Nodul på den øvre delen av foten: Borsitt, Bone Spur og mer

Grumo på toppen av foten

Hvis du la merke til en knutepunkt på toppen av foten, har du sannsynligvis gjort en rask evaluering, kanskje du vurderer spørsmål som:

 • Det er smertefullt?
 • Det er mykt eller hardt?
 • Det er en annen farge enn huden på andre føtter?
 • Du hadde en nylig skade i området?

En rekke potensielle forstyrrelser kan produsere en knutepunkt på den øvre delen av foten. En rask inspeksjon kan hjelpe deg med å identifisere årsaken.

Her er ni muligheter, oppført i alfabetisk rekkefølge.

1. Bone Track

En beinspor som vokser fra en’artikulasjon på toppen av foten er ofte referert til som et dorsal plagg, eksostose tilbake eller tarsale. Det er en ekstra vekst av beinvevet.

Bone Spurs utvikler vanligvis når kroppen din vokser opp det ekstra beinet i et forsøk på å reparere skaden forårsaket av vanlig stress eller trykk som utøves på et ben i lang tid.

Benespurs kan forekomme i et bein, men de er vanligere i leddene. De er ofte forårsaket av felles skade forbundet med slitasjegikt.

2. Bursitt

Små lommer full av smørevæske Reduser friksjon og # 8217; irritasjon mellom bein, sener, muskler og hud i nærheten av leddene. Disse posene kalles poser. Borsitt er resultatet av en av disse lommene som henger. Borsitt kan hindre bevegelse og forårsake smerte.

Borsitt kan forekomme i mange punkter i kroppen, inkludert basen av Dell’Alluxe hvor de kobler L & # 8217;. Symptomene varer vanligvis et par uker og kan behandles hviler på det interesserte området, påføring av is og om nødvendig, tar en ikke-steroidbenk (OTC) antiinflammatorisk, som ibuprofen eller aspirin.

Løs en avtale med legen din hvis:

 • Borsisen din forbedrer ikke i to uker
 • Din smerte blir alvorlig
 • C’er en overdreven hevelse i det berørte området

3. Kutan horn

Hudhornene er en sjelden tilstand som vanligvis finnes på ansikt, nakke eller skuldre. Noen ganger vises de på foten.

Veksten består av keratin, et protein som er tilstede i det øvre laget av huden. Navnet kommer fra sin uregelmessige og spisse form som minner om et dyrs horn.

Et kutan horn kan være et kreftskilt, så kontakt legen din hvis du tror du har en. Hvis du har blitt diagnostisert med et hudhorn, ring legen din hvis C’er:

 • Betennelse rundt’område
 • hurtig vekst
 • Hornet hardes til basen

4. Cyster Giangiari

Gangliari cyster er flytende fylte stoff klumper som ser ut som gelé. Kan variere i størrelse fra umerkelig til en tommel eller mer i diameter. De er ikke kreft.

En person kan ikke ha symptomer eller kunne ha:

 • Prikking i det berørte området
 • nummenhet
 • tap av mobilitet

Mens Giangarcyster noen ganger forsvinner uten behandling, kan du bestemme deg for å fjerne dem. Legen vil fjerne cyster gjennom kirurgiske midler eller tømme cyster ved å fjerne væsken med en sprøyte.

5. Gikt

Gikt er resultatet av en akkumulering av urinsyre krystaller. Forårsaker hevelse og betennelse på foten, vanligvis rundt bunnen av # 8217;. Smerten og den brennende følelsen kan forekomme for plutselig.

Legen din kan utføre en blodprøve, en røntgen eller en ultralyd for å diagnostisere. Sannsynligvis vil gi råd til rusmidler for behandling. Endringer i livsstil for å håndtere symptomer inkluderer diettjustering og røykeslutt.

6. Tips

L’Stive bigties er en form for leddgikt som oppstår ved foten av # 8217; når brusken er skadet eller tapt. Det er generelt opplevd mellom 30 og 60 år. Forårsaker smerte og stivhet når du går eller # 8217; manglende evne til å flytte L & # 8217;.

Behandlingsalternativer inkluderer til soaking føtter (vekslende varmt og kaldt vann) og slitasje sko som forhindrer alle & # 8217;. I noen tilfeller, hvis tilstanden blir verre over tid, kan legen anbefale kirurgi.

7. Lipoma

Hvis en knutepunkt vises under huden og er myk til berøring og lett bevegelig med fingeren, kan du ha en lipoma. En lipom er en ikke-kreftlig vekst av fettvev. Det kan vises hvor som helst på kroppen, inkludert den øvre delen av foten.

Legen kan teste lipoma gjennom en fysisk eksamen eller biopsi. Siden de generelt anses å være harmløse, kan legen råde deg til å forlate ham alene. Om nødvendig kan en lipom fjernes kirurgisk.

8. Reumatoid nodules

Hvis du har den reumatoid artritt, kan du utvikle natriumklumper under huden som heter Rheumatoid-noduler. De kan være så store som en valnøtt eller så lite som en ert. Oppstår vanligvis nær leddene som er berørt av artikulasjonene. Vanligvis er de ikke smertefulle med mindre de er nær en nerve eller det er en underliggende betennelse på 8217.

Hvis dine reumatoid nodules ikke er innsnevret med behandling av reumatoid artritt som DMARD (modifiserende antirifier medisiner sykdommen), kan legen foreslå andre behandlingsalternativer. Dette kan inneholde en «8217; steroid injeksjon direkte til nodulene. Hvis nodulene seriøst begrenser bruken av artikulasjonen eller smittet, kan legen anbefale kirurgisk fjerning.

9. Sebaceous cyster

Sebaceous cyster er cyster av den lukkede og ikke-kreftveske posen som vises under huden. De er forårsaket av blokkerte kjertler eller piliferøse hårsekk i huden. Sebaceous cyster finnes vanligvis på ansiktet eller nakken, men de kan også forekomme på foten.

Legen kan anbefale å injisere et steroid medikament til cyste eller kirurgisk fjerne det hvis cysten blir problematisk, som om den var irritert av sko.

Ta bort

Hvis du har en knutepunkt på toppen av foten, kan det skyldes en rekke forhold, inkludert en beinspor, en ganglia cyste, bursitt, gikt eller sebaceous cyster.

Mens mange av disse forholdene kan bli igjen, krever noen behandling. En knutepunkt på den øvre delen av foten kan være et symptom på en tilstand nedenfor.

Legen din kan korrekt diagnostisere nodulen din og lede deg til passende behandlingsalternativer.