Makuladegenerasjon: Symptomer, årsaker og behandlinger

COS’er makuladegenerasjonen?

Macular Degenerasjon er en vanlig øyeforstyrrelse som forårsaker tap av sentral utsikt. Din sentrale visjon er det du ser når du ser rett fram. Din perifere syn er det du ser til siden når du ser rett fram. Macular Degenerasjon forårsaker ikke total blindhet fordi den ikke påvirker perifert syn.

Det anslås det Mer enn 10 millioner Amerikanerne har denne sykdommen. Det er også den første årsaken til synstap. Denne årsaken til denne sykdommen er forverringen av makulaen, som er et lite område midt i netthinnen på baksiden av …

Typer av makuladegenerasjon

De to typer makuladegenerasjon er tørr makuladegenerasjon og fuktig makulær degenerasjon.

Tørket makuladegenerasjon er den vanligste formen for denne tilstanden til øyet, som slår seg om 85 prosent 90 av folk som har makuladegenerasjon. Denne form for sykdommen oppstår på grunn av små gule innskudd kalt Drusen som utvikler seg under maculaen. Dette forårsaker retina skade og syn tap.

Våt makuladegenerasjon treffer om 10 prosent 15 av mennesker med tilstanden. Dette skjer når unormale blodkar utvikles under netthinnen og makulaen. Hvis du har denne form for makuladegenerasjon, kan du se et mørkt sted i midten av utsikten din på grunn av blødning av blodkar eller tapstap.

Symptomer på makuladegenerasjon

Macular Degeneration er en progressiv sykdom. Dette betyr at det vil forverres over tid. Du kan ikke merke synproblemer i de tidlige stadiene av sykdommen. Det er også mindre sannsynlig å legge merke til synendringer når det påvirker begge øynene samtidig.

Symptomene på tørr makuladegenerasjon inkluderer følgende:

 • En forvrengning av rette linjer i ditt visuelle felt
 • En sentral visjon reduksjon
 • Behovet for A’lysere belysning
 • Vanskelighetsgrad å tilpasse seg til lave lys
 • uklarhet
 • Vanskelighetsgrad å gjenkjenne ansikter

Noen symptomer på fuktig makulær degenerasjon ligner også de av tørr makuladegenerasjon, for eksempel visuelle forvrengninger og redusert sentral visjon. Personer med fuktig makulær degenerasjon kan også oppleve:

 • Et sløret punkt i ditt visuelle felt
 • tåkesyn
 • Symptomer i rask forringelse

Den fuktige og tørre maculaen påvirker ikke den perifere synet. Selv om sykdommen kan hindre deg i å se hva C’det er foran deg, det forårsaker ikke fullstendig blindhet.

Årsaker til makuladegenerasjon

Årsaken er ikke kjent som noen mennesker utvikler macular degenerasjon mens andre nei. Noen faktorer kan imidlertid øke risikoen for å utvikle sykdommen. Disse risikofaktorene inkluderer:

 • Mer enn 65 år
 • Kaukasisk
 • Ha en familiehistorie av makuladegenerasjon
 • røyk
 • overvektige
 • Har kardiovaskulære sykdommer

Diagnose av makuladegenerasjon

Det er viktig å gjennomgå årlige øyeeksamen, selv om visningen din vises normal. Du bør også informere legen din om eventuelle endringer i visningen du fant. Legen kan kjøre en rekke tester for å diagnostisere makuladegenerasjon. For eksempel kan legen bruke spesielle øyedråper for å dibrere øynene og deretter sjekke baksiden av øynene for tegn på væsker, blod eller gule innskudd.

Under en undersøkelse av visningen kan legen også sjekke ditt sentrale visuelle felt som ber deg om å se et rutenett. Hvis noen av linjene på rutenettet virker bleknet eller ødelagt, kan dette være et merke av makuladegenerasjon. Andre tester inkluderer følgende:

Angiografi med fluorescein

Legen injiserer en farget fargestoff i armen i armen for å undersøke øyets blodkar;. Da vil de bruke et spesielt kamera for å ta bilder av øynene dine. Undersøk disse bildene for å søke problemer og endringer i blodårene og retina.

Indocyanin grønn angiografi

L’angiografi med indocyanin grønn ligner angiografien med fluorescein. Legen din injiserer Indocyanine Green Dye. De kan bruke denne testen for å bekrefte resultatene av AiGiography-resultatet med fluorescein og å diagnostisere din type makuladegenerasjon.

Optisk konsistens tomografi

Dette innebærer oppkjøp av bilder i tverrsnitt av netthinnen og kontrollen av hevelse, fortykning eller tynning. Etter diagnosen av makuladegenerasjon kan legen også bruke denne typen test for å se hvordan ditt øye med behandling svarer.

Komplikasjoner av makuladegenerasjon

En av komplikasjonene av makuladegenerasjon er manglende evne til å utføre visse oppgaver alene. Med fremdriften av sykdommen blir det stadig vanskeligere å kjøre, lese eller fullføre andre aktiviteter. Som et resultat av tapet av visning, om 30 prosent av mennesker med makuladegenerasjon opplever noen form for angst eller depresjon.

Snakk med legen din dersom du opplever symptomene på angst eller depresjon. Legen kan foreslå behandlinger for å forbedre din psykiske helse, for eksempel narkotika, rådgivning eller støttegruppe for personer med synsproblemer.

Det er normalt at personer med makuladegenerasjon ikke er i stand til å kjøre en & # 8217;. Hvis legen din diagnostiserer deg denne tilstanden, må du periodisk fullføre en visningstest for å sikre at du er i stand til å kjøre en & # 8217;.

A’andre komplikasjoner er visuelle hallusinasjoner. Det anslås det 1 hos personer 10 Med sykdomsforsøkene Visuelle hallusinasjoner på grunn av stimuleringen av # 8217; hypovision. Som visningen minsker, kan hjernen din kompensere skape falske bilder eller hallusinasjoner. Dette er ikke et symptom på et psykisk helseproblem. Du bør diskutere hallusinasjoner med legen din eller støttegruppen. Kan hjelpe deg med å finne måter å gjøre det på.

Behandling for makuladegenerasjon

Ingen kur er tilgjengelig for makuladegenerasjon, men legen kan anbefale muligheter til å redusere utviklingen av sykdommen.

Behandling for tørket makuladegenerasjon

Hvis du lider av tørr makuladegenerasjon, kan legen din foreslå at du jobber med en synskadet rehabiliteringsspesialist. Spesialisten kan lære deg hvordan du skal tilpasse og håndtere tapet av visningen.

Legen din kan også gi deg råd om kirurgi for å forbedre visningen din. Under intervensjonen vil de fly en teleskoplinse på øyet, noe som forstørrer det visuelle feltet.

Behandling for fuktig makulær degenerasjon

Hvis du lider av fuktig makulær degenerasjon, vil du også ha nytte av å jobbe med en hypovision rehabiliteringsspesialist. Videre kan legen administrere et stoff direkte i # 8217; øye for å stoppe veksten av nye blodkar. Flere ukers behandling kan være nødvendig før du legger merke til en forskjell.

A’annen behandlingsalternativ er fotodynamisk terapi. Legen injiserer et stoff i en vene av en arm og bruker deretter en spesiell laser for å lukke blodkarene som mister. Denne typen terapi kan forbedre visningen din, men du kan trenge flere behandlinger.

Fotokoagulasjon er en «8217; annen terapi for fuktig makulær degenerasjon. Dette innebærer bruk av høye energi laser stråler for å ødelegge unormale blodårer. Formålet med denne terapien er å stoppe blødning og redusere ytterligere skade på makulaen. Imidlertid kan laseren forårsake arr og legge et blind punkt på øynene. Selv om denne behandlingen er vellykket, kan unormale blodårene vokse tilbake, og du må gå tilbake til en annen behandling.

Forslag til forebygging

Eksperter har ikke bestemt seg for en måte å forhindre makuladegenerasjon. Imidlertid kan du redusere risikoen for å kontrahere sykdommen, samtidig som du opprettholder en sunn livsstil. Dette inkluderer:

 • Slutte å røyke hvis du røyker
 • Spis et sunt kosthold
 • Hold en sunn vekt
 • trening

Den makulære degenerasjonen er ikke forebyggbar, men det er mulig å diagnostisere tidlig tilstanden med vanlig ekspansjon av det dilaterte utsikten. For tidlig behandling kan redusere sykdomsprogresjonen og minimere tapet av synet.