har presise og presise årsaker til ikke å ha sex, er det helt sikkert og # 8211; For deg utvikler din partner og ditt barn. (Hvis legen eller # 8217; Midwife sier enkelt & # 8220; sex & # 8221;, ikke å være redd for å avklare om de bare har tenkt penetrasjon eller all seksuell stimulering.)

Akkurat nå, nyt bevisstheten om at gravid sex ikke bare er trygt. Sannsynligvis er det bra for deg også.

Kvinner som har orgasmer under graviditeten nytte av beroligende hormoner og fra’økning i kardiovaskulær blodstrøm, og disse fordelene overføres til barnet, observerer Aleece fosnight, Medisinsk assistent og seksuell konsulent i urologi, kvinners helse og seksuell medisin.

Nå vet du at det er sunt og trygt, så hvordan du føler?

På grunn av hormonene, kan noen føle sin vagina mindre & # 8220; tidne & # 8221;. En kombinasjon av faktorer kan forårsake dette, som en større smøring og en endring i hormoner.

Andre kan finne musklene i bekkenbunnet for avhandlingen (siden selv kjønnsorganene kan bli mer følsomme), noe som gjør den penetrerende kjønn bestemt ubehagelig.

For dette anbefaler Fosnight å bruke mer tid til å varme opp med Preliminaries eller kysse før du går inn. Du kan også forplikte deg til bevisst sex og hoppet helt penetrasjon.

Ikke vær redd for å få en annen mening. Mange utfordringer for seksuell helse under graviditeten kan og står overfor leverandører hver dag.

Du kan også oppleve enklere orgasmer

Stephanie Buehler er forfatteren av & # 8220; rådgivning par før, under, og etter graviditet: seksualitet og intimitetsproblemer & # 8221;. Det er også en psykolog og sertifisert seksuell terapeut.

Du ser: Noen kvinner kan [til og med] ha orgasmer for første gang under graviditet på grunn av blodstrøm og hormoner & # 8221;.

Det ser fantastisk ut.

Men det er ikke alt bildet. Under graviditeten endres kroppen din og hver dag, uke og måned kan være forskjellig fra’sist.

Kjønnsorganene dine kan være mye mer følsomme

På grunn av hormonelle endringer, oppdager noen kvinner at deres seksuelle appetitt blir frodige. De har aldri nok fra sexbuffeen. Hva stimulerer dette behovet?

Fosnight Attributter ALLE’Økt blodstrøm med 50% forekommer under graviditet. At blodet også går til vulvaen, skjeden, til klitoris og bekkenet, oppblåser vevet. Avhengig av personen, kan det være hyggelig, irriterende eller en midtbane.

Menn kan fortelle deg å føle deg mer full i skjeden, selv i løpet av første kvartal & # 8221; sier fosnight.

Du kan føle deg litt & # 8216; mer våt

Og hvis du føler deg litt og # 8216; våt, vel, du er.

Det er vanlig at en økning i sekresjoner og større smøring oppstår, hovedsakelig for å bekjempe bakterier (og bakterielle infeksjoner). Ifølge Fosnight er du ikke lenger som en vanlig selvrensende ovn. Du er en ekstra selvrensende ovn & # 8221; sier.

Selv resten av kroppen din kan være mer følsom

I forberedelse til melkeproduksjon kan formen og størrelsene endres og øke opp til en eller to kopper.

Sexy øyeblikk for gravide kvinners spørsmål og svar

Del på Pinterest

1. Penetrasjon vil skade graviditeten?

I et nøtteskall, nei.

& # 8220; Under penetrasjon kan livmor bevege seg litt og du hører det «8221; sier fosnight. & # 8220; folk ga gal at noe skjer med barnet.& # 8221; Faktisk er livmoren bare mer mobil under graviditeten. En slags mobilhjem.

Barnet er superbeskyttet og har sitt eget filtersystem som er virkelig selektivt om hva som kommer inn og kommer ut & # 8221; notater fosnight. & # 8220; med mindre du ble bedt om å hvile bekken, er sex fint.& # 8221;

Pelvic resten kan foreskrives for problemer som en inkompetent livmoderhals eller en placenta tidligere.

Imidlertid har en studie oppdaget opp til 80 prosent Menn bekymrer seg om & # 8220; Hurt Baby & # 8221;. Hvis nødvendig, ta med din partner med deg til din neste utnevn, sier Richmond. De kan føle forsikringen av en ekspert som deres penis ikke berører barnet.

2. Gravid sex forårsaker en spontan abort?

Sex vil ikke forårsake en spontan abort. Aborter er ofte resultatet av et foster som ikke utvikler seg normalt. EN 2011 studie Han konkluderte også med at sex ikke induserer for tidlig arbeid i lavrisiko graviditet.

Faktisk kan sex til og med hjelpe med arbeidskraft. Noen par har sex til kvinnen går inn i arbeidskraft & # 8221; sier Buehler. & # 8220; med mindre det er en medisinsk eller en eller begge parter er ikke interessert, kan parene gjøre det de vil ha.& # 8221;

Men hvis du har sex med nye eller flere partnere, bruk kondom til du er sikker på deres tilstand av STI. Seksuelle overføringsinfeksjoner kan forårsake potensiell bekkenbetennelsessykdom, noe som kan føre til tidlig arbeidskraft, abort og andre alvorlige helsekomplikasjoner.

3. Blødning etter sex er noe jeg burde bekymre meg for?

& # 8220; Det er alltid bedre å snakke med legen din om noen tvil & # 8221; sier Buehler. Men ikke bli gal ennå.

På grunn av endringene av graviditeten er livmorhalsen sensitiv og kan lett irritere, forårsaker blødning. Du vil legge merke til flekker etter kjønn, når du rengjør og kanskje neste dag.

Når å se en lege, bør spotting ikke gå og komme, spesielt i dager eller uker. Hvis dette skjer, kan det være et tidligere placenta tegn. Hvis du har andre symptomer, som sterk smerte, rektal trykk eller usammenhengende blødning, kan være en ekstrauterin graviditet. Sex forårsaker ikke dette.

Snakk med legen din for ideer om hvordan du kan minimere irritasjon (for eksempel å sjekke penetrasjonsdybden) hvis du ikke nyter løpet på # 8217; angst.

4. Det er normalt at sex vondt under graviditeten?

Sensitive bryster og brystvorter kan være sexy. Men for noen kan følsomhet gjøre interaksjoner smertefullt.

[8220; blodstrømmen og hormonene kan også gjøre klitorisene svært følsomme & # 8221; sier Buehler. Pelvic gulvproblemer kan være en utfordring.

Hvis du er fristet til å overvinne & # 8221; disse øyeblikkene? Nei, sier Buehler. Sex bør ikke virke som en maraton eller en motstandssport.

& # 8220; sex bør aldri skade, og det er bedre å snakke åpent & # 8221; sier. «Det er mange måter å være intime. Par må finne de som jobber for dem under graviditeten. & # 8220;

5. Det er normalt å ha orgasmiske drømmer om natten under graviditeten?

Jepp. Mange kvinner har utrolig & # 8220; våte drømmer & # 8221; eller sove orgasmer under graviditeten.

En annen fordel på grunn av høyere østrogen nivåer og # 8217; stigende blodstrømmen & # 8221; sier richmond. Jeg hadde mange av mine klienter som rapporterte det med en bit & # 8216; av bekymring, så var jeg glad da jeg fortalte dem at det er normalt og mest sannsynlig vil det bli redusert etter fødsel, så underholdt!& # 8221;

6. Ulike stillinger kan påvirke barnets kjønn?

Det er alle slags vanlige myter om graviditet på sex og sjanger, sier fosnight. , Bekrefter imidlertid at det ikke er noen vitenskap bak disse historiene, inkludert posisjonen til unnfangelse, seksuelle stillinger under graviditet, dato for unnfangelse eller # 8217; nå.

7. Fordi jeg ikke føler meg sexy?

Graviditet er en unik og unik opplevelse for alle kvinner & # 8221; sier Richmond. Understreker i vestlige kulturer, forteller vi oss ofte at vi vil føle en av de to ytterpunktene. & # 8220; Du vil føle deg fantastisk eller fryktelig, eller du er strålende eller oppkast.& # 8221;

Med de utviklende hormonene og vanen med en ny kropp, er det mange endringer som kan komplisere lyst. Mange kvinner merker en reduksjon i renter, komfort og lyst i tredje kvartal, andre Flere studier. Og mens tretthet og morgen kvalme kan passere, kan noen av veisengrene være knyttet til din mentalitet.

Vi har fortsatt gamle forestillinger at en mor er primær og riktig, og knytte seksualitet til graviditet er et stille argument & # 8221; sier Buehler. «Hvis [din partner] ikke føler deg sexy, spør [dem] & # 8230; å se på [dem] ideer på # 8217; å være en mor. Du kan være mor og bli en seksuell vesen før, under og etter graviditet. & # 8220;

Graviditet kan også være et øyeblikk av psykologisk og seksuell utforskning for den gravide og hans partner, legger han til.

Det er mulig at du finner hva før du antydet deg ikke mer. Det kan bare være et spørsmål om forskjellige smaker (som midlertidige matkrav) og å eksperimentere for å se hva som fungerer.

8. C’er noe jeg kan gjøre for å koble til igjen med mitt seksuelle selv?

Selv om hver person, graviditet og kvartal er annerledes, er det noen ting du kan prøve å rolige bekymringer rundt kroppen din som endres:

  • Først av alt, Fosnight anbefaler å se på bilder av bare gravide mennesker eller boudoir skyting (ja, deaktiverer Google SafeSearch). Han sier at ofte når de gjør denne øvelsen med kunder, vil de finne en bestemt visning, og de vil si: & # 8220; det ser ut som meg! Åh, det er vakkert. & # 8220;
  • Tilbyr deg en positiv interiørdialog, sier setninger som & # 8220; Jeg er vakker & # 8221; O & # 8220; Jeg vokser som menneskelig & # 8221;.
  • Legg merke til hvor ofte du kjærtegner magen din. På grunn av graviditet har du en større nervøs følsomhet sammen med en økning i blodstrømmen. Kjærtegner huden din og nyt de forbedrede følelsene.
  • Hvis din thong ikke passer lenger, fortsett å lete etter noe som gjør at du føler deg pen og sexy og kanskje hjelper deg med å vise din voksende rack. Det er mange maternity dameundertøy der ute.
  • Skriv inn for din fotografiske tjeneste for Boudoir i svangerskapet, legger til fosnight. Enten du vil gå til Lace Lingerie eller Gravid Pinup, er det alternativer for alle typer kropp og trimester. Og stol på oss, når du har 81 år, vil du tro at du er utrolig.
  • Legg til & # 8220; din orgasmiske graviditet & # 8221; av Danielle Cavallucci og Yvonne Fulbright til biblioteket ditt, foreslår Fosnight. Det er et salongbord med bilder, tegninger og stillinger å vurdere.

9. C’er noe seksuelt som ikke er trygt?

Hvis du håper å implementere en PO & # 8216; av 50 nyanser av graviditet, gå videre, forutsatt at du og din partner allerede opplever med fitte, strenger og mer, sier fosnight.

Hvis du er mottaker av spanking, bør partneren din unngå mage og # 8217; magen og eventuelle obligasjoner som kan begrense blodstrømmen. Hvis du er ny på scenen, kan du vente på å sette håndjernene dine til etter graviditet (og A’Hele natts søvn).

Lag grensene til hva som berøringen er akseptabelt hvis du starter også.

Og mens anal økter og rides på en Hitachi, gå helt bra, ikke la noen blåse luft i skjeden din. Selv om sjeldne, # 8217; luft er blåst i skjeden kan føre til Embolie og til og med døden.

10. Når jeg kan begynne å ha sex etter å ha min baby?

Som en studie bemerket, gjelder standard anbefaling seks uker. Kvinner med få komplikasjoner begynner ofte å ha sex før, forutsatt at det ikke er rive eller infeksjon.

Kontakt legen din for å finne ut hvilket felt du er.

Seksuelle stillinger for par

Når det gjelder gravid kjønn, følg stillinger som holder press og vekt ut av magen. Disse vil trolig være mer komfortable for deg og din gravide partner.

Hold stillingene som er utformet for å holde deg unna. Dette bidrar til å unngå potensiell komprimering av blodstrøm, som kan føre til svimmelhet og andre problemer.

9 stillinger for å prøve

For større komfort, investerer du i sexputer (ja, du kan til og med bruke puten til graviditet som en støtte), smøremidler og sexleketøy. Sex krever ikke penetrasjon for maksimal nytelse. Konsentrert på klitorisk stimulering i stedet med leker eller fingre.

Stillinger som skal unngås

Uansett hvor du er i kvartalet, forstår hvordan å komme seg rundt utfordringene under graviditetsex kan være et øyeblikk av eksperimentering og stillinger. Tenk som et øyeblikk for å komme seg ut av diagrammene.

Konsentrert på de positive aspektene av graviditeten

Å være gravid og å være sexy, utelukker ikke hverandre. Det er heller ikke et varmt forhold i midten av graviditeten.

& # 8220; Like før barnet kommer, som er i ferd med å eliminere litt «8216; av erotisk energi, kan du reinvigorere ditt sexliv & # 8221;, antyder Dott. Rosara Torrisi, LCSWR, MED, CST, PhD.

Faktisk, eksperimentet og fleksibiliteten som du liker nå, kan hjelpe deg med å holde forholdet ditt seksuelt tilfredsstillende i flere tiår. Invigrasjonen kan finne sted & hver graviditet, med alle stadier av graviditet og hvert par år for å holde soverommet krydret & # 8221; sier Torrisi.

L’den eneste konstante under graviditet og et forhold er endring. & # 8220; Når noe ikke lenger er behagelig, begynner ekspedisjonen å finne det som er nå & # 8221; foreslår.

Når du skal se en lege om nødvendig

Besøk legen din eller # 8217; jordemor hvis du finner:

Du kan også se en fil Aasect Certified Sex Therapist For hjelp hvis du går gjennom en vanskelig tid med kroppens bilde- og seksualitetsproblemer.

Lora Shinn er en forfatter basert i Seattle konsentrert om helse, reise, utdanning og bærekraft.