Automatonofobi: Alt om en frykt for tall som ligner på mennesker

Del på Pinterest

L’Automatonophobia er en frykt for tall som ligner på menneskelige, som mannequins, voksstall, statuer, mannequins, animatronikk eller robot.

Det er en bestemt fobi, eller en frykt for noe som forårsaker betydelig og overdreven stress og angst, og kan påvirke kvaliteten på en persons liv negativt.

La oss ta en titt på noen av symptomene og årsakene til fobiene, så vel som hvordan denne spesifikke fobien er diagnostisert og behandlet.

Hva er symptomene på ingeniøren; automatofobi?

L’Automatonophobia forårsaker en automatisk og ukontrollabel fryktrespons på tall som ligner på menneskelige. Utsikten eller tenkningen på disse lignende tallene til mannen kan utløse angst for noen mennesker. Pedifobia er en frykt for dukker og er en relatert fobi.

Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at folk med fobier har økt deteksjon av visuelle trusler om deres frykt, selv når de er begrenset til å visualisere bildene av den frykten. Symptomer inkluderer både psykologiske og fysiske symptomer på Dell & # 8217;.

Noen av de psykologiske symptomene på automatofobien inkluderer:

 • omrøring
 • rastløshet
 • Konstant bekymring
 • Redusert konsentrasjon
 • søvnforstyrrelser
 • Angst angrep

Noen av de fysiske symptomene på automatofobien inkluderer:

 • Økt hjertefrekvens
 • Vanskelighetsgrad å puste og brystsmerter
 • kvalme
 • diaré
 • svette og tremor
 • Svimmelhet og desorientering

Mange av de fysiske symptomene ovenfor er tegn på panikk eller angst angrep, som kan oppstå etter displayet av en fobi.

Hva forårsaker automatofobi?

Sekund Undersøkelser, Det er to hovedårsaker til utviklingen av en fobi.

Når automatofobien utvikler seg på grunn av en traumatisk begivenhet knyttet til lignende tall til mannen, er kjent som en opplevelsesalfobi. Denne traumatiske hendelsen kan være en skummel film med lignende figurer på’mann eller en person hendelse som involverer lignende figurer til mannen.

Når automatofobien utvikler seg uten en traumatisk begivenhet, er det kjent som ikke-erfaringsfobi. Disse fobiene kan utvikle seg av flere grunner, for eksempel:

 • Genetikk. Å ha en slektning med automatofobi kan øke risikoen for at du kan utvikle samme fobi.
 • Miljø. Nevingen av en traumatisk begivenhet knyttet til lignende tall til mannen kan forårsake selvfotofobi hos enkelte individer.
 • Utvikling. Den for tidlig hjernens utvikling kan gjøre noen mer utsatt for utviklingen av denne typen fobi.

I en studere, Forskere har oppdaget at utviklingen av spesifikasjonsfobier også kan være relatert til bestemte gener som også predisponerer folk i en økning i lidelser d’angst i løpet av livet.

Hvordan diagnostisert L’automatofobi?

For å diagnostisere en fobi, vil legen først sørge for at det ikke er noen underliggende forhold som forårsaker din angst. Noen fysiske forhold, som cerebrale tumorer eller ernæringsmessige ubalanser, kan forårsake vedvarende angst.

Når legen har fastslått at det ikke er noen underliggende årsak, vil han bruke de diagnostiske kriteriene for den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser, femte utgave (DSM-5) for å diagnostisere en fobi.

Ifølge DSM-5-kriteriene kan du ha en bestemt fobi som automatofobien hvis:

 • Finn en vedvarende, overdreven eller urimelig frykt for tall som ligner på menneskelige
 • L’Eksponering for lignende tall til mannen fører til umiddelbare angstsymptomer eller panikkanfall
 • Din frykt er uforholdsmessig mot trusselen om at disse tallene som ligner på mennesker er representert
 • Jeg unngår aktivt enhver situasjon der du må se eller være rundt menneskelige figurer; eller hvis du er i en situasjon der du er utsatt for dem, prøv en «8217; intens angst
 • Din livskvalitet og daglig drift er alvorlig påvirket av denne frykten
 • Du har denne frykten i minst 6 måneder og er konstant
 • Det er ingen andre underliggende psykiske lidelser som hovedsakelig forårsaker denne frykten

Det er en behandling for automatofobi?

Hvis en fobi er diagnostisert, kan du umiddelbart starte behandlingen. Behandling for bilautomatalofobi kan innebære både atferdskognitive terapi (CBT) og terapi av eksponering, en delmengde av CBT. I noen tilfeller kan det være nødvendig med narkotika.

Kognitiv atferdsterapi

CBT er en populær form for psykoterapi som lærer deg hvordan du kan utfordre dine negative tankeordninger, slik at du kan endre dine adferdsordninger.

Det har blitt brukt til å behandle forhold som depresjon, angst, spiseforstyrrelser, obsessiv-kompulsiv lidelse, bipolar og mer.

Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at CBT lykkes med å endre hjernekretser relatert til disse forholdene, noe som gjør det til et «8217; effektivt terapeutisk alternativ for den alvorlige angst og fobier.

For personer med symptomer på angst forårsaket av bilens automatofobi, kan CBT være en første linje med effektiv behandling.

Terapi dell’eksponering

Terapien på displayet er en delmengde av CBT som fokuserer på # 8217; eksponering for frykt eller en form av ting eller fryktet situasjon i et trygt miljø. Denne sikre skjermen er utformet for å redusere unngåelse og andre fobiske atferd knyttet til # 8217; angst.

For personer med automatofobi, kan denne terapien bidra sterkt forbedre livskvaliteten, spesielt hvis personen har unngått aktiviteter på grunn av sin frykt.

En hyppig sikker eksponering kan også bidra til å redusere den umiddelbare responsen på frykt og symptomer på angst som oppstår når en person er utsatt for tall som ligner på menneskene.

Eksperimentelle terapier

Virtual Reality Therapy er en nyere tilnærming til fobi terapi som inkluderer dykking i en virtuell virkelighet for å tillate noen å samhandle eller bli utsatt for deres frykt.

For personer med automatofobi, kan denne utstillingen føre til nedsenking i en virtuell verden som inneholder tall som ligner på menneskene. Som terapien av & # 8217;, Undersøkelser har vist at det kan være en effektiv tilnærming til behandling av fobi hvis det er forbundet med andre psykoterapialternativer.

Medisinering

Når CBT og Therapy Dell’eksponering ikke er nok, kan stoffene også brukes som en del av behandlingen.

Mens antidepressiva kan brukes til å behandle symptomene på den langsiktige automatofobien, kan benzodiazepiner brukes til kortsiktige symptomer.

Imidlertid kan en psykisk helsepersonell ikke foreskrive narkotika som benzodiazepiner på grunn av økt risiko for avhengighet.

Bunnlinjen

L’Automatonophobia er en overdreven og vedvarende frykt for tall som ligner på menneskene. Frykten for disse tallene kan utlede fra en, traumatisk personlig erfaring eller fra en rekke genetiske eller miljømessige faktorer.

Din mental helsepersonell vil bruke DSM-5-kriteriene til å diagnostisere denne fobien, slik at du kan starte behandlingen. Behandlingsalternativer inkluderer atferdsmessig kognitiv terapi, terapi Dell’eksponering og i noen tilfeller, narkotika.