Liste over mat for svangerskap diabetes: Hva skal jeg spise?

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Del på Pinterest

Hva er svangerskapsdiabetes?

Gestasjonsdiabetes er diabetes som manifesterer seg i gravide kvinner. Dette betyr at du ikke kan få tak i svangerskapsdiabetes, med mindre du er gravid. Du kan utvikle graviditetsdiabetes for første gang under graviditet, eller du kan ha et lite tilfelle av diabetes som ikke er diagnostisert som forverres under graviditeten.

Under graviditeten, måten kroppen din bruker insulinendringer. L’insulinhormon bryter maten du spiser i glukose eller sukker. Så bruk den glukose for å produsere energi.

Du vil naturligvis bli mer motstandsdyktig mot # 8217; insulin under graviditet for å gi barnet ditt mer glukose. I noen kvinner går prosessen galt og kroppen din slutter å svare på # 8217; insulin eller produserer ikke nok insulin for å gi deg glukosen du trenger. Når dette skjer, vil du ha for mye sukker i blodet. Dette forårsaker graviditetsdiabetes.

Hvis du nylig har blitt diagnostisert med svangerskapsdiabetes eller du er nysgjerrig på å vite hva som vil skje hvis du er diagnostisert, les videre. Du vil lære mer om hvordan du opprettholder en sunn graviditet.

Hvilken mat du bør spise?

Grunnleggende sunn strømforsyning

 • Spis proteiner på hvert måltid.
 • Inkludere daglige frukter og grønnsaker i kostholdet ditt.
 • Grenser eller unngå behandlet mat.
 • Vær oppmerksom på størrelsen på delene for å unngå å spise for mye.
 • Hvis du har svangerskapsdiabetes, hold et sunt og balansert kosthold, kan hjelpe deg med å håndtere symptomer uten behov for narkotika. Generelt bør kostholdet ditt inkludere proteiner pluss den rette blandingen av karbohydrater og fettstoffer. For mange karbohydrater kan føre til topper av blodsukker.

  Etter diagnosen, spør legen din om å jobbe med en registrert dietitian eller ernæringsfysiolog. De kan hjelpe deg med å planlegge måltidene dine, forstå ditt optimale karbohydratinntak og behandle en matplan som vil holde deg og ditt sunne barn.

  Næringsstoffer

  Prøv å basere måltidene dine på proteiner. Inkludere mange ferske matvarer og begrense det behandlede matinntaket.

  Prøv å basere måltidene dine på proteiner. Inkludere mange ferske matvarer og begrense det behandlede matinntaket.

  L’American Diabetes Association (ADA) har en nyttig samtalehåndbok Myplate For å hjelpe deg med å lære å bygge en sunn tallerken for hvert måltid. For eksempel bør hvert måltid inneholde 25% av proteiner, 25% stivelse og 50% av ikke-stivelsesmat, for eksempel grønnsaker eller salat.

  Disse er generaliserte kostholdsretningslinjer for svangerskapsdiabetes. Hvis du har blitt diagnostisert med svangerskapsdiabetes, må du sørge for at du snakker med legen din eller dietikeren. De kan gi deg en personlig matplan og andre spesifikke tips.

  Snacks og måltider

  Her er noen sunne valg for snacks og måltider hvis du har graviditetsdiabetes:

  • Friske eller frosne grønnsaker, spesielt de dampene
  • Egg eller egghvit
  • Mel d’stål kutte havre dekket med villbær
  • fersk frukt
  • Lærfrie kyllingebryst
  • kokt fisk
  • popcorn alle’luft
  • Usøtet gresk yoghurt

  Prøv også disse oppskriftene for smoothies, protein drikkevarer, vegetabilske supper og mer for diabetes.

  Og frukt?

  Du kan fortsatt spise frukt hvis du har diabetes. Du må bare holde oversikt over hva du spiser.

  Legen din eller dietten kan lære deg hvordan du teller karbohydrater for å sikre at du ikke bruker mer karbohydrater enn du vil ha. Gå her for å oppdage syv typer frukt du bør spise under graviditeten.

  Hvilken mat du bør unngå?

  Du må unngå svært forvandlet mat, som hvitt brød og generelt, alt som inneholder mye sukker. For eksempel, sørg for at du unngår følgende:

  Hvis du ikke er sikker, spør legen din hva maten vanligvis blir spist. Kan hjelpe deg med å identifisere hva du skal unngå.

  Hva er komplikasjonene?

  Gestasjonsdiabetes kan være risikabelt både for deg og for barnet ditt. Overflødig glukose i kroppen din kan gjøre barnet ditt fett. Et større barn setter deg i fare for å ha en vanskeligere fødsel fordi:

  Gestasjonsdiabetes øker også risikoen for hypertensjon under graviditet.

  I de fleste tilfeller forsvinner svangerskapsdiabetes etter fødselen av barnet. Men hvis du hadde diabetes før graviditet, får du det igjen etter fødselen.

  Å ha svangerskapsdiabetes øker også risikoen for å utvikle diabetes senere i livet. Både barnet ditt vil bli utsatt for diabetes sjekker etter fødselen.

  Hvordan bli behandlet graviditetsdiabetes?

  Behandlingen av svangerskapsdiabetes avhenger av blodsukkernivåer.

  I mange tilfeller kan svangerskapsdiabetes behandles med kosthold og mosjon. I noen tilfeller må du ta orale medisiner som metformin (glukophage, glumetza) eller injiserbar insulin for å senke blodsukkeret.

  Andre trinn for en sunn graviditet

  I tillegg til å opprettholde et godt balansert kosthold, er det andre ting du kan gjøre for å ha en sunn graviditet:

  • Tog. Mål i det minste 30 minutters drift tre dager i uken. Ikke vær redd for å gjøre et bredt spekter av aktiviteter under graviditeten. Bare husk å snakke med legen din før du starter en ny øvelse. L’Vanlig trening vil også bidra til å holde blodsukkernivået stabilt.
  • Spis hver annen time. For å justere blodsukkernivået, må du aldri hoppe over måltider og prøv å spise en matbit eller et sunt måltid hver annen time. Hopping måltider kan variere blodsukkernivåer og gjøre det vanskeligere å kontrollere dem under kontroll.
  • Ta dine prenatale vitaminer.
  • Rådfør deg med legen din hver gang de anbefaler deg.

  Kjøp prenatale vitaminer.

  Hvis du er diagnostisert med svangerskapsdiabetes under graviditet, vet du at med kostholdet og den rette fysiske trening, kan du ha en graviditet, et arbeid og en sunn fødsel.