L & # 039; tannutvinning gjør vondt? Smertebehandling under og etter

Del på Pinterest

Ja, å bli trukket en tann kan skade. Imidlertid vil tannlegen din generelt gi deg den lokale anestesi under prosedyren for å eliminere smerte.

Videre, etter prosedyren, anbefaler tannlegerne vanligvis narkotikasikker medisin (OTC) eller resept for å hjelpe deg med å håndtere smerte.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan smerte styres under og etter tannutvinningen og hva du kan forvente under prosedyren.

Smerte under tannekstraksjonen

Basert på ditt nivå av komfort og den forventede kompleksiteten til utvinningen, kan tannlegen din eller oral kirurg bruke en eller flere typer anestesi.

Lokalbedøvelse

Å kvalifisere for lokalbedøvelse, Din tannlege eller oral kirurg vil påføre et lammende stoff til tannkjøttet i nærheten av tannen som ekstraheres. Deretter vil oppsummere en lokal bedøvelse gjennom en eller flere injeksjoner nær stedet for ekstraksjonen.

L’Bedøvelse fjerner ikke alle følelser. Du kan føle bevegelse og press, men du bør ikke føle smerte eller akueenhet. L’Lokalbedøvelse brukes vanligvis til en enkel ekstraksjon, og du vil være våken under prosedyren.

Sedasjon anestesi

Det er noen alternativer for A’ytterligere sedasjon. Protoksid D’nitrogen (eller spennende gass) gir en minimal sedasjon for å hjelpe deg med å slappe av under prosedyren. Din tannlege eller oral kirurg kan gi deg en bevisst sedasjon gjennom en pille eller en tablett du tar før prosedyren.

Med begge disse alternativene vil du fortsatt være helt våken, men du vil føle deg mer avslappet og søvnig. For en mer moderat sedering kan tannlegen eller kirurgen anbefale beroligende stoffer gjennom en intravenøs linje (IV) i armen.

Under prosedyren, L’beroligende anestesi vil undertrykke samvittigheten din. Du vil ha et begrenset minne om prosedyren. EV-sedasjonen gir et dypere nivå av sedasjon. I alle tilfeller vil du bli gitt til deg i alle tilfeller. Lokal anestesi for å dumpe smerte i utvinningsstedet.

L’beroligende anestesi brukes til mer kompliserte ekstraksjoner. Typen av sedasjon avhenger av tannens dental angst og kompleksiteten i prosedyren.

Generell anestesi

L’Generalbedøvelse tilbys vanligvis bare i spesielle situasjoner. Den administreres ved innånding gjennom nesen eller intravenøst ​​i armen. Noen ganger brukes begge sammen samtidig.

Med l’generell anestesi, vil du miste kunnskap og du vil bli helt søvn. Under utvinningen vil dine vitale tegn bli overvåket, for eksempel puste, blodtrykk og temperatur. Du bør ikke prøve smerte eller ha noe minne om prosedyren.

Mest sannsynlig vil du bli gitt til deg l’lokalbedøvelse for å lindre postoperativ ubehag.

Smerte etter å ha trukket en tann

Tannlegen din kan anbefale en benk analgetisk, for eksempel paracetamol (Tylenol) eller L’ibuprofen (Advil), for å hjelpe deg med å administrere postoperativ ubehag.

Hvis ekstraksjonen har vært kompleks eller etterspurt kirurgi på tannkjøttet og beinene, kan tannlegen foreskrive en kraftigere smertestillende.

Selvpleie

For å hjelpe i smertebehandling kan du også få anbefalinger for postoperativ selvomsorg, for eksempel:

  • Sett en ispakke på kinnet
  • hvile
  • øker hodet med en pute når du ligger ned
  • Spis myk og fersk mat
  • Skyll munnen med saltet vann som starter fra 1 dag etter intervensjonen
  • Bruk varme pakker

Hva du kan forvente under tannutvinningen

Enkel utvinning

Etter å ha administrert den lokale bedøvelsen, vil tannlegen eller den muntlige kirurgen mest sannsynlig bruke et verktøy som heter Elevator for å løsne tannen i tannkjøttet. Da vil de bruke en tykkelse for å holde tannen og trekke den ut av tannkjøttet.

Du kan føle press, men du bør ikke prøve noen smerte. Hvis du har smerte, kan du fortelle tannlegen din og vil fortelle deg mer lokalbedøvelse å dumme området.

Kirurgisk

Etter å ha administrert den lokale bedøvelsen, vil legen eller oral kirurg trene en’gravering i tannkjøttet ditt.

Hvis l’bein blokkerer tannrot tilgang, vil de fjerne det. Så de vil fjerne tannen, noen ganger dividere det i seksjoner for lettere fjerning.

Enten for enkle og kirurgiske ekstraksjoner, etter den virkelige ekstraksjonen, vil tannlegen eller oral kirurgen rengjøre stedet og kan plassere suturer (poeng) for å lukke såret.

Endelig er en gasbind vanligvis plassert på stedet for å kontrollere blødning og hjelpe dannelsen av en blodpropp. Du vil bli bedt om å bite denne gasen i 20-30 minutter etter utvinningen.

Smerter etter utvinningen

Selv om forskjellige mennesker helbreder i forskjellige hastigheter, ifølge Oral helse fundament, Sannsynligvis vil du ha ømhet og irritasjon i området i / # 8217; utvinning i 1-3 dager.

Du kan føle spenning og stivhet til kjeve og # 8217; artikulasjon på grunn av å holde munnen åpen under prosedyren.

Hvis smerten fortsetter eller blir mer intens rundt den tredje dagen, kan du ha et tørt grep.

L’tørr alveolus oppstår når blodproppen i # 8217; ekstraktiv alveolus ikke har dannet eller har blitt fjernet og # 8217; bein av veggene på veggene i # 8217; alveolus er eksponert.

L’tørr alveolus behandles vanligvis med en medisinert gel som tannlegen legger inn i kontakten for å dekke den.

Ta bort

Selv om det er smerte forbundet med den tette ekstraksjonen, kan tannlegen eller oral kirurgen eliminere den smerten med lokale anestesi og beroligende medisiner under utvinningen.

De vil også anbefale benk eller reseptbelagte legemidler for å hjelpe deg med å håndtere postoperativt ubehag.

Selv om alle helbreder fra # 8217; tannutvinning i et annet tempo, vil de fleste ha en ømhet i # 8217; området som varer bare i noen dager.