Angioplastikk etter et hjerteinfarkt: Risiko, fordeler og mer

COS’er A’angioplasty?

A’angioplastikk er en kirurgisk prosedyre for å åpne blodkar som gir blod til hjertemuskelen. Disse blodkarene er også kjent som koronararterier. Legene utfører ofte denne prosedyren umiddelbart etter et hjerteinfarkt.

Prosedyren kalles også perkutan transluminal coronarian angioplastikk eller perkutan koronarintervensjon. I mange tilfeller setter legene en koronar stent etter en # 8217; angioplasty. Stentet bidrar til å holde blodstrømmen og krympingen av arterien.

Gjennomgå A’angioplastikk i de tidlige timene etter et hjerteinfarkt kan redusere risikoen for komplikasjoner. Timing kan være avgjørende. Raskere mottar behandling for et hjerteinfarkt, den lavere risikoen for hjertesvikt, andre komplikasjoner og død.

Angioplastikken kan også lindre symptomene på hjertesykdom hvis du ikke hadde et hjerteinfarkt.

Hvordan & # 8217 utføres; angioplasty?

Legene utfører vanligvis denne prosedyren mens du er i lokalbedøvelse. Først trener de en § 8217; gravering i armen eller i # 8217; inguine. Sett deretter inn et kateter med en liten oppblåsbar ballong, ender i # 8217; arterien. Ved hjelp av røntgenstråler, videoer og spesielle fargestrømmer, driver legen kateteret i # 8217; Koronararterien blokkert. En gang på plass er ballongen hovent for å forstørre arterien. Fettavsetninger, eller plate, skyves mot arterienes vegg. Dette åpner gaten til blodet.

I noen tilfeller er kateteret også utstyrt med et rustfritt stål nettverk kalt stent. Stenten brukes til å holde blodkaret åpent. Kan holde seg i posisjon etter at ballongen er deflatert og fjernet. Når ballongen er ekstrahert, kan legen også fjerne kateteret. Prosedyren kan ta fra Mezz’nå på flere timer.

Hva er fordelene med AgiLioPlasty etter et hjerteinfarkt?

Sekund Samfunnet for kardiovaskulær angiografi og intervensjon, L’angioplastikk for behandling av menneskelig skrue. Det er en effektiv måte å bla igjen i blodet til hjertet. Før legen gjenoppretter blodtilførselen, den nedre skaden på hjertemuskelen. L’angioplasty lindrer også brystsmerter og kan forhindre mangel på pust og andre symptomer forbundet med et hjerteinfarkt.

Angioplastikken kan også redusere oddsen som du kanskje trenger mer invasiv åpenhjertet bypassoperasjon, noe som krever en betydelig lengre gjenopprettingstid. De Gjensidig Se på at angioplastikken kan redusere risikoen for et annet hjerteinfarkt. Det kan også øke sjansene for overlevelse mer enn narkotika som bryter blodpropper.

Hva er risikoen?

Alle medisinske prosedyrer innebærer en viss risiko. Akkurat som mange andre typer invasive prosedyrer, kan du ha en allergisk reaksjon all’anestetisk, fargestoff eller noen av materialene som brukes i # 8217; angioplasty. Noen andre risikoer knyttet til Coronar Angioplasty inkluderer:

  • blødning, koagulasjon eller blåmerker i innsettingspunktet
  • Cicatrial stoff eller blodpropper som danner i stent
  • Et uregelmessig hjerterytme eller arytmi
  • Skader på et blodkar, en hjertventil eller en ‘8217; arterie
  • et hjerteinfarkt
  • Grundig skade, spesielt hos personer som har eksisterende nyreproblemer
  • A’infeksjon

Denne prosedyren er også forbundet med risikoen for hjerneslag, men risikoen er lav.

Risikoen for A’angioplasty D’haster etter et hjerteinfarkt er større enn de som er i Andioplasty utført under ulike omstendigheter.

L’angioplasti er ikke en kur for blokkerte arterier. I noen tilfeller kan arterier krympe igjen hvis platen akkumuleres igjen i # 8217; arterien eller i en stent som tidligere er posisjonert. Dette kalles renset. Risikoen for restenose er større når legen ikke bruker en stent.

Etter prosedyren

Etter et hjerteinfarkt, vil legen forklare hvordan å holde en sunn livsstil for hjertet. Alltid påta seg legemidler som foreskrevet av legen. Hvis du er en røyker, er det nå på tide å slutte. Spis et balansert kosthold og trening hver dag kan bidra til å senke blodtrykket og blodkolesterolnivået. Å velge en sunn livsstil kan også redusere sjansene for å ha et annet hjerteinfarkt.