Kronisk syk: definisjon, pasientopplevelse, ressurser og m.

Beskrivelse

En kronisk sykdom er den som varer i lang tid og generelt ikke kan helbredes. Men noen ganger er det herdbart og håndterbart. Dette betyr at med noen kroniske sykdommer, kan du eller den kjære komme tilbake til daglige aktiviteter.

Med andre kroniske sykdommer kan det være vanskelig å delta i daglige aktiviteter, eller tilstanden kan være progressiv og forverres over tid.

Det er viktig å forstå at noen mennesker med kroniske sykdommer står overfor usynlige hindringer og kan virke helt sunne alle & # 8217;.

Lære å håndtere effekten av en kronisk sykdom kan gjøre mye for å hjelpe deg med å takle diagnosen, bivirkninger og komplikasjoner, uavhengig av graden av tyngdekraften av tilstanden din.

Som du lovlig definerer & # 8220; kronisk syk & # 8221;?

Juridiske definisjoner er ofte forskjellige fra den daglige meningen. I tilfelle kronisk sykdom, kan den juridiske definisjonen brukes til å bestemme egnetheten til visse tjenester.

Lovlig i USA, Noen som er kroniske syke, må tilfredsstille disse kriteriene som skal anses som egnet for visse tjenester og omsorg:

 • Jeg kan ikke utføre minst to aktiviteter i hverdagen (bade, spise, gå på toalettet, kle seg) i minst 90 dager.
 • De har et funksjonshemming som ligner på kriteriene ovenfor.
 • Krever tilsyn og en betydelig hjelp for å beskytte seg mot trusler mot helse og sikkerhet på grunn av fysisk eller kognitiv forringelse på grunn av fysisk eller kognitiv forverring.

Disse definisjonene kan brukes til å bekrefte at en person har rett til A’forsikring for langsiktig assistanse, ALLE’forsikring for funksjonshemming eller annen omsorg. Det er imidlertid viktig å merke seg at enkelte selskaper, bedrifter og til og med land kan ha forskjellige definisjoner og kriterier for langsiktige sykdommer.

Avhengig av sykdommen, symptomene og nivået av verdifall, kan du ikke være egnet for noen fordeler og tjenester når du i utgangspunktet gjelder eller foretar en forespørsel. Men hvis dine forhold eller juridiske krav endres, kan det være verdt å gjøre et spørsmål igjen.

Ikke alle mennesker med kronisk sykdom er anerkjent som deaktivert. I noen tilfeller kan sykdomsfremvises nedskrivninger nå nivået på funksjonshemming fordi sykdommen forhindrer deg i å utføre daglige aktiviteter. I andre kan du aldri ha ganske alvorlige fysiske funksjonshemminger for å kvalifisere for funksjonshemming.

Det er delte ting som alle de som lider av kroniske sykdommer?

L’Hver persons erfaring med kronisk sykdom er annerledes og kan endres over tid. Disse funksjonene deles imidlertid ofte blant folk som er kronisk syke:

Langsiktig tilstand uten en gjeldende omsorg

Endringer i behandling og livsstil kan bidra til å forbedre symptomene på kronisk sykdom, men det er ingen kur for noen av de vanligste kroniske sykdommene. Dette betyr at det dessverre ikke er C’det er måte å helt eliminere symptomene og sykdommen.

Kronisk maskert smerte

For mange mennesker går kronisk sykdom hånd i hånd med kronisk smerte. Fordi smerten din kanskje ikke er synlig for andre, blir det vurdert & # 8220; usynlig & # 8221; O & # 8220; maskert & # 8221;. Du kan ikke føle smerte i de tidlige stadiene av sykdommen, men kan utvikle seg.

Kronisk og forverret tretthet

Enhver form for kronisk sykdom forårsaker sitt unike sett med symptomer, men mange deler noen kommuner, inkludert tretthet og smerte. Du kan trette lett, og dette kan tvinge deg til å respektere & # 8220; Program & # 8221; av kroppen din og hvile når du forteller deg.

Dette kan også bety at du ikke kan beholde alle dine sosiale forpliktelser som du en gang gjorde. I noen tilfeller kan det også gjøre det vanskelig å opprettholde en jobb.

Krever flere spesialister

For å behandle sykdommen og kroniske symptomer, kan det være nødvendig å konsultere en rekke helsepersonell. Dette inkluderer leger som tar vare på den underliggende sykdommen eller sykdommen, smerte spesialister og andre eksperter som kan hjelpe deg med å overvinne symptomene og bivirkningene.

Uforanderlige symptomer

Daglig liv med kronisk sykdom kan bestå av monotont og uforanderlige symptomer. Dette betyr at du kanskje må møte smerte, smerte, stive ledd og andre problemer med dagen etter dag. Disse symptomene kan også bli verre i løpet av dagen og bli ganske uutholdelig om kvelden.

Høy risiko for depresjon

Depresjon kan være mer vanlig hos personer med langsiktige sykdommer. Faktisk, så mange som en tredjedel Folk med kronisk sykdom har blitt diagnostisert depresjon. Les historien om en person om hvordan å håndtere depresjonen mens han lever med en kronisk sykdom.

Kan utvikle seg i funksjonelt permanent eller funksjonshemning

Kronisk sykdom fortsetter gjennom livet. Det er ingen permanent forsiktighet. Over tid kan sykdommen og andre symptomer knyttet til det føre til funksjonshemninger eller manglende evne til å fullføre daglige aktiviteter.

Forholdene vurderer ofte kroniske sykdommer

Mange sykdommer kan betraktes som kronisk eller lang sikt. Imidlertid kan de ikke forårsake alle funksjonshemninger eller hindre deg i å fullføre dine daglige aktiviteter. Disse er blant de vanligste kroniske sykdommene:

 • astma
 • leddgikt
 • Tykktarmskreft
 • Depresjon
 • Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL)
 • Kronisk nyresykdom
 • hjertesykdom
 • Hiv eller aids
 • lungekreft
 • slag
 • Type 2 diabetes
 • L’osteoporose
 • multippel sklerose
 • cystisk fibrose
 • Crohns sykdom

Hvis du har en venn eller en elsket som er kronisk syk

En kronisk sykdom kan være vanskelig hver dag. Hvis noen i livet ditt har blitt diagnostisert med en langsiktig tilstand eller en kronisk sykdom, kan disse teknikkene være nyttige for deg og din venn:

Hva å si

Mange med en kronisk sykdom står overfor mange spørsmål. Selv om det kan endres, er det bedre å ikke forhøre dem på deres symptomer, på relasjonene til leger eller medisinske teorier. Hvis de vil frivillig tilby denne informasjonen, vil de gjøre det.

I stedet utførte samtaler som ikke krever påminnelse om sykdommen. De vil sette pris på pause.

Slik administrerer du avbrutt fly

Personer med kroniske sykdommer opplever ofte uunngåelig tretthet. Dette betyr at de kanskje ikke har energi til lunsjer, middager eller happy hour.

Hvis de ringer for å avbryte planene, være inkluderende. Tilbyr å ta med dem middag i stedet. L’empati kan gjøre mye.

Bar

Hver dag med en kronisk sykdom kan være forskjellig og vanskelig. Ofte trenger en person som bor med en kronisk sykdom, noen som er forståelse og åpen, lytter til, men ikke gi forslag eller stille spørsmål.

Hvordan tilby støtte

Frivillig til å hjelpe din venn med oppgaver som kan være slitsomt. Dette inkluderer shopping eller bringe barn til fotball treningsøkter.

Du kan også oppmuntre dem til å finne støtte i form av en terapeut eller gruppebehandling. Du kan også tilby deg frivillig til å delta i en gruppesesjon sammen. Venner og familie trenger også støtte i denne perioden.

Ressurser for kroniske sykdommer

Hvis eller til en kjære har blitt diagnostisert med kronisk sykdom, kan du finne disse ressursene nyttige:

Psykisk helse leverandør

En terapeut kan jobbe med deg for å lære å takle de følelsesmessige og fysiske effektene av kronisk sykdom.

Støttegrupper

Snakk og hør på en gruppe mennesker som deler situasjonen din, kan være nyttig. Du kan lære av sine erfaringer, dele dine bekymringer og vite at du har en integrert gruppe mennesker som vil hjelpe deg med å takle vanskelighetene med kronisk sykdom.

Familie og par rådgivning

Kronisk sykdom slår mer enn bare individet; individ. Det påvirker også alle i familien. Du kan se behovet for individuell terapi med deg og en elsket eller med familien din. Rådgivning kan hjelpe alle å snakke og håndtere utfordringene i sykdommen.

Online assistanse

Chatgrupper eller fora for folk som lever med kronisk sykdom, kan være et flott sted å se etter informasjon. Som støttegrupper har mange av disse menneskene levd med en kronisk sykdom og kan tilby guide, støtte og empati.

Hva er perspektivet?

Livet med en kronisk sykdom kan være vanskelig. Fysiske og følelsesmessige aspekter kan føre til alvorlige konsekvenser.

Men ved hjelp av helsearbeidere, vennene dine og din familie, kan du kanskje finne en behandlingsplan og endringer i livsstil som gjør hverdagen mer komfortabel og enklere.