Du kan virkelig øke melanin i huden din?

Cos’det er melanin?

Melanin er et hudpigment. Forekommer både hos mennesker og dyr og er det som gjør hår, hud og mørkere øyne.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han oppdaget at melanin kan bidra til å beskytte huden mot UV-stråler. Økning i melanin Det kan også bidra til å blokkere prosesser i kroppen som fører til hudkreft.

I mange år, utdanning De viste at C & # 8217 er en lavere forekomst av hudkreft blant individer med mørkere hud og ikke-kaukasisk nedstigning folk en tendens til å ha mer melanin. Men videre forskning er nødvendig for å være sikker på at økningen i melanin er hovedårsaken til denne reduserte risikoen.

Du kan øke melanin?

Folk av enhver type hud kan forsøke å øke melanin for å redusere risikoen for hudkreft. utdanning antyder at å øke ansettelsen av noen næringsstoffer kan øke melaninivået. Det kan også øke mengden melanin hos personer med lette hudtyper.

Måter å øke melanin i kroppen din

Næringsstoffer kan være nøkkelen til å øke melanin naturlig i huden. Her er noen næringsstoffer som forskning tyder på at de kan hjelpe kroppen din til å produsere mer melanin.

Antioksidanter

Antioksidanter viser det sterkeste potensialet for å øke melaninproduksjonen. Selv om flere studier og høykvalitets tester trengs, noen Undersøkelser antyder at antioksidanter kan hjelpe.

Mikronutrients som flavonoider eller polyfenoler, som kommer fra planter vi spiser, fungerer som kraftige antioksidanter og kan påvirke melaninproduksjonen. Noen av dem øker melanin, mens andre kan bidra til å redusere det.

Spis mer antioksidant rik mat som mørkegrønne grønne grønnsaker, mørke bær, mørk sjokolade og fargede grønnsaker for å få flere antioksidanter. Også l’inntak av vitamin og mineral kosttilskudd kan hjelpe.

Vitamin A

utdanning antyder at vitamin A er viktig for produksjonen av melanin og er viktig for å ha en sunn hud. Få vitamin A fra maten du spiser, spesielt grønnsaker som inneholder beta-karoten, for eksempel gulrøtter, søte poteter, spinat og erter.

Fordi vitamin A også fungerer som en antioksidant, tror noen forskere at dette vitaminet, mer enn noe annet, kan være nøkkelen til produksjonen av melanin. Imidlertid er det fortsatt behov for videre studier for å vise direkte at vitamin A øker melanin hos mennesker.

For nå er uttalelsene om at vitamin A øker melaninivåene hovedsakelig anekdotiske. Noen studier tyder imidlertid på at 8217; vitamin A-inntak (spesielt retinol) kan være nyttig for hudhelse.

En type karotenoid (stoffet som gir fargen til røde, gule og oransje grønnsaker) er i vitamin A. Det kan også spille en rolle i produksjonen av melanin og beskyttelse mot UV-stråler, Ifølge søket.

Du kan øke vitaminnivået ved å spise mer vitaminrike matvarer som oransje grønnsaker (gulrøtter, gresskar, søte poteter), fisk og kjøtt. Også l’ansette et vitamin et supplement kan hjelpe.

Fordi vitamin A er et liposolubile vitamin, kan akkumulere i kroppen din. National Institutes of Health (NIH) foreslår å stikke til anbefalt daglig mengde på 700 mcg for kvinner og 900 mcg for menn. Barn trenger enda mindre vitamin A hver dag.

Gravide kvinner bør aldri overstige den daglige dosen av vitamin A, siden det er farer for barnet.

Kjøp Vitamin A.

Vitamin E

Vitamin E er et viktig vitamin for hudhelse. Det er også en antioksidant og kan øke melaninivået.

Selv om det ikke er studier som viser en direkte sammenheng mellom vitamin E og mer melanin, noen utdanning Vis det vitaminet og kan bidra til å beskytte huden mot solskader.

Du kan få mer vitamin og antar et supplement eller å spise mer vitaminrike matvarer som grønnsaker, frokostblandinger, frø og valnøtter.

Kjøp Vitamin E.

C-vitamin

Som vitamin A og E, er vitamin C en antioksidant. Vitamin C er nødvendig for slimhinner. Det kan også ha en viss innvirkning på produksjonen av melanin og hudbeskyttelse.

Det er ingen studier som viser at vitamin C øker melaninproduksjonen. Imidlertid tyder anekdotiske tester at vitamin C kan øke melaninivået.

Spis mat som er rik på vitamin C som sitrusfrukter, bær og grønne bladgrønnsaker kan optimalisere produksjonen av melanin. Også l’inntak av et vitamin C supplement kan hjelpe.

Kjøp vitamin C.

Urter og botanikk

Noen utdanning har utforsket de potensielle fordelene med urter og urtete for å beskytte huden mot skadene på UV-stråler. Urtprodukter som grønn te og gurkemeie, som er rike på flavonoider og polyfenoler, kan øke melanin og kan bidra til å beskytte huden.

Hittil har ingen studie vist at urter av noe slag øker produksjonen av melanin. For nå er disse utsagnene bare anekdotiske.

Men hvis du er interessert i å prøve urter for å hjelpe huden din, kan du finne dem i kosttilskudd, te og essensielle oljer.

Essensielle oljer er ikke laget for å bli tatt oralt. De er utformet for å være utbredt i # 8217; luft som aromaterapi eller fortynnet i en vektorolje og massasje på huden.

Kjøp grønn te og gurkemeie.

Bunnlinjen

Noen undersøkelsesstudier tyder på at det kan være flere måter å øke melanin på. Selv om disse resultatene ikke er fullstendig demonstrert, er antioksidanter og vitamin A, den mest sannsynlige måten å gjøre det.

Å spise sunne matvarer eller ansette kosttilskudd som inneholder visse vitaminer og antioksidanter, for eksempel vitaminer A, C og, kan hjelpe deg med å ta vare på huden din og kan redusere risikoen for hudkreft, foreslå studier.

Imidlertid har det ennå ikke blitt demonstrert om noe vitamin eller næringsrikt pålidelig øker melanin hos individer. L’Enkelt måte bevist å hindre at hudkreft er å holde seg borte fra overdreven sollys og bruke en høy kvalitet solkrem.

Kjøp solkremet.