Nasacort vs Nasonex: Hva er forskjellen?

Introduksjon

Nasacort og Nasonex er begge allergiske nasalspray som inneholder medisiner som heter Corticosteroider. Med allergi reagerer kroppens immunsystem på et allergen eller utløser. Dette forårsaker symptomer som betennelse, som oversetter til hevelse og irritasjon. Kortikosteroider som Nasacort og Nasonex svekker immunforsvaret, noe som bidrar til å redusere disse symptomene.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan Nasacort og Nasonex er like og forskjellige.

Medisinsk egenskaper

Nasacort og Nasonex er veldig liknende narkotika. Begge kan brukes til å behandle allergisk rhinitt og nasale symptomer på grunn av nesen finish betennelse. Symptomene på allergisk rhinitt kan inkludere nysing og lukket nese, som Cola og kløe. Disse symptomene kan være sesongmessige (som oppstår i visse årstider, for eksempel våren) eller stauder (som oppstår hele hele «8217; år).

I tillegg til allergisk rhinitt kan Nasonex også brukes til behandling av nesepolypper. Nasal polypper er stoffvekst på nese eller bryster. De er forårsaket av langvarig hevelse og irritasjon fra infeksjoner, astma og allergier.

For å lære mer: på nasale og orale kortikosteroider for allergier »

Tabellen nedenfor sammenligner disse bruksområdene med medisiner side om side.

Til det som trengs Nasacort Allergy Nasonex 24 timer på XNUMX, behandler nesesymptomene på sesongmessig og flerårig allergisk rhinitt x Forhindrer symptomene på sesongmessig allergisk rhinitt-behandler NASALIX-polypper

Tabellen nedenfor sammenligner andre viktige funksjoner i Nasacort og Nasonex.

Merke Nasacort Allergi Nasonex 24 timer i døgnet 55 Hva er navnet på det generiske stoffet? Triamcinolone acetonidemometason furooto er tilgjengelig en generisk versjon? Ja ja det er en benk eller reseptbelagte legemiddel? OTC * Resept som skjemaet er tilgjengelig? Spray nasal spray hva er styrken? 50 mcg for sprøytexnumx mcg for spray som er den typiske behandlingen av behandlingen? kortsiktig ** bestemt av legen som jeg holder den? Ved romtemperatur ved romtemperatur * OTC: fra disken
** Kontakt legen din dersom symptomene varer mer enn en uke.

Kostnad, tilgjengelighet og forsikring

Både Nasacort og Nasonex har generiske versjoner. Generiske legemidler har samme aktive ingrediens av merkevareversjoner, men koster vanligvis mindre. Dermed koster de generiske versjonene av Nasacort og Nasonex sannsynligvis mindre enn merkevareversjoner. På den tiden denne artikkelen ble skrevet, var merkevaren av Nasacort billigere enn merkevaren versjonen av Nasonex, andre Goodrx.com.

Både generiske og merkede versjoner av disse nesesprayene er tilgjengelige i de fleste apotek. Generiske reseptbelagte legemidler som furooto mometason er vanligvis dekket av forsikringsplaner for reseptbelagte legemidler uten forhåndsgodkjenning. L’Forebyggende autorisasjon er når forsikringsleverandøren krever flere trinn før du betaler medisiner. For eksempel kan de be deg om å prøve den generiske versjonen før du betaler for merkevare stoff. Når det er sagt, kan Nasonex-merkevaren kreve en «8217; forebyggende autorisasjon.

Generelt er Nasacort Allergy 24-timers ikke dekket av forsikringsplaner for reseptbelagte legemidler fordi det er en benk-top-medisinering. Imidlertid kan planen dekke triamcinolon acetonid, den generiske versjonen, hvis legen din skriver et resept for dette.

Bivirkninger

Bivirkningene av Nasacort og Nasonex er svært like. Tabellen nedenfor sammenligner eksempler på mulige bivirkninger.

Vanlige uønskede effekter Nasacort Nasonex Headachexx Maluxx Blod fra Nasoxx TOSEXX SNORNUTIXIN VIRALEX BURNING OG IRRITING TIL NASOX Bivirkninger GravesasacortnasonExpuncture of the nasal septum (kjøtt mellom nesebor) XX blod fra nese og sår XBreue og Nosox Irritation Alvorlige bivirkninger X Langsom vekstfrekvens hos barn og Tenåringer xx * med symptomer som utslett, kløe og respiratoriske vanskeligheter
** som tuberkulose, l’herpes simplex i øynene, vannkopper, meslinger og bakterielle eller parasittiske soppinfeksjoner

Farmakologiske interaksjoner

Noen opplysninger om farmakologiske interaksjoner med Nasacort og Nasonex er tilgjengelige. Før du starter Nasacort eller Nasonex, sørg for at du informerer legen din om alle stoffene, vitaminer eller urter du antar. Denne informasjonen kan hjelpe legen din til å hindre noen interaksjoner.

Bruk med andre medisinske forhold

Nasacort og Nasonex kan forårsake lignende problemer med visse medisinske forhold.

Hvis du har en av de medisinske forholdene som er kontrollert i tabellen nedenfor, må du diskutere den med legen din før du tar Nasacort eller Nasonex.

Medisinske forhold som skal diskuteres med legen Nasacortnasonex-sider, skader eller kirurgiske inngrep til nese X Øyeproblemer som katarakt eller glaukom x Øyeinfeksjoner X Immunsystem Indebolitox TuberColosix Enhver viral, bakteriell eller soppinfeksjon Ikke behandlet øyeinfeksjoner forårsaket av herpesx Nylig eksponering en varicella eller morbilloksxproblemer til fegatoks

Snakk med legen din

Side om side, Nasacort og Nasonex er svært lignende stoffer. Men de har noen små forskjeller. Disse inkluderer:

  • Betingelsene som omhandler: Begge behandler nesesymptomene på allergisk rhinitt, men Nasonex kan også behandle nasal polypper.
  • Hvis du trenger et resept: Nasacort er tilgjengelig OTC og Nasonex krever resept.
  • Helseforholdene som kan påvirke: Nasonex har advarsler for flere helsemessige forhold enn Nasacort.

Hvis du vil lære mer om hvordan disse stoffene er like eller forskjellige, spør legen din. De kan fortelle deg mer om disse stoffene, og hvis en av dem er et godt alternativ for deg.