Luktende farts er bra: forskning, potensielle fordeler og mer

Del på Pinterest

Så du ligger i sengen, bortskjemt med partneren din, og føler det.

Kanskje det er en stille hiss, kanskje det er en stor ring. Men gjenkjenne kunngjøringen av din ankomst, uavhengig av formen som tar.

Gass. Flatulens. En toot. En stiv.

Men ignorere ditt umiddelbare instinkt for å hoppe ut av sengen og ta tilflugtssted i neste rom til lukten er dempet.

Nylig forskning på dyr tyder på at sulfidhydrogenet & # 8211; En av hovedkomponentene i den stinkende gassen, den som gir ham som’lukt av «rått egg» & # 8211; Det kan gi noen helsemessige fordeler hos mennesker, fra forebygging av hjertesykdom, allral feil.

Vi undersøker dette tilsynelatende hatefulle forestillingen og ser hva forskningen sier.

Hva sier forskningen

en 2014 Studio utført av en samarbeidsforskningsgruppe ved Universitetet i Exeter i Storbritannia, og University of Texas gir en bred støtte til ideen om at ideen om at lukten av hydrogensulfid kunne gjøre det bra.

Studien var basert på # 8217; ideen om at mitokondrier, den delen av cellene som bidrar til å produsere energi, kan dra nytte av denne gassen.

I denne studien bemerket forskerne at når celler i arterier eller årer lider skade eller stress relatert til visse forhold, bruker disse cellene kroppsenzymer til å skape hydrogensulfid.

Denne gassen tillater derfor cellen å bedre justere det oksidative stresset ofte forårsaket av disse forholdene, som til slutt oversetter til en betennelse på 8217, som kan drepe cellen.

Men når en tilstand blir mer alvorlig, kan mitokondrier ikke produsere nok gass til å holde tritt og sykdommen fortsetter å forverres.

Forskere har derfor besluttet å teste en teori: L’Kunstig sulfurhydrogen kan bidra til å holde deres mitokondrier sterke og forhindre forringelse av sykdommer?

Da skapte de en forbindelse de kalte AP39 som mimlet sulfidhydrogenet. De utsatte derfor celler i blodkar til det.

Resultatet?

L’AP39 var like effektiv som det naturlige sulfidhydrogenet i # 8217; hjelp mitokondrier beskytter seg mot sykdommer.

De første resultatene tyder på at opptil 8217; 80% av mitokondriene som er utsatt for AP39, bevares av gassen. Dette kan ha omfattende effekter på mange forhold knyttet til celledød forårsaket av mitokondriell funksjon.

Videre forskning er nødvendig på interaksjonene i AP39 / Hydrogen sulfid med andre kroppssystemer, men de første resultatene er lovende.

Dette resultatet var ikke bare et flakslag. Samme år, et lag bestående av noen av de samme forskerne også funnet Le’Ap39 beskyttet mitokondrier fra skade forårsaket av # 8217; betennelse.

Potensielle fordeler

De første kliniske studiene på # 8217; AP39 ble bare utført på dyr. Her er hva forskningen tyder på at blandingen kan kunne gjøre hos mennesker:

 • Lavt blodtrykk. EN 2015 Studio Funnet ap39 kan gjøre veggene til de mindre stive blodkarene.
 • Behandler hjerteinfarkt og # 8217; Stroke. EN 2018 Studio antyder at AP39 kan utvide blodårene og få dem til å pumpe blodet mer effektivt, noe som kan behandle et hjerteinfarkt eller redusere mulighetene til hjerneslag.
 • Forbedre nyrehelsen. EN 2016 studio antyder at AP39 kan behandle skadede nyrer fra # 8217; betennelse.
 • Beskytt hjernen din. EN 2015 Studio antyder at AP39 kan beskytte hjernen mot skader etter et hjerteinfarkt. EN 2016 studio antyder at det kan forhindre demens eller Alzheimers.
 • Reduserer virkningen av aldring. EN 2018 Studio antyder at AP39 kan beskytte cellestrukturer som svekkes over tid.

I ideen i midten av alle disse studiene er at hydrogensulfidet reduserer effektene av oksidativt stress på cellene. Dette hjelper dem å holde seg sterke og vare lenger.

Når du skal bekymre deg

Det meste av gassen, selv utrolig stinkende gass, er helt normal.

Men å ha for mye gass eller virkelig stinkende gass kan bety at C’er et bakgrunnsproblem.

Kontakt legen din dersom du manifesterer et av følgende symptomer sammen med flere gass eller mer stinkende gass enn normalt:

 • Intense kramper
 • Føler seg ekstremt hovent
 • Jeg føler meg ikke bra
 • å kaste opp
 • forstoppelse
 • diaré
 • unormalt vekttap

Å ha disse symptomene konstant i lang tid kan bety at et hvilket som helst antall intestinale forhold, for eksempel L’intestinal obstruksjon eller tykktarmskreft.

Hvordan lindre gass

Gassen kan være bra for sniffing fra tid til annen, men kilden til mange farts er ikke alltid morsomt eller behagelig.

Her er noen forslag til hvordan du reduserer gass og hevelse hvis gassen din er ledsaget av noe mageproblem:

 • Spiser. Når du spiser raskt, engasjere mer luft som kan bli til intestinale gasser. Spis sakte for å redusere mengden lufttegnet. Dette gjelder også tyggegummi.
 • Drikk mye vann. Forstoppelse kan holde poet i # 8217; tarmene for lenge. Dette kan skade magen og produsere flere stinkende gasser enn vanlig. L’Vann bidrar til å oppløse tarmene og opprettholde mer vanlige tarmbevegelser.
 • Unngå karbonerte drikker. Soda, øl og karbonatiserte drikker inneholder alt karbondioksid, som kan bli gass i # 8217; tarmene.
 • Vacci flatt med fiber. Fibrene er flotte for kostholdet ditt, men rike fibermatvarer som frukt, BRAND D’Havre og bønner kan gjøre deg for mye gassform. Redusere dem midlertidig til ubehaget ditt forsvinner.
 • Ta dop. Benk-top-stoffer som den simetiske (gass-x) eller L’alfa-galaktosidase og # 8217; Invertase (Beano) kan bidra til å redusere gass og hevelse. Gass-X bryter gassboblene i fordøyelseskanalen. Beano har enzymer som bryter ned sukker for å gjøre dem mer fordøyelige.
 • Prøv noen yoga posisjoner. Hvis du føler deg Gassy, ​​men det er ikke lett, prøv noen yoga posisjoner for å utvise litt & # 8216;.

Bunnlinjen

Nylig dyreforskning tyder på at svovelsalisert hydrogen (en av hovedkomponentene som er tilstede i stinkende gasser), kan gi noen helsemessige fordeler, hvordan å bevare hjertehelsen eller forebygge demens.

Forskning på mennesker er nødvendig for å utforske denne potensielle behandlingen ytterligere.