FDA mottar 89 klager på Chobani-yoghurt

U.S. Food and Drug Administration (FDA) mottok 89 sykdomsklager etter at folk spiste Chobani-merket yoghurt.

De berørte klaget over kvalme og kramper etter å ha spist yoghurten, sa FDA-talsperson Tamara Ward i Twin Falls, Id. Times-News. Imidlertid har ingen av tilfellene blitt definitivt knyttet til det berømte yoghurtmerket, basert i Twin Falls.

I forrige uke utstedte yoghurtselskapet en frivillig tilbakekalling av flere varianter av sin greske yoghurt med utløpsdato 11-13 september og 7-13 oktober, ifølge FDA.

Yoghurten ble sendt til dagligvarebutikker over hele landet, men ble trukket tilbake «på grunn av rapporter om hevelse og hevelse av produktet og noen påstander om sykdom».

«Vi har nylig identifisert mugg i en begrenset mengde produkter fra vårt anlegg i Idaho,» sa Chobani-grunnlegger Hamdi Ulukaya i en uttalelse på selskapets hjemmeside. «Selv om denne typen mugg er vanlig i meierimiljøet, spesielt når det bare brukes naturlige ingredienser uten kunstige konserveringsmidler, er det fortsatt uakseptabelt for meg og for alle yoghurtprodusentene våre.».

Folk som har kjøpt yoghurt oppfordres til å kaste den på riktig måte og kontakt Chobani for erstatninger eller refusjoner.

Andre nyere matminner

Samme dag som Chobani-tilbakekallelsen, tilbakekalte Cains Foods sine 16 oz. Olde Cape Cod Chipotle Ranch salatdressing.

Selv om det ikke var noe galt med produktet, indikerte ikke etiketten at det inneholdt egg og meieriprodukter, noe som kan være farlig for personer som er allergiske mot disse matvarene. Flaskene ble ved et uhell sendt med baketiketter for merkets lette bringebærvinaigrette og marinade.

Også forrige uke tilbakekalte General Mills noen av deres Pillsbury Cinnamon Rolls kjølt med glasur fordi «de kan inneholde fragmenter av et knust plaststykke på produksjonslinjen.», ifølge FDA. De best brukte datoene for kanelsnurrer er 18., 26. og 30.-31. oktober.

For en fullstendig liste over alle tilbakekalling av mat, se FDAs nettsted.

Mer på Healthline