Hvor blodpropper kan danne seg? Symptomer, behandlinger og mer

Hva er blodpropper?

Arteriene og blodårene i kroppen din er et motorsystem som er utformet for å transportere blod fullt av oksygen fra hjertet til resten av kroppen din. Så bære det fattige oksygenblodet fra kroppen din til hjertet ditt.

Normalt fungerer dette systemet uten problemer, men noen ganger er det mulig å utvikle en flaskehals kalt blodpropp. Blodpropper er faste klumper som dannes i blodet. De brukes til å forhindre at du bløder for mye når du sårer deg.

Noen ganger kan en blodpropp dannes på innsiden av A’arterie eller en vene når du ikke har blitt skadet. Disse typer koaguli kan være farlig fordi de kan danne en blokk. De er spesielt farlige hvis de kommer og nå hjernen eller lungene.

Finn ut på hvilket annet sted du kan danne blodpropper, fordi de kan være farlige og hvordan de skal unngå dem.

Hvor blodpropper kan danne seg i kroppen din?

Blodpropper kan danne seg i mange forskjellige deler av kroppen. Noen ganger kan blodpropper bryte seg bort og reise gjennom blodet fra en del av kroppen ALLE & # 8217;.

Coaguli finnes i din:

 • mageregionen
 • væpne
 • bein
 • hjerne
 • hjerte
 • lunge

Noen koaguli form i små årer i nærheten av hudoverflaten. Andre utvikler seg i de dypeste årene.

Hvordan blodpropper dannes?

Når du får et tilstrekkelig dypt kutt for å pierce veggen av et blodkar, løper blodceller kalt blodplater mot L & # 8217;. Proteiner i den flytende delen av blodet, eller plasma, gjør blodplaterene holder seg til hullet. Proteiner og blodplater danner en klebrig hette som forhindrer blod i å rømme.

Etter at kroppen din har helbredet såret, oppløs clot.

Du kan også utvikle blodpropper hvis du har en sykdom som får kroppen til å produsere for mange røde blodlegemer (GR) eller blodplater.

Dette er også definert & # 8220; Ipercoagulable State & # 8221;. Andre sykdommer kan forhindre at kroppen din korrekt reduserer blodproppene når du ikke trenger det lenger. Skader på hjertet eller blodkarene kan påvirke blodstrømmen og øke sannsynligheten som dannes koaguli.

Hvem er i fare for blodpropper?

Det er mer sannsynlig at blodproppene dannes hvis du lider av en av disse forholdene.

Aterosklerose

I # 8217; aterosklerose, eller # 8220; herding av arterier og et cerosa substans kalt plakett akkumuleres i arteriene. Hvis plakettet åpner, rushs rush til stedet for å behandle såret, danner en blodpropp.

Kreft

Noen typer av kreft kan forårsake skade på vev eller inflammatoriske responser som kan aktivere blodkoagulasjon. Noen behandlinger mot kreft (som kjemoterapi) kan også øke risikoen for blodpropper. Videre kan gjennomgå kirurgi for å fjerne en kreft, sette deg i fare.

Diabetes

Personer med diabetes er mer sannsynlig å ha en plaketakkumulering i arteriene.

Familiehistorie av blodpropper eller arvelig blodkoagulasjonsforstyrrelse

TIL Familiehistorie av blodpropper eller A Arvelig forstyrrelse av blodkoagulasjon (som den som letter blodkoagulasjon) kan sette deg i fare for å utvikle blodpropper. Generelt forårsaker denne tilstanden alene ikke blodpropper hvis ikke kombineres med en eller flere andre risikofaktorer.

Hjertefeil

I # 8217; hjertesvikt, skade på hjertet hindrer ham i å pumpe seg effektivt som det skal. Blodstrømmen bremser ned og er mer sannsynlig å danne blodpropper i lat blod.

Immobilitet

Vær fast eiendom, eller ikke beveger seg i lang tid, er en annen risikofaktor. L’Immobilitet er vanlig etter operasjonen, men også lange fly eller bilturer kan bringe alle «8217;.

Når du fortsatt er, kan blodbanen sakte, noe som kan forårsake blodkoagulasjon.

Hvis du reiser, stå opp og flytte regelmessig. Hvis du har tenkt å gjennomgå kirurgi, snakk med legen din om måter å redusere risikoen for blodpropper.

Uregelmessig hjerterytme

Hvis du har et uregelmessig hjerterytme, slår hjertet ditt uncoordinert. Dette kan forårsake blodstagnasjon og koaguliformasjon.

Svangerskap

Graviditet øker også risikoen for blodpropper.

Med graviditet fremgang kan din voksende livmor komprimere venene. Dette kan redusere blodstrømmen, spesielt i bena. En reduksjon i blodstrømmen til bena kan føre til dyp venøs tromboembolisme (TVP), som er en alvorlig form for blodpropp.

Dessuten, mens kroppen din blir klar for fødsel, begynner blodet å koagulere lettere.

Koagulasjon er viktig etter fødselen som det bidrar til å forhindre for mye blodtap. Imidlertid kan denne bedre koagulasjonskapasiteten også øke mulighetene for blodpropper før fødsel. Flytting og gjenværende hydrert kan bidra til å forhindre dannelse av blodpropper under graviditet.

Usunn vekt

Overvekt eller overvektige mennesker er mer sannsynlig å ha plakett i arteriene.

vaskulitt

I vaskulitt svulmer blodkarene og blir skadet. Det kan danne blodpropper i de lesesonene.

Hva er symptomene på en blodpropp?

Ikke alle de som har blodpropp vil presentere symptomer.

Ethvert symptom på en blodpropp som advarer, vil avhenge av hvor blodproppen er i kroppen din.

Lokalisering av klumpsymptomene Andre opplysninger i bena, rødhet, smerte, varme, kalvfølsomhet, også kjent som dyp venøs trombose (TVP), hevelse i armer, rødhet eller blåaktig, kramper, varme, ømme armer, også kjent som trombose dypt venøs av de øvre lemmer (tvp-EU) mangel på lungepust, brystsmerter som blir verre når du puster, hoster, akselerert hjerterytme, hoste som kan forårsake blødningskatarr også kjent som lungeemboli (EP) hjertesmerter eller tyngde til brystet, kortpustethet, nummenhet av venstre arm, svimmelhet, kvalme, svette forbundet med hjertet cerebral angrepsvansker å snakke, plutselig og alvorlig hodepine, tap av syn, svimmelhet, ansiktssvikt eller lemmer assosiert med abdominal slitasje abdominal smerte alvorlig , Han retched,Diaré også kjent som koaguli av abdominal blod

Fordi blodpropper er så farlige?

Klutene som dannes i små årer, er vanligvis ikke veldig alvorlige. De som danner i dype årer, kan reise i andre deler av kroppen og forårsake en potensielt dødelig blokk.

 • En TVP er en koagulasjon som er dannet i en dyp ven, vanligvis i beinet.
 • L’Pulmonal emboli (EP) oppstår når en blodpropp bryter og reiser til lungene. L’EP kan blokkere blodstrømmen i lungen og gjøre pusten vanskelig.
 • En blodpropp i hjertet kan forårsake et hjerteinfarkt.
 • En blodpropp som kommer til hjernen, kan forårsake et slag.

Hvordan blodpropper blir behandlet?

Blodpropper er en medisinsk nødsituasjon og. Hvis du mistenker at du har en blodpropp, kontakt legen din umiddelbart eller lokale beredskapstjenester med hensyn til behandling.

Blodfluidanter kan brukes til å behandle mange forskjellige typer blodpropper. Eksempler er Warfarin (Coumadin) og Apixaban (ELIQUIS), som tilhører en gruppe blodvæsken som kalles antikoagulanter.

Clopidogrel (Plavix) er en annen vanlig foreskrevet antikoagulant. Det er en antiplator, så det virker som henter blodplaterene i å danne blodpropper.

Trombolytiske legemidler kan brukes hvis blodproppene er resultatet av et hjerteinfarkt.

Noen mennesker med TV og EP kan ha et filter plassert på innsiden; inne i deres nedre cava vene (venen som bærer blod til hjertet). Dette filteret forhindrer blodpropper fra å nå lungene.

Den mekaniske fjerningen av kluten, også kjent som mekanisk trombektomi, kan utføres i tilfelle av hjerneslag.

Hvordan unngå dannelsen av blodpropper?

Følg disse forslagene for å unngå å få blodpropp:

 • Ikke sitter i lange perioder. Hvis du er på en lang flytur eller du sitter fast i sengen etter intervensjonen, prøv å stå opp hver time om å flytte, om mulig. Forbli aktiv vil unngå at blodet akkumuleres i bena og danner en blodpropp.
 • Hvis du er overvektig, prøv å miste vekt. Overvektige mennesker er mer utsatt for plakk i arteriene som fører til blodpropper.
 • Kontroller diabetes og hjertesykdom. Disse forholdene kan øke risikoen for blodpropper.
 • Ikke røyk kjemikaliene som er inneholdt i sigaretter skade blodårene og øke sannsynligheten for at blodplater aggregerer.
 • Drikk mye vann. Å ha for lite væske i kroppen gjør bloddenser.
 • Hvis du er bekymret for risikoen for blodpropper eller ønsker mer informasjon, snakk med legen din.