Fase 2 Nyresykdom: Symptomer, behandling, håndtering og prospekter

Kronisk nyresykdom, også kalt CKD, er en type langsiktig skade på nyrene. Det er preget av permanent skade de utvikler seg på en skala fra fem faser.

Stadion 1 betyr at du har den minste skader på nyrene, mens scenen 5 (siste scenen) betyr at du gikk inn i nyresvikt. En diagnose av CKD i Stadio 2 betyr at du har mindre skade.

Målet med diagnosen og behandlingen for CKD er å stoppe fremdriften av ekstra nyre skade. Selv om du ikke kan reversere skaden i et tidspunkt, har CKD på Stadium 2, og har fortsatt muligheten til å forhindre forverring.

Les mer om egenskapene til denne fasen av nyresykdom og på trinnene du kan gjennomføre nå for å forhindre at tilstanden din går utover fase 2.

Stage diagnose 2 av kronisk nyresykdom

For å diagnostisere en nyresykdom, vil en lege utføre en blodprøve kalt estimert glomerulær filtreringshastighet (EGFR). Dette måler mengden kreatin, en aminosyre, i blodet ditt, som kan fortelle om nyrene dine filtrerer avfall.

Et unormalt høyt nivå av kreatinin betyr at nyrer ikke fungerer på et optimalt nivå.

EGFR-avlesninger som er 90 eller øvre forekommer i CKD-trinnet 1, hvor C’er en ekstremt mild nyre skade. L’Nyresvikt observeres i 3 eller lavere avlesninger. Med fase 2 vil din EGFR-lesing være mellom 60 og 89.

Uavhengig av scenen der nyresykdom er klassifisert, er målet å forbedre den samlede nyrefunksjonen og forhindre ytterligere skade.

EGFR vanlige screeninger kan være en indikator på behandlingsplanoperasjonen. Hvis du bytter til trinn 3, vil dine EGFR-avlesninger bli dimensjonert mellom 30 og 59.

Symptomer på gjenoppretting av stadion 2

Lesingene til «8217; EGFR på Stadium 2 anses fortsatt som ALLE».

Hvis du har høye nivåer av EGFR, kan du også ha høye nivåer av kreatinin i urin hvis du har skade på nyrene dine.

CKD-trinnet 2 er stort sett asymptomatisk, med de mest åpenbare symptomene som ikke vises før tilstanden din har utviklet seg på trinn 3.

Mulige symptomer inkluderer:

Årsaker til nyresykdom på stadion 2

Den samme nyresykdommen er forårsaket av faktorer som reduserer nyrefunksjonen, med følgelig skade på nyrene. Når disse viktige organene ikke fungerer som de skal, kan de ikke fjerne avfall fra blodet og produsere den rette urinutgangen.

CKD er generelt diagnostisert i fase 1 fordi skaden er så liten at ganske symptomer oppstår for å oppdage det. Fase 1 kan bevege seg til trinn 2 når en reduksjon i funksjonen eller en mulig fysisk skade oppstår.

De vanligste årsakene til nyresykdom inkluderer:

Lengre de ovennevnte forholdene ikke behandles, jo mer skade kunne gjennomgå nyrene.

Når å se en lege med nyresykdom på Stadium 2

Siden den milde nyresykdommen ikke har mange åpenbare symptomer hvor mye avanserte stadier, kan du ikke innse at du har CKD på Stadium 2 opp til din årlige kroppsbygning.

Den viktige meldingen her er at voksne skal ha en kontinuerlig rapport med en grunnleggende lege. I tillegg til vanlige kontroller, bør du også konsultere legen din dersom du manifesterer en av symptomene nevnt ovenfor.

En lege vil trolig overvåke nyrehelsen din hvis du har risikofaktorer eller en familiehistorie av nyresykdom.

I tillegg til blod- og urinprøver kan en lege utføre bildebehandlingstester, for eksempel en Renal Ultrasound. Disse testene vil bidra til å gi bedre utsikt over nyrene for å vurdere omfanget av skade.

Behandling for nyresykdom på Stadium 2

Når nyre skade oppstår, er det ikke mulig å invertere det. Du kan imidlertid forhindre ytterligere fremgang. Dette innebærer en kombinasjon av livsstilsendringer og narkotika for å behandle årsakene ved basen av kronisk nyresykdom i trinn 2.

Trinn 2 Kosthold for nyresykdom

Selv om et enkelt kosthold kan være tilgjengelig for & # 8221; Kronisk nyresykdom i trinn 2, med fokus på riktig mat og unngå at andre kan bidra til å øke nyrefunksjonen.

Noen av de verste matene for nyrene inkluderer:

 • Behandlede matvarer, hermetikk og rask
 • Mat som inneholder en’høy mengde natrium
 • mettet fett
 • spekemat

En lege kan også råde deg til å redusere proteinkilder både dyr og grønnsaker hvis du spiser for mye beløp. For mange proteiner skade nyrer.

På scenen 2 i CKD, kan det ikke være nødvendig å følge noen av de anbefalte begrensningene for mer avansert nyresykdom, hvordan du unngår kalium.

I stedet bør målet ditt være å opprettholde en diett med friske og integrerte matvarer fra følgende kilder:

 • Helkorn
 • Bønner og belgfrukter
 • Magert fjærfe
 • fisk
 • frukt og grønnsaker
 • Vegetabilske oljer

Husholdningsartikler

Følgende hjemmemedisiner kan integrere et sunt kosthold for CKD-ledelse i Stadium 2:

 • Tar jerntilskudd for å kurere anemi og forbedre tretthet og # 8217;
 • drikk mye vann
 • Spis mindre måltider i løpet av dagen
 • Øv stressbehandling
 • daglig mosjon

Medisinsk behandling

L’CKD-trinn 2 narkotikamål er å behandle underliggende forhold som kan bidra til nyreskader.

Hvis du har diabetes, må du nøye overvåke glukosen din.

‘8217 Receptor blokkere; angiotensina II (ARB) eller Dell & # 8217 inhibitorer; # 8217 konvertering enzyme; angiotensina (ess) kan behandle høyt blodtrykk som forårsaker CKD.

Lever med en nyresykdom på stadion 2

Forhindre den videre utviklingen av nyresykdom kan virke som en vanskelig oppgave. Det er viktig å vite at de små valgene du gjør hver dag, kan virkelig få innvirkning på det bredere bildet av din generelle nyrehelse. Du kan starte fra:

 • slutte å røyke (som ofte er vanskelig, men en lege kan skape et gulv for å slutte å røyke egnet for deg)
 • Eliminer alkohol (en lege kan hjelpe til med dette)
 • Øvelse av stresshåndteringsteknikker, som yoga og meditasjon
 • Trener minst 30 minutter hver dag
 • Hold deg hydrert

Fase 2 nyresykdom kan inverteres?

Av og til kan nyresykdom være forårsaket av noen midlertidige problemer, for eksempel en bivirkning av et legemiddel eller en blokk. Når årsaken er identifisert, er det mulig at nyrefunksjonen kan forbedre seg med behandlingen.

Det er ingen kur mot nyresykdom som forårsaket permanent skade, inkludert milde tilfeller diagnostisert på Stadium 2. Du kan imidlertid handle med en gang for å unngå A & # 8217 videreutvikling. Du kan ha kronisk nyresykdom på stadion 2 og forhindre at skritt unna i trinn 3.

Forventet levetid for stadion nyresykdom 2

Folk på stadion 2 av nyresykdom er fortsatt ansett for å ha en total sunn nyrefunksjon. Så prognosen er mye bedre enn de mest avanserte stadionene i CKD.

L’Målet forhindrer deretter en & # 8217 videreutvikling. Som CKD forverres, kan det også forårsake potensielt dødelige komplikasjoner, for eksempel hjertesykdommer.

Ta bort

CKD-trinnet 2 regnes som en mild form for nyresykdom, og du kan ikke merke noen symptomer. Dette kan imidlertid også gjøre det vanskelig å diagnostisere og behandle denne fasen.

Som en generell regel, anbefaler vi deg å sørge for at du gjennomgår vanlige blodprøver og urin hvis du har grunnleggende forhold eller en familiehistorie som øker risikoen for CKD.

Når CKD er diagnostisert, Dell ‘# 8217; videreutvikling av nyre skade avhenger av endringene i livsstilen. Snakk med legen din hvordan du kan starte med diett og # 8217; trening for din tilstand.