Angst for helse: Hvordan slutte å bekymre deg for helsen din

Når familiemedlemmer står overfor helseproblemer, L’hele familiesystemet kan kastes bort.

Del på PinterestIllustrasjon av Ruth Basagoitia

Spørsmål: Jeg hadde helseproblemer i det siste, dessuten har familien min en historie med ganske alvorlige helseproblemer. Jeg begynner å føle meg ivrig etter å ha flere helseproblemer. Hvordan kan jeg slutte å stresse for meg for dette?

Du snakket med legen din om disse bekymringene? Det kan være vanskelig å snakke om det, men det kan hjelpe stresset ditt. Legen kan foreskrive tester for å sikre at kroppen din er sunn. Og deres spørsmål om familiens medisinske historie kan hjelpe dem med å utdype en plan som kan holde helsen din på rett spor.

For eksempel, hvis brystkreft er tilstede i familien din, kan legen din understreke betydningen av den månedlige brystundersøkelsen og diskutere også genetiske tester, spesielt hvis et familiemedlem var positivt for BRCA1 eller BRCA2, geniske mutasjoner relatert til brystkreft.

På samme måte, hvis en sykdom oppstår i familien din som hypertensjon eller hjertesykdom, kan legen anbefale et program «sunt for hjertet» 8221; som inkluderer kardiovaskulær trening og et balansert kosthold for å holde kolesterolbass og blod press.

Men hvis dine bekymringer vedvarer eller er redd for å gå til legen, kan terapien hjelpe deg. Når familiemedlemmer står overfor helseproblemer, L’hele familiesystemet kan kastes bort. En terapeut kan hjelpe deg med å forstå hvordan dine familie sykdommer har hatt en innvirkning på deg.

En terapeut kan også hjelpe deg med å finne ut om din angst symboliserer A’annen bekymring, som frykten for å miste kontrollen. Å snakke om dine skummelt følelser kan bidra til å helbrede gamle følelsesmessige arr som manifesterer seg som en angst knyttet til helse.

Juli Fraga bor i San Francisco med mannen sin, datteren hennes og to katter. Hans skrifter dukket opp på New York Times, Real Simple, Washington Post, NPR, Vitenskap av oss, Lily og Vice. Som psykolog, elsker han å skrive om mental helse og velvære. Når han ikke jobber, liker han å handle, lese og høre på levende musikk. Du kan finne den på Twitter.