Matallergi: Hjem Remedy eller Emergency Room?

Beskrivelse

Matallergi kan være dødelig, men ikke alle fysiske reaksjoner på mat krever et besøk til beredskapsrommet. Vet når du skal ringe nødtjenester, og når du kan behandle en reaksjon med ting hjemme, kan du redde livet ditt, så vel som penger.

Ben 15 millioner amerikanere har matallergi, andre Forskning og trening på’matallergi. Og disse tallene øker. Mellom 1997 og 2011 økte matallergi hos barn med 50% og nå slo et barn ut av 13. Deres utbredelse er alarmerende, så vel som deres potensielle effekter.

Når det er en og # 8217; nødsituasjon?

Hvert tre minutter går noen til beredskapsrommet fordi det har en alvorlig allergisk reaksjon på mat. Dette oversetter til om lag 200.000 besøk til året; år. Hvis du manifesterer et av følgende symptomer, ber om hjelp umiddelbart, siden anafylaksen kan forekomme om noen få minutter eller til og med sekunder:

 • hissing eller akutt pust
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Palpitasjoner
 • bevisstløshet
 • Eloquio
 • Hevelse i ansiktet, øynene eller tungen
 • Thoracic smerte eller følelse av undertrykkelse
 • rask håndledd
 • Svimmelhet eller svimmelhet
 • Oppkast, diaré eller magekramper

For å lære mer: Anafylaktisk sjokk: Symptomer, årsaker og behandling »

Ved noen anledninger kan en allergisk matreaksjon være mindre alvorlig.

Behandling av milde allergiske reaksjoner

Av og til, A’matallergi blir oppdaget for første gang fra det som virker som en mild reaksjon, som prikking til munn og lepper, urtikaria eller kløe til hud eller magesmerter. Noen av disse symptomene kan imidlertid også indikere de første fasene på # 8217; anafylaksi, så det anbefales alltid forsiktighet. Dessverre, l’liste over hjemmemedisiner for en allergisk reaksjon er kort.

1. Slutt å spise

Hvis kroppen din reagerer på en mat du spiste, er det første trinnet enkelt: Stopp å spise mat. Non & # 8220; testing & # 8221; For å se om maten forårsaker symptomene som spiser mer og ikke arbeider med liknende en liten allergisk reaksjon. L’gjentatt eksponering Når du gjenoppretter fra en reaksjon, vil du ikke gjøre situasjonen verre.

2. Antihistaminer

Bench Antihistaminer kan bidra til å redusere symptomene på en mild reaksjon. Benadryl, for eksempel, kan bidra til å bekjempe urtikaria og kløe. Men hvis elveblene er plutselige, kan dette være starten på anafylaksen. Ingen benk-top antihistamin vil hjelpe dette: bare en’adrenalin injeksjon vil invertere anafylaksen.

For å lære mer: Det er trygt å administrere Benadryl til barn? »

3. Akupunktur

Noen kilder Foreslå akupunktur som mulig behandling for matallergi. Denne gamle kinesiske praksisen som bruker små indolor nåler i & # 8220; meridian prikker & # 8221; Gjennom hele kroppen har vist seg å være effektiv for alt, fra vekttap til kronisk smerte. Imidlertid er det nødvendig med videre forskning på # 8217; akupunktur som behandling av matallergi.

Forebygging er nøkkelen

Den beste måten å bekjempe A’matallergi og unngå milde og seriøse reaksjoner er å vite hva du spiser og unngå de matene eller stoffene du er allergiske.

I tvilstilfeller kan legen utføre en rekke tester for å identifisere matvarer og stoffer som vil pakke ut en reaksjon.

Dessuten:

 • Les etikettene og spør folk hva C & # 8217, det er i mat før du forlater.
 • Pass på at folkene rundt deg kjenner allergi, så hvis du bekrefter en nødsituasjon, er de klare til å hjelpe deg.
 • Selv om alvorlighetsgraden av noen matallergier reduseres over tid, må du ikke teste vannet til og med prøve litt, potensielt farlig mat.

Til slutt, hvis du hadde en liten allergisk reaksjon på mat, kontakt legen din. Din reaksjon kan ha vært mild denne gangen, men ikke C’Det er ingen garanti du vil være heldig neste gang. Hver reaksjon kan være verre, så det er tilrådelig å snakke med legen om tilgjengeligheten av et Epipen.

Tilleggsinformasjon: Temporal sekvens av en anafylaktisk reaksjon »