17 effekter av ankyloserende spondylitt på kroppen

Den ankyloserende spondylitt er en form for leddgikt som hovedsakelig påvirker ryggraden.

Del på Pinterest

Effekten av ankyloserende spondylitt på kroppssystemer

Selv om andre ledd kan være involvert, påvirker ankyloserende spondylitt (as) hovedsakelig ryggraden. I denne spesielle typen leddgikt er leddene og leddene i ryggraden betent. Dette kan forårsake ryggsmerter og stivhet. Over tid kan bein fusjonere sammen, noe som gjør det vanskelig å bøye og flytte. Som kan påvirke andre ledd og i noen tilfeller kan skade øynene, hjertet eller lungene.

Sekund Ortopedi og idrettsmedisin av Washington University, De fleste er diagnostisert før 35 år. Årsaken er ikke helt klar, men noen kan ha en genetisk predisposisjon til utviklingen av som.

L’som er en kronisk sykdom, men de fleste av dem som er rammet, fortsetter å gjennomføre et aktivt liv. Folk med som må være spesielt oppmerksom på stillingen og måten de holder på. L’Daglig trening kan hjelpe og prosess generelt rotere rundt ledelsen av symptomene.

Skjelettsystemet

L’# 8217 hovedområde; betennelse er ryggraden, spesielt den nedre vertebral kolonnen. Smerte og stivhet er generelt større om morgenen eller etter en lang økt periode. Flytt vanligvis lindre symptomer. I mange år, som kan føre til krumningen av ryggraden, noe som resulterer i en buet stilling.

Smerte kan også forekomme i den øvre delen av ryggraden, i nakken og til og med i brystet. I motsetning til andre former for leddgikt, L’som vanligvis ikke slå fingrene dine. I følge Spondylitt Association of America, Om lag 10% av mennesker med AS har en Betennelse i kjeven, som kan hindre tygge.

L’Kronisk betennelse kan forårsake fusjon av beinene, og begrense bevegelseskapasiteten. Hvis brystbenet blander seg, kan det påvirke pusten. I noen tilfeller forekommer betennelsen også i andre ledd, som skuldre, hofter, knær eller ankler. Dette kan forårsake smerte og redusert mobilitet.

Imaging Tests, som for eksempel røntgenstråler og MR-skanninger, kan tydelig vise betennelsesområder og er nyttige diagnostiske verktøy. Behandlingen dreier seg om reduksjonen av betennelsen og alle «8217 smertestillende. Tidlig behandling kan bidra til å forhindre permanent leddskade.

Opprettholde en oppreist holdning er grunnleggende, selv når du sover. Velg en hard madrass og unngå tykke puter. Sove med rette ben i stedet for curling er en god ide. Unngå å juble eller foldes eller sitte.

I tillegg til narkotika kan vanlige lavpåvirkningsøvelser hjelpe deg med å opprettholde fleksibilitet og redusere smerte og stivhet. Svømming og andre vannøvelser anbefales ofte for personer med som. Legen din kan gi deg råd om hvilke øvelser som kan hjelpe deg eller lede deg til en kvalifisert fysioterapeut. Selv en dusj eller et varmt bad kan lindre smerte.

I de mest alvorlige tilfellene kan rekonstruktiv kirurgi tas i betraktning. Men siden denne operasjonen kan stimulere ekstra beinvekst, må risikoen nøye vurderes med hensyn til fordelene.

Nervesystemet

I mange år kan alvorlige tilfeller av som forårsake dannelsen av arr i bunken av nerver på baksiden av ryggraden. Dette kan føre til problemer som inkontinens, mangel på tarmkontroll og seksuell dysfunksjon.

Som mer sannsynlig å påvirke øynene dine enn noen annen kropp i kroppen din. L’Betennelse i øynene er et problem for om en person på tre med som, andre National Health Service UK Resultatet er en smerte i øyet, kalt iritis, som intensiverer i full lys og kan forårsake øyeproblemer. Det er nødvendig å umiddelbart rapportere smerte i øynene eller problemene til legenes øye. Blindhet er en sjelden komplikasjon, men du trenger en tidlig behandling for å forhindre permanent øyeskader.

Tegumentary Apparatus (lær, hår, negler)

I et sjeldent antall tilfeller kan folk med som også utvikle psoriasis. Psoriasis er en autoimmun hudtilstand som forårsaker røde flekker av rød og skumlet hud. Disse patchene kan vises hvor som helst på kroppen din, men de er vanligere i hodebunnen, på albuer og knær. Noen ganger kan huden presentere blære eller dannelsesskade. Symptomer inkluderer kløe, ømhet, brennende og punktering. Toppikale stoffer kan lindre ubehag.

Sirkulasjonssystemet

Noen mennesker som kan utvikle generell anemi eller tretthet, forårsaket av mangel på røde blodlegemer. Sjelden, betennelsen forårsaket av’som kan påvirke området der aorta og hjerte forbinder. Dette kan forårsake L’aorta utvidelse. Folk med som også med størst risiko for kardiovaskulær sykdom, som kan føre til angina, hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Du kan redusere risikoen ved å regelmessig konsultere legen din dersom du lider av høyt kolesterol, hypertensjon eller diabetes. Prøv å opprettholde en sunn vekt gjennom et sunt kosthold og vanlig trening. Unngå bruk av tobakksprodukter.

Et gen som heter HLA-B27 er tilstede i mange mennesker med som. Dette genet er oftere i kaukasierne med som enn i andre løp. D’En annen del, kan genet også bli funnet hos folk som ikke har som og aldri utvikler tilstanden. En blodprøve, men ikke avgjørende, kan hjelpe i diagnosen som.

Luftveiene

Bare sjelden l’som treff lungene. L’betennelse eller fusjon i leddene der ribbenene møter ryggraden, kan forårsake en knappe bevegelse av thoraxveggen. Du kan ha problemer med å gjøre dype åndedrag.

Et lite antall mennesker utvikler arr eller fibrose på toppen av lungene. Dette kan gjøre det vanskelig å bekjempe respiratoriske infeksjoner og forkjølelse. Folk med som ikke burde røyke.

Under en fysisk undersøkelse kan legen lytte til pusten din for å verifisere tilstedeværelsen av problemer. Skader på den øvre delen av lungene kan ses på en thorax radiograf.

Generelle helsemessige forhold

Tretthet er et alvorlig problem rapportert av folk med som. Dette kan skyldes innsats for å bekjempe L’kronisk betennelse. Selv søvnavbrutt av smerte kan være en faktor som bidrar til tretthet.

Selv om L’som vanligvis ikke presenterer et problem for graviditet, kan noen stoffer som brukes til å behandle som kan være skadelig for et ufødt barn. Hvis du har som, og du skal ha et barn, snakk med legen din om de potensielle skadelige effektene av medisinene dine.

Velge en sunn livsstil vil hjelpe deg med å holde deg i god generell helse.