Leverkreft, alkohol og marihuana

Del på PinterestForskere utforsker aktivt cannabinoider som kan brukes til å forebygge eller behandle leversykdom. Getty bilder

De negative helsekonsekvensene av alkoholmisbruk blir tydeligere for hver dag.

Overgår regelmessig anbefalte daglige grenser en drink for kvinner og to drinker for menn er assosiert med økt risiko for hypertensjon, hjerneslag og en rekke kreftformer, inkludert leverkreft.

Nylig har forskere forsøkt å forstå effekten av vanlig alkohol- og cannabisbruk på leveren.

Selv om det kanskje ikke er en god idé å kombinere rusmidler, har nyere forskning funnet at regelmessig bruk av alkohol og cannabis har en uventet effekt på helsen.

Cannabis og leverhelse

A 2018 studere undersøkte rundt 320 000 personer med en historie med alkohol- og cannabismisbruk for å finne ut hvilken effekt, om noen, bruken av begge stoffene hadde på leverhelsen. Det de fant var overraskende.

Dr. Terence Bukong ved University of Massachusetts Medical School og INRS-Institut Armand-Frappier Research Center fortalte Healthline: «Hovedmålet med vår studie var å evaluere virkningen av cannabisbruk og utviklingen av leversykdom. alkoholisk «.

«Gitt at ingen kliniske studier tidligere hadde evaluert virkningen av cannabisbruk og utviklingen av progressive stadier av alkoholisk leversykdom hos mennesker, trodde vi at dette var et viktig forskningsområde som trengte akutt undersøkelse,» la han til.

Alkohol forårsaker betennelse

Dr. Hardeep Singh, gastroenterolog ved St. Joseph Hospital i Orange, California, sa til Healthline: «Alkohol øker fibrose i leveren, har en direkte giftig effekt på leverceller og får dem til å bli betent. Dette forårsaker arrdannelse i leveren – avansert arrdannelse i leveren er skrumplever.

Han understreket at effekten var veldig individuell, med noen mennesker skadet av mye lavere alkoholinntak enn andre.

Men Bukong og teamet fant at vanlige alkohol- og marihuanabrukere betydelig reduserte risikoen for alkoholisk leversykdom (ALD), og tyngre cannabisbrukere hadde størst fordel.

Hvordan cannabis forhindrer ALD?

De antiinflammatoriske effektene av cannabis er godt dokumentert. Tidligere Undersøkelser hadde allerede funnet ut at cannabinoidreseptorer i leveren er potensielle mål for nye måter å behandle leversykdom på.

Aktivering av disse reseptorene med cannabis reduserer betennelsen som oppstår ved utbruddet av ALD, og ​​bremser utviklingen av sykdommen.

Imidlertid advarte Bukong: «Våre studier var ikke i stand til å fastslå hvilke cannabisstammer som ble brukt. Så vi kunne ikke bestemme cannabinoidinnholdet i det hver enkelt inntok. Videre kunne vi ikke fastslå doseringen eller hvordan den skal brukes, selv om det mest sannsynlig er gjennom røyking.

Singh påpekte: «Men noen av disse arrene forsvinner når den friske leveren regenererer seg, så skrumplever kan forbedres hvis en person slutter å drikke. Men noen arr vil forbli. «

Muligheten for nye cannabisbehandlinger

«Forskergruppen min jobber for tiden med å finne ut hvilke cannabinoider eller cannabinoidformuleringer som vil gi de beste terapeutiske fordelene for spesifikke leversykdommer,» sa Bukong.

Disse antiinflammatoriske egenskapene er allerede brukt til å lindre smerte, kolitt (betennelse i tykktarmen), multippel sklerose og leddgikt.

«Våre resultater avslørte at cannabisbrukere hadde mindre sannsynlighet for å utvikle alkoholisk leversykdom og individer som var avhengige av cannabis hadde minst sannsynlighet for å utvikle alkoholisk leversykdom,» sa Bukong.

Han er overbevist om at «spesifikke cannabinoidformuleringer snart kan brukes [for å] forebygge eller behandle leversykdom. Forskergruppen min jobber aktivt med viktige cannabisformuleringer som vi håper vil bli viktige medikamentledere for fremtidige tester i forebygging og behandling av leversykdom fra inflammatoriske, metabolske og til og med virale årsaker.

Cannabis er ikke et universalmiddel

Dr. Singh advarte om at en leversykdom, hepatitt, forverres av cannabis.

«Pasienter med hepatitt C som brukte cannabis hadde mye mer arrdannelse i leveren enn de som ikke gjorde det, og større progresjon av leversykdommen. Noe i cannabis kan faktisk øke fettleversykdom og fibrose, «sa han.

Singh teoretiserer at noen mennesker har en følsomhet for cannabis som påvirker hvorvidt de kan dra nytte av det eller ikke. «Du kan ikke bare fortelle offentligheten at marihuana er bra for leveren din, for det kan også være mennesker hvis lever er skadet av det.»

Han sa at dagens behandling, i begrensede tilfeller, består av «en kort kur med et steroidmedikament kalt prednisolon, i omtrent åtte uker, som kan bidra til å bekjempe effekten av alkohol på leveren.».

Han la til at hos noen mennesker med fettleversykdom har det å drikke to eller tre kopper svart kaffe om dagen bidratt til å reversere arrdannelse i leveren, selv om det ikke er kjent hvilken ingrediens i kaffen som gir fordelen.

Cannabis kan ikke kurere alkoholisme

Sekund Nasjonalt institutt for alkoholmisbruk og alkoholisme (NIAAA), drikking er ansvarlig for rundt 88 000 dødsfall i året.

Cannabis kan bidra til å redusere alkoholavhengighet for å forhindre leversykdom?

A 2017 studere undersøkte en klinisk populasjon av personer med depresjon og alkoholbruksforstyrrelse (AUD) for å finne at marihuana ikke hadde noen gunstige effekter og kunne ha gjort depresjonen deres verre.

Studien konkluderte med at, i det minste hos personer med depresjon, er marihuana ikke en effektiv behandling.

Ytterligere bevis på at cannabis ikke vil hjelpe å avvenne personer med alkoholfri AUD er bevist Undersøkelser som fant ut at personer behandlet for AUD, som også brukte marihuana, fikk tilbakefall tidligere enn personer som ikke brukte marihuana.

Lovende, men fortsatt (for det meste) ulovlig

Det er sterk rettssaken at stimulerende naturlige cannabinoidreseptorer i leveren kan bremse eller til og med forhindre utviklingen av kreftleversvulster. Helsefordelene forbundet med marihuana og cannabisprodukter generelt har skapt en del oppsikt.

Singh insisterer på at det på dette tidspunktet er for lite kjent om effekten av cannabisforbindelser på helsen.

«Det er mange stoffer i cannabis, og det kan være at en er virkelig skadelig for leveren mens en annen er gunstig. Poenget med hjem er at mer forskning er nødvendig fordi vi trenger data på begge sider, gode og dårlige, «sa han.

Faktum er fortsatt at cannabis er ulovlig i mange deler av USA og rundt om i verden. Det er også viktig å huske at cannabis, som de fleste rusmidler, ikke er ufarlig.

Imidlertid, i et nikk til det økende beviset på at cannabis har medisinske fordeler Food and Drug Administration (FDA) kunngjorde at det vil holde en offentlig høring 31. mai for å samle mer informasjon om vitenskap, produksjon og salg av cannabisforbindelser.

Bunnlinjen

Nyere forskning har funnet at bruk av marihuana er assosiert med redusert risiko for alkoholrelatert leverskade, inkludert leverkreft.

Det er imidlertid lite bevis på at folk som drikker for mye kan bruke marihuana for å overvinne en sykdom. Forskning viser faktisk at det kan gjøre depresjon verre hos noen mennesker med en alkoholforstyrrelse.

Etter hvert som bevis vokser på at cannabis og cannabis-avledede produkter kan behandle eller forebygge et bredt spekter av helseproblemer, er det viktig å huske at marihuana fortsatt er ulovlig i mange deler av verden.

Cannabis er et stoff og har, som alle andre stoffer, potensial til å forårsake skade hvis det brukes feil.