Sperm morfologi: hva er og hvordan det påvirker fruktbarheten?

COS’er spermens morfologi?

Hvis legen din nylig har fortalt deg at du har en unormal spermemorfologi, har du sannsynligvis flere spørsmål enn svar: hva betyr egentlig? Hvordan dette påvirker min fruktbarhet? Hva kan jeg gjøre?

Morfologi refererer til formen på sperma, eller som det vises under mikroskopet. Spesifikt undersøker formen på spermhodet og størrelsen på sædmesteren. Formen på hodet er viktig fordi det påvirker sædens evne til å oppløse den ytre overflaten av et egg og befrukt det.

Fortsett å lese for å lære mer om Sperm Morfologi og på Permpance som kunne ha på fruktbarheten din.

Hva er sperm morfologi intervaller?

Sperm morfologi intervaller indikerer hvilken prosentandel sperma som er som normal for størrelse og form. Disse spermatozoer er mer sannsynlig å gjødsle et egg, så prosentandelen kan gi deg en «8217, ideen om sjansene dine for å tenke med partneren din. Intervallene varierer fra laboratorium til laboratorium, avhengig av kriteriene som brukes til å evaluere sperma. Flere strengkriterier vil resultere i et lavere normalt intervall.

Legen din vil diskutere ditt område med deg og hjelpe deg med å finne ut hvilken effekt som har på fruktbarheten din. Sekund Dr. Jane Frederick Dr, En av de viktigste reproduktive endokrinologene sertifisert av Orange County Råd, & # 8220; Det er flere intervaller av morfologi, avhengig av laboratoriet, men vi bruker en streng Kruger-morfologi som betyr at 14% eller mer er et normalt intervall. Fra 14 til 5 prosent er det fortsatt et godt potensial for fruktbarhet, fra 10 til 5 prosent, det er en nedgang i fruktbarhet og mindre enn XNUMX prosent er et dårlig potensial for fruktbarhet & # 8220;.

Hva er forholdet mellom sperm morfologi og fruktbarhet?

Sperm morfologi påvirker fruktbarheten fordi sæd må ha en viss form for å trenge inn i et egg. Men morfologi er bare en av de mange faktorene når de snakker om fruktbarhet. Legen vil også undersøke antallet totalt Spermatozoa og den enkle som de beveger seg på. Finn ut mer om Spermanalyse og betydningen av resultatene dine.

Morfologien til det lille hodet betyr in vitro befruktning?

Hvis legen din forteller deg at du har liten sperm morfologi, kan in vitro befruktning (IVF) være en alternativet «8217. In vitro befruktning er en prosedyre der legen trekker ut spermaen og injiserer den direkte inn i eggene som er fjernet fra partneren din. Deretter implantatembryoer som kommer fra prosessen i # 8217; utero av partneren din. Dette er en invasiv prosedyre, men det kan være en effektiv metode for graviditet. Snakk med legen din dersom du og din partner er klar til å bli gravid.

Du kan forbedre sperm morfologi?

Din sæd er vanligvis sunnere som ung. Noen leger anbefaler deg å fryse sperma først i livet ditt, slik at du har din sunnere sæd tilgjengelig for bruk når du er klar til å starte en familie. Hvis du allerede har lært at sperma Morfology-området er lavt, vil det imidlertid være for sent for de «8217-alternativet, men.

Kroppen din produserer alltid ny sæd, så endringer i kostholdet ditt eller livsstilen kan påvirke helsen til din fremtidige sæd, inkludert:

Noen naturlige kosttilskudd og vitaminer kan også være nyttige for å fremme normal sperm morfologi. Finn ut andre måter å forbedre spermaens helse.

Hva er de andre mulige årsakene til mannlig fruktbarhet?

Hvis du og din partner har forsøkt å bli gravid, og du er bekymret for at det kan være et problem, kontakt legen din for en komplett undersøkelse. Sperm morfologi er bare en av de mange mulige årsakene.

Medisinsk tilstand

Det er mange medisinske forhold som kan gjøre oppfatningen vanskelig. Forhold som varicocele, infeksjoner og hormonelle ubalanser kan påvirke fruktbarheten. Selv diagnosen av cøliaki kan være en faktor.

Miljø bekymringer

Være utsatt for Kjemiske eller strålingsstoffer På jobb eller hjemme kan du påvirke sperma og i sin tur din fruktbarhet.

Livsvalg

Du vet sikkert at røyking og illrende narkotika ikke er en god ide når du prøver å bli gravid, men andre livsstilsvalg kan påvirke din fruktbarhet:

  • Begrense alkoholforbruket.
  • Hold en sunn vekt eller slank hvis du er overvektig eller overvektig.
  • Behandle eller redusere følelsesmessig stress.

Ta bort

Sperm morfologi er bare et lite stykke fruktbarhet puslespill, så det er viktig å diskutere resultatene med legen din for å se om ditt utvalg kan påvirke sjansene dine for å bli gravid med partneren din. Spør om eventuelle endringer i livsstilen du kan starte i dag og ta den derfra.