7 Ofte stilte spørsmål på & # 039; Kjønn essentialisme: Definisjon, feil, alternativer og andre

Del på Pinterest

Hva så & # 8217;?

Kjønns essensialismen er overbevisningen om at en person, en ting eller en bestemt egenskap er iboende og permanent mannlig og mannlig eller kvinne og feminin.

Med andre ord, det anser organisk sex hovedfaktoren i bestemmelsen av sjangeren.

Ifølge kjønnsutstyret er sjangeren og de karakteristiske egenskapene iboende knyttet til biologiske egenskaper, kromosomer og kjønn tildelt en person ved fødselen.

L’esscentisme av kjønn tar ikke hensyn til retten til en person for å selv bestemme kjønnsidentiteten eller presentasjonen.

Hvor denne ideen ble født?

L’Kjønn Essentialism kom fra filosofien til Platons essensielle. I det har det postulert at hver person, sted eller hva som har en «8217 essens som er løst og gjør det til det det er.

Kjønns essentialismen antyder at hver person har en essens og # 8221; maskulin eller kvinne bestemt av biologi, kromosomer og kjønn tildelt fødsel.

L’Kjønn Essentialism er ofte forbundet med transclusiv radikal feminisme. Dette systemet av tro på en upresent og skadelig måte Trans og tildelte mannlige mennesker ved fødselen ved å bli inkludert i definisjonen og klassifisering av & # 8220; kvinne & # 8221;.

Fordi denne ideen er bortskjemt?

L’kjønn essentialisme mislykkes i å gjenkjenne det vitenskapelig anerkjente faktum at sex og slekt er forskjellige og begge eksisterer i et spektrum.

Sexspektrum innebærer et bredt utvalg av kombinasjoner av anatomi, hormoner, biologi og kromosomer som er tilstede i naturen og sunne deler av menneskelig mangfold.

Kjønnspektret inneholder mange personlige identiteter, erfaringer og systemer for kulturell tro som refererer til # 8217;

  • en mann
  • en kvinne
  • cisgender
  • transseksuell
  • ikke-binær
  • Mann
  • hunn
  • en kombinasjon av disse merkene eller noe og andre

Nå er det et vitenskapelig bevist og akseptert faktum at sex ikke bestemmer eller nødvendigvis indikerer noe endelig eller permanent på GENDER-identitet, personlighet eller preferanser til en person.

Ideene som er forankret i # 8217; kjønnsentialismen er spesielt skadelig for transgender, ikke-binære og ikke-kompatible personer som har en identitet eller en slags type forskjellig fra foreskrevet en til fødselen.

Noen bruker kjønnsutstyr som et logisk fundament for å følge og støtte kjønnstruter, stereotyper og foreldet og stive roller.

Når det ble diskreditert?

Gjennom årene har Feminister og kjønn teoretikk innføre strukturer for forståelsen av slekten og sexet som spurte grunnleggende om det grunnleggende om kjønnsverdien.

Disse nye ideene indikerte det faktum at måten vi forstår og opplever at slekten er sterkt påvirket av systemer, tro og modeller observert på et gitt samfunn eller et selskap.

For eksempel troen på at bare kvinner bærer klær, er rosa for jenter, og at kvinner er mindre dyktige matematisk av menn er forankret i måten vi som et selskap vi forstår og behandler slekten.

I midten av det tjuende århundre begynte folk å innse at i hovedsak kjønnskonfigurasjon ikke forklarte den vitenskapelig aksepterte forskjellen mellom kjønn og kjønn, og de anser heller ikke hvordan språk, regler og stereotyper endres over tid.

Denne endringen i forståelse har tatt til tilpasningen av nye kjønnsteorier og mer inkluderende malerier for forståelsen av sex og sjanger.

Fra hvor sosial konstruksjon er kommer?

Når teoretikere og antropologer har ytterligere studert den rollen som selskapet spiller i definisjonen av sjangeren, oppdaget de at det var den sentrale komponenten i stedet for en minimal innflytelsesrik faktor.

Ifølge deres funn har bedrifter og kulturer gjennom historien skapt systemer og kategorier som bestemmer egenskapene og atferdene som skal være å foretrekke eller akseptable for en person basert på det tildelte kjønn.

Slekten er ofte definert en sosial konstruksjon fordi selskapet & # 8211; Ikke en enkelt person & # 8211; Han opprettet L’ide om at levende vesener, språk, oppførsel og slag tilpasser seg perfekt til mannlige eller kvinnelige, mannlige eller kvinnelige kategorier.

Vitenskapen viser at det er & # 8211; Og det har alltid vært & # 8211; Elementer i’menneskelig erfaring som diskrimineres, ekskluderes og kanselleres ved hjelp av dette klassifikasjonssystemet som utelukker hverandre.

Det er andre teorier å vurdere?

Det finnes en rekke andre teorier som tyder på at slekten er en sosial konstruksjon som endres over tid og kultur, i sin tur fremhever defektene som finnes i # 8217; kjønns essensialisme.

Kjønnskjemateori, introdusert i 1981 av Sandra Bern, antyder at utdanningen, utdanningen, utdanningen, utdanningen, media og andre former for & # 8220; kulturell overføring & # 8221; Dette er de viktigste faktorene som påvirker måten mennesker internaliserer, forseggjort og inkorporerer kjønnsinformasjon.

I 1988 publiserte Judith Butler Essay & # 8220; performative handlinger og kjønnskonstitusjonen & # 8221; klart skille kjønn fra slekten.

Fortsett å møte misforståelsene og grenser forankret i kjønnssporet.

Butler antyder at slekten er sosialt arvet fra en annen generasjon til den andre og er bedre ment som en forestilling. I det kommuniserer folk og bevisst uttrykkelig og ubevisst og kulturelle standarder.

Begge teoretikere har foreslått ideer som gir mer inkluderende og skyggefulle malerier for å forstå sjangeren som et aspekt av den «personlige identiteten og aksjekapitalen.

Hva er bunnlinjen?

Selv om ideene til # 8217; kjønns essensialismen nå er sett på som foreldet og unøyaktig, gir kjønnsutstyret som teori en viktig sammenheng på opprinnelsen til våre kjønnsideer.

Det gir også viktig informasjon om hvordan sjangeren ble forstått og tolket gjennom historien.

Mere Abrams er forsker, en forfatter, lærer, konsulent og autorisert klinisk sosialarbeider som når en verden som er publikum gjennom taler i offentlige, publikasjoner, sosiale medier (@Mertheir), kjønnsterapi og praktisk støttetjenester OnlineGenderCare.com. Mere bruker din egen personlige erfaring og den ulike faglige bakgrunnen for å støtte folk som utforsker slekten og hjelperinstitusjonene, organisasjonene og bedriftene til å øke kjønnskompetansen og identifisere muligheter til å demonstrere L’Kjønns inkludering i produkter, tjenester, programmer, prosjekter og innhold.