Kvinne Baldness: Årsaker, behandling og mer

COS’er kvinners skallethet?

Kvinne skallethet, også kalt androgenetisk alopecia, er tapet av hår som slår kvinner. Det ligner mannlig skallethet, bortsett fra at kvinner kan miste håret annerledes enn menn.

Hårtap hos kvinner er normalt, spesielt med alderen av Dell & # 8217;. Så langt som to tredjedeler Kvinner opplever håravfall etter overgangsalderen. Mindre enn halvparten Kvinner vil overstige 65 år med et hode fullt av hår.

Kvinne skallethet er arvelig. Det er mer vanlig etter overgangsalderen, så hormonene er sannsynligvis ansvarlige. Hvis du merker at du mister håret ditt, kontakt legen din eller dermatologen din. De vil kunne avgjøre om du opplever kvinnelig skallethet eller en annen type hårtap.

Først blir du behandlet, raskere, du vil kunne stoppe tapet og kanskje til og med regrow håret ditt.

Hva et utseende har kvinnelig skallethet?

I kvinners skallethet bremser hårvekstfasen. Det tar mer tid før det nye håret begynner å vokse. Hårsekkene krympet, bringer håret vokser for å være tynnere og fint. Dette kan forårsake hår som bryter lett.

Det er normalt at kvinner mister fra 50 til 100 hår om dagen, men de med kvinnelig skallethet kan miste mange flere.

Hos menn starter hårtap på forsiden av hodet og går bort i ryggen til de blir skallet. Kvinner mister håret fra hele hodet, starter fra separasjonslinjen. Selv håret på templene kan trekke seg tilbake.

Kvinner er mindre sannsynlig Å bli helt skallet, men du kan ha mye tynning i alt håret.

Legene deler kvinnelig skallethet i tre typer:

 • Type I er en liten mengde tynning som starter rundt din del.
 • Type II innebærer delen og større utvidelse rundt den.
 • Type III tar opp overalt, med A’gjennomsiktig område på toppen av hodebunnen.

Genetikk kan forårsake kvinnelig skallethet?

Hårtap overføres av foreldre til barn, og mange forskjellige gener er involvert. Du kan arve disse gener fra begge foreldrene. Du er mer sannsynlig Ha kvinnelig skallethet hvis din mor, din far eller andre tette slektninger har hatt hårtap.

Cos’andre forårsaker kvinnelig skallethet?

Kvinne skallethet er generelt forårsaket av en endokrin tilstand nedenfor eller fra en svulst som utskiller hormoner.

Hvis du har andre symptomer, som en uregelmessig periode, A’seriøs akne eller en økning i overflødig hår, kontakt legen din. Du kan ha en annen slags hårtap.

Kvinner kan ha kvinnelig skallethet i sine 20 år?

Kvinner har mindre sjanse for å utvikle kvinnelig skallethet før middelalderen. Som menn, kvinner er mer sannsynlig Å begynne å miste håret ditt når du kommer til 40, 50 og over.

Høye nivåer av mannlige kjønnshormoner, kalt androgener, bidrar til hårtap hos menn. Det er generelt antatt at androgener også er i spill i kvinnelig hårtap.

Røyking kan også øke risikoen for å utvikle kvinnelig hårtap.

Sjekk ut: Fødselsregulering kan forårsake hårtap? »

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Hvis du har lagt merke til en hårtynning i hodebunnen, kontakt legen din eller en hudlege. Legen vil undersøke hodebunnen for å se diagrammet av hårtap. Testene er generelt ikke nødvendige for å diagnostisere kvinnelig skallethet.

Hvis de mistenker en annen type hårtap, kan de også utføre en blodprøve for å kontrollere skjoldbruskkjertelen, androgen, jern eller andre stoffer som kan påvirke hårveksten.

Behandling for kvinnelig skallethet

Hvis du har kvinnelig skallethet, kan du kanskje camouflere hårtap i utgangspunktet vedta en ny frisyre. Til slutt kan du ha for tynning på toppen av hodebunnen for å skjule deg.

Tidlig diagnose oppfordres, da det kan tillate deg å følge en behandlingsplan og potensielt minimere fremtidig hårtap. Din behandlingsplan vil trolig bestå av ett eller flere godkjente legemidler for å behandle hårtap.

Minoxidil

Minoxidil (Rogaine) er det eneste legemidlet godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for behandling av kvinnelig skallethet. Den er tilgjengelig i 2% eller 5% formler. Hvis mulig, velger du 5% formel.

For å bruke den, bruk minoxidil på hodebunnen hver dag. Selv om det ikke vil gjenopprette alt tapt hår, kan minoxidilen regrow betydelig mengde hår og gi håret ditt et oftere utseende.

Du vil sannsynligvis ikke begynne å se resultater for 6 til måneder 12. Du må fortsette å bruke Minoxidil for å holde effekten, ellers vil den slutte å fungere. Hvis du slutter å jobbe, kan håret komme tilbake til det forrige utseendet.

Følgende bivirkninger er mulige:

 • rødhet
 • tørrhet
 • klø
 • Hårvekst på områder hvor du ikke vil ha det, som kinn

Finasterid og dutasterid

Finasterid (Propecia) og Dutasteride (Avodart) er godkjent av FDA for behandling av hårtap hos menn. De er ikke godkjent for kvinner, men noen leger anbefaler dem for kvinnelig skallethet.

Studier står kontrasterende at disse stoffene jobber hos kvinner, men noen Undersøkelser viste at de bidrar til å gjøre håret regrow i kvinnelig skallethet.

Bivirkninger kan inneholde hodepine, varme blinker og en reduksjon i seksuell lyst, spesielt i løpet av det første bruken av året. Kvinner bør ikke være gravid når de tar dette stoffet, fordi det kan øke risikoen for fødselsskader.

Spironolactone

Spironolactone (Aldactone) er et vanndrivende middel, noe som betyr at det fjerner overflødige væsker fra kroppen. Det blokkerer også produksjonen av androgener og kan hjelpe deg med å regrow håret ditt i kvinner.

Dette stoffet kan forårsake en rekke bivirkninger, inkludert:

 • Elektrolytiske ubalanser
 • utmattelse
 • identifisere mellom perioder
 • Uregelmessig menstruasjon
 • Tenderen

Det kan være nødvendig å gjennomgå vanlige blodtrykkstester og elektrolytter under legemiddelinntaket. Hvis du er gravid eller planlegger en graviditet, bør du ikke bruke dette stoffet. Spironolactone kan forårsake fosterskader.

Andre muligheter

Hvis et lavt jerninnhold bidrar til hårtap, kan legen foreskrive et jerntilskudd. Akkurat nå, ikke C’enhver at å ta jernet vil få deg til å angre på håret ditt. Andre kosttilskudd, som biotin og folsyre, blir også fremmet for å tykke håret.

en studere Det har vist at kvinner har utviklet tykkere hår etter å ha antatt omega-3 fettsyrer, omega-6 fettsyrer og antioksidanter. Det er imidlertid best å konsultere legen din før du ansetter integratorer for hårvekst.

Kombene og laserhjelmene er godkjent av FDA for behandling av hårtap. De bruker lysets energi for å stimulere hårvekst. Videre forskning er nødvendig for å avgjøre om dette er veldig effektivt.

Også plastplasma-terapien kan være nyttig. Dette innebærer tilbaketrekking av blodet, rotasjonen nedover, så 8217; injeksjon av blodplater i hodebunnen for å stimulere hårveksten. Selv om lovende, må du gjøre flere studier.

Du kan være i stand til å skjule håravfall som bærer en parykk eller bruker en hårspray.

En hårtransplantasjon er en mer permanent løsning. Under denne prosedyren fjerner legen en tynn stripe av hår fra en del av hodebunnen og implantatene i A’område hvor håret mangler. L’Grafts regraves som ditt naturlige hår.

Tilleggsinformasjon: Forebygging av hårtap i overgangsalderen »

Det er reversibel?

Kvinne skallethet er ikke reversibel. En tilstrekkelig behandling kan stoppe hårtap og potensielt hjelpe deg med å regrow litt av håret du allerede har mistet. Behandlinger kan ta opptil 12 måneder for å begynne å jobbe. Du må være på dem i lang tid for å unngå å miste håret ditt igjen.

Les på: 9 triks for sunnere hår og # 8217; Fuller Utseende »

Du kan forhindre kvinnelig skallethet?

Du kan ikke forhindre kvinnelig baldness, men du kan beskytte håret ditt mot pauser og tap:

Hårpleieforslag

 • Følg et sunt kosthold. Nok nok matjern som mørkegrønne grønne grønnsaker, bønner og befestet kornblandinger.
 • Unngå behandlinger som kan bryte eller skade håret ditt, som plater til glatt hår, blekemiddel og permanent.
 • Spør legen din om noen av legemidlene du tar, kan fremme hårtap. I dette tilfellet, sjekk om du kan bytte til et annet stoff.
 • Ikke røyking. Det skader hårsekkene og kan akselerere hårtap.
 • Bruk en lue når du går ut. A’Overdreven soleksponering kan skade håret.