Lim alle & # 039; øre: Symptomer, årsaker, behandling og forebygging

Beskrivelse

L’øre lim, kjent som lim otitis, er en tilstand som oppstår når den sentrale delen av øret er fylt med væske. Denne delen av Earen ligger bak Tympanum. Væsken kan bli tett og klebrig, som limet.

Over tid er det sannsynlig at 8217; øre lim porter til A’# 8217; mellomør. Kan også gjøre det vanskelig å lytte. Disse komplikasjonene kan bli alvorlige, så det er viktig å identifisere og straks behandle lim alle & # 8217;.

Hva er årsakene til # 8217; limøret?

L’lim øre oppstår når en tett væske akkumuleres alle «8217. Som med de generelle infeksjonene i øret, har limets øre en tendens til å være mer vanlig hos barn.

Dette skyldes at Eustachian Trumpets dypt på innsiden av øret er nærmere enn de som er voksen og mer utsatt for tilstopping. Disse rørene er ansvarlige for å hjelpe øret for å opprettholde en sunn rom uten overflødig væske.

Normalt er rommet bak midtøret fylt bare D’luft. Men noen ganger kan væsken akkumulere i rommet på grunn av en sykdom, som en forkjølelse eller et virus.

Selv alvorlige allergier kan forårsake slike problemer, altfor øre. I disse tilfellene kan Eustachios trompeter svulme og krympe, noe som forårsaker akkumulering av væsker.

Andre risikofaktorer for limører inkluderer:

 • Alder, spesielt under 2 år
 • bli matet kunstig
 • Fasiliteter for barnehage skoler, på grunn av større risiko for eksponering mot bakterier
 • sesongmessige allergier
 • dårlig kvalitet på’luft
 • Eksponering for tobakkrøyk

Hva er symptomene på’limør?

Hørselsproblemet er det vanligste symptomet hos barn. Faktisk kunne et barn med det limte øret ikke klage i det hele tatt. Du kan legge merke til at barnet ditt:

 • snakk mer sterk enn vanlig
 • Han har problemer med å føle at de andre snakker om normalt volum
 • Kan ikke høre lyder langt unna
 • spør folk om å gjenta seg selv
 • Øk volumet på elektroniske enheter
 • Det klager om å spille eller summende i ørene

Samlet sett kan voksne med limør ha symptomer som ligner på barn. Du kan imidlertid også føle et dypt trykk i # 8217; øre og tretthet på grunn av generelt ubehag. Selv L’øre limet kan noen ganger forårsake smerte.

L’Øre klistremerke som vedvarer i mer enn noen få måneder kan forårsake permanent skade på høringen. Små barn med kronisk øre øre er også i større risiko for å forsinke ordet og språket.

Ørevinkel mot infeksjon All’øre

Tapet av høringen av høringen kan også være et symptom på en infeksjon på øre. Men L’øre av lim og # 8217; Infeksjon All’øre er ikke det samme. I motsetning til Dell’Ear limt, en infeksjon i øret er ganske smertefullt og kan ledsages av feber og drenering av væsker. A’Infeksjon All’Ear krever medisinsk behandling for å hindre tap av & SKADER TIL TYMPANUM.

Hvordan limet er diagnostisert med et øre?

L lim øre er diagnostisert med en undersøkelse av legenes studio. De vil bruke en søker forstørret med et lys festet for å se inne i øret. Denne enheten kan hjelpe deg med å se hvor C’er akkumulering av væsker.

Hvis L’Lims øre fortsetter å returnere, eller hvis det varer i mer enn tre måneder, må du kanskje konsultere en spesialist Dell’høre.

Etter eksamenen vil legen også kunne si om øret lim har forvandlet til en infeksjon på 8217.

Hvordan limet behandles; 8217; øre?

De fleste tilfeller av lim alle’øret går bort alene. Imidlertid, L’øre av lim som blir til en 5217; # 8217; mellomøret kan behandles med antibiotika.

Autoinflation

En måte å lindre hjemvæskene hjemme er gjennom selvveksten. Dette innebærer å eksplodere en enhet som ligner en ballong med hver nesebor. For å få de beste resultatene, # 8217; autoinflation utføres flere ganger om dagen. Denne metoden anbefales ikke for barn Under l’alder 3.

Akustisk og taleterapiutstyr

Alvorlige eller kroniske tilfeller av lim alle «øre, øre kan be om behandling av en spesialist, som en lege otorhinolaryngologist.

Midlertidige høreapparater kan brukes til å bidra til å forbedre hørselsfunksjonene når Væsken på Dell’Midtøret. Hvis mangelen på hørsel har påvirket stadiene av barnets utvikling, kan legen også anbefale taleterapeuter.

Kirurgi

L’Øre med kronisk lim er noen ganger behandlet med en type operasjon som kalles adenoidektomi. Under denne prosedyren fjerner legen adenoide kjertlene bakfra som kan bidra til akkumulering av væsker i # 8217; øre.

Disse kjertlene er koblet til bunnen av Eustachio-trompeter. Når adenoider er irritert og betent, kan Eustachio-trompetene følge eksemplet, og dermed bære akkumulering av væsker og mulige infeksjoner til øret.

Under og etter operasjonen må du ha på seg små rør i ørene som kalles gummi, vanligvis egnet som ører for ører eller rør på’trykkutjevning. Disse opprettholder den åpne trommehinnen slik at væsken kan strømme bakfra. Imidlertid er øyelokkene bare midlertidige og faller vanligvis av seg selv innen et år.

Du kan hindre limet på øret?

L’øre av lim kan være vanskelig å forhindre, spesielt i små barn. En måte å bidra til å forhindre kronisk lim på øret, prøver å holde seg frisk og støtte ditt eget immunsystem eller barnet ditt under utviklingen.

Identifisere og behandle allergier og begrense L’eksponering for røyk og irriterende stoffer for innånding lignende.

L & # 8217;

Selv om det limte øret kan presentere alvorlige komplikasjoner, har denne felles barndomstilstanden en tendens til å løse seg i mange tilfeller. Kan ta oss opp til tre måneder å fullstendig avklare. Som væsken kommer ut av ørene, vil høringen bli bedre alene.

Hvis du ikke vet signifikante hørselsvansker, tegn på Ear eller SE L’øre limet varer mer enn tre måneder, det er på tide å konsultere en lege. Når du har hatt Lim Ears & # 8217, må du regelmessig konsultere legen din for å sikre at du ikke samler mer væske i # 8217; gjennomsnittlig øre og forårsaker hørselsproblemer.