Subdural Hematoma: Symptomer, Diagnose og Behandlinger

COS’er en subdural hematom?

En subdalert hematom oppstår når blodet samler på overflaten av hjernen under skallen. Subdurial hematomas kan være farlig for livet. Vanligvis stammer fra en hodeskader.

Subdurial hematomas er akutte eller kroniske. De akutte subdurial hematomene er vanligvis dannet på grunn av en alvorlig kranialtraume. Om 20 prosent 30 folk gjenvinne den komplette eller delvise hjernefunksjonen etter å ha en skarp subdalert hematom.

Kroniske subdurial hematomer utvikles på grunn av en lavere kranial traumer.

En blodpropp på hjernens overflate kalles også subdural hematom.

Hvordan subdurial hematomer dannes?

En subdisk hematom oppstår når en vene bryter mellom skallen og overflaten av hjernen.

Akutt Subddurial Hematomas

Hvis det er alvorlig hjerneskade, kan dette området fylles med blod og forårsake potensielt dødelige symptomer. Dette kalles akutt subdural hematom. Det er den farligste typen subdural hematom.

De akutte subduriale hematomene er vanligvis forårsaket av:

 • en ulykke d’bil
 • Et slag mot hodet
 • falle

De akutte subdurial hematomene dannes raskt og symptomene vises umiddelbart. Av 50 prosent 90 av folk som utvikler akutte subdurial hematomer dør på grunn av tilstanden eller dets komplikasjoner.

Kroniske subdurial hematomer

Kroniske subdurial hematomer er vanligvis forårsaket av små eller gjentatte lesjoner. Disse er vanlige hos eldre som faller gjentatte ganger og slår hodet. Noen kroniske subdurial hematomer forekommer uten tilsynelatende årsak.

Den høyeste hastigheten på denne tilstanden hos eldre kan også skyldes at hjernen krymper med alderen i alderen. Dette forårsaker ekstra plass i skallen, slik at venene blir skadet lettere under et kranisk traumer. Symptomene på kroniske subdurial hematomer er ikke tydelige umiddelbart og kan ikke vises i flere uker.

Kroniske subdurial hematomer er lettere å behandle enn akutte subdurial hematomer. Imidlertid kan de fortsatt forårsake potensielt dødelige komplikasjoner.

Hva er symptomene på en subdalert hematom?

Akutte subdurial hematomer forårsaker symptomer umiddelbart. Imidlertid kan folk med kroniske subdurial hematomer ikke ha noen symptomer.

De vanlige symptomene på en subdural hematom er:

 • Eloquio
 • Tap av bevissthet eller koma
 • anfall
 • nummenhet
 • sterk hodepine
 • svakhet
 • Visuelle problemer

Du bør umiddelbart gå til legen din hvis du har en av disse symptomene. Disse symptomene er også tegn på andre svært alvorlige helsemessige forhold. Symptomer på’Kronisk subdural hematom kan lignes på symptomene på demens, hjerneslag, svulster eller andre problemer i hjernen.

Hvordan en subdalert hematom er diagnostisert?

En subdalert hematom kan diagnostiseres ved hjelp av bildebehandlingstester, for eksempel en TC eller en magnetisk resonans. Disse skanningen gir legen din et grundig titt på deg:

 • hjerne
 • hodeskalle
 • årer
 • Andre blodkar

Disse skanningene kan også avsløre om C’det er blod i hjernen din.

Legen din kan også foreskrive en blodprøve for å sjekke dine komplette bloddokumenter. En komplett Emokromocytometrisk undersøkelse måler antall røde blodlegemer, antall hvite blodlegemer og blodplate teller. Et lavt nivå av røde blodlegemer kan indikere et betydelig tap av blod.

Legen kan også sende den til en fysisk undersøkelse for å kontrollere hjertefrekvens og blodtrykk for å oppdage tegn på indre blødning.

Hva er behandlingsalternativene for en subdalert hematom?

En akutt subdural hematom kan kun behandles i operasjonen.

En kirurgisk prosedyre kalt Craniootomy kan brukes til å fjerne en stor delematom. Det brukes normalt til å behandle akutte subdurial hematomer. I denne prosedyren fjerner kirurgen en del av skallen for å få tilgang til kluten eller alle «8217 hematoma. Bruk deretter sug og # 8217; vanning for å fjerne den.

For en akutt subdural hematom kan en kraniootomi være en nødvendig livsvisningsprosedyre. Men har fortsatt risiko. I et studio, 18% av pasientene døde innen 30 dager fra / nr. 221.

Et bava hull kan brukes til å tømme kroniske subdurial hematomer og de akutte de som er mindre enn en centimeter på oftest. Først skaper kirurgen små hull i skallen og legger deretter gummi rør. Blodet av ‘8217; hematomet avbøyer gjennom disse hullene. Selv om gjenvinningene varierer, 80 prosent 90 av pasientene opplever en betydelig forbedring i hjernens funksjon etter denne prosedyren.

Legen din kan foreskrive anti-epileptiske legemidler for å behandle eller forhindre kramper som kan være forårsaket av sub-ematoma. Narkotika kan også brukes til å behandle hjerneskader. Kortikosteroider er ofte foreskrevet for å redusere hjernens betennelse.

Komplikasjoner på Subdural Hematoma

Komplikasjonene av subdurial hematomer kan forekomme umiddelbart etter lesjonen eller en stund etter at skaden er behandlet.

Disse komplikasjonene kan inkludere:

 • cerebral brokk, som betyr hjernen og kan forårsake koma eller død
 • anfall
 • Permanent muskuløs svakhet eller nummenhet

L’Komplikasjoner er avhengig av alvorlighetsgraden av cerebral skade. Andre helseproblemer kan påvirke kroniske eller akutte undergivelser. Folk som antar antikoagulanter (blodfluidifying) er til størst risiko. Selv folk over 65 år har større risiko, spesielt for den kroniske typen.

Langsiktig prospekter

Kramper kan fortsatt skje selv etter utvinning fra en subdural hematom og har blitt fjernet.

Dine utvinningsutsikter avhenger av hvilken type hjerneskade du har og hvor den ligger. Legen din vil skape en mer egnet behandlings- og gjenopprettingsplan.