Behandling med urinsyre i Ayurveda: Patanjali, Giloy, Triphala, Mer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Beskrivelse

Høye nivåer av urinsyre i kroppen & # 8211; En tilstand som heter Hyperuricemia & # 8211; De kan forårsake giktutvikling. Gikt er en tilstand som kan forårsake smerte når divamps og inflammatorisk leddgikt.

Mange som har hyperurikemi eller gikt, er rettet mot alternativ medisin og livsstilsendringer for å redusere urinsyre i kroppen som en måte å hindre utvinning.

Ayurvediske behandlinger er ofte av en herbalistisk natur. Det antas at alle har en dominerende Dosha, som er kroppens hovedenergi. Din dosha bestemmer hvilke sykdommer som har en tendens til å lide. I Ayurveda kan forstå din dosha hjelpe deg med å forstå hva behandlinger og endringer i livsstil skal tas for å nå balansen. Det er tre dosha: Vata, Pitta og Kapha.

Et alternativ medisinsk system er Ayurveda, opprinnelig India. Selv om L’Ayurveda har tusenvis av år, de siste årene har du hjulpet en økning i vestlig interesse.

I det ayurvediske medisinsystemet kalles gikt Vata Rakta. Det antas at gikt manifesterer når vata dosha er ubalansert.

Ayurvediske behandlinger vs Allopathic for gikt

Generelt, L’Ayurveda vedtar en helhetlig helse tilnærming. Ayurvediske behandlinger kan føre til urter og livsstilsendringer, for eksempel trening, meditasjon og kosthold.

I allopatisk medisin, dominerende den vestlige helsevesenet, er det en rekke forskjellige behandlinger for gikt. Disse inkluderer:

  • Endringer i kostholdet, hvordan å redusere toking av meieriprodukter, kjøtt og alkohol eller eliminere de matene helt
  • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), kortikosteroider og kolchicin, som reduserer smerte og # 8217; betennelse
  • Xanthin oksidasehemmere, som reduserer nivået av urinsyre produsert i kroppen
  • Probenecid, som hjelper nyrer til å fjerne blodsyre.

Legemidlene som vanligvis foreskrives for gikt i vestlig medisin, kan ha en rekke bivirkninger. Av denne grunn ser mange mennesker etter alternative medisinsystemer som ayurveda for giktbehandling.

Ayurvediske behandlinger for urinsyre

Det er mange ayurvediske behandlinger for gikt og # 8217; urinsyreakkumulering. Noen av disse behandlingene er urte, mens andre er endringer i livsstil.

1. Triphala

Triphala er et ord sanskrit betydning & # 8220; tre frukter & # 8221;. Som navnet antyder, er det en urtebehandling som består av tre frukter, dvs. Bibhitaki, Amalaki og Haritaki. Det antas at hver av dem har en innvirkning på en av de tre kroppsdoshaene.

En av de rapporterte fordelene med Triphala er at det er en antiinflammatorisk, så det kan redusere giktassosiert betennelse.

Mens noen undersøkelser har oppdaget at Triphala har antiinflammatoriske egenskaper, er forskning begrenset til dyreforsøk. Kalaiselvans, et al. (2005). L’Triphala anti-inflammatorisk effekt hos rotter indusert av leddgikt. Gjør jeg: 10.3109/13880209.2014.910237 Videre forskning er nødvendig for å vise om Triphala kan hjelpe med gikt.

Du kan kjøpe Triphala Supplements Online.

2. Giloy

Giloy er A’vanlig brukt gress i # 8217; Ayurveda.

TIL 2017 Gjennomgang På de medisinske fordelene med Giloy sier at juice ekstrakt fra giloy stammen er svært effektiv for behandling av gikt som det bidrar til å nøytralisere de økte nivåene av urinsyre i kroppen.& # 8221; Promila, et al. (2017). Farmakologisk potensial for tinospora cordifolia (vill.) Miers ex krok. & Thoms. (Giloy): En anmeldelse. http: // www.Phytojournal.Com / archivias / 2017 / vol6issue6 / partw / 6-6-239-262.PDF

I tillegg til dette viste en 2014-evaluering at Giloy har antiinflammatoriske effekter og smertestillende midler på gnagere. Goel b, et al. (2014). Klinisk evaluering av Guduchi Analgetisk aktivitet (Tinospora Cordifolia) ved hjelp av dyremodell. Gjør jeg: 10.7860 / JCDR / 2014/9207.4671 Imidlertid er det nødvendig med videre forskning før fordelene kan demonstreres på mennesker.

Kjøp Patanjali Gilou Online.

3. Ta

Neem brukes ofte i # 8217; Ayurveda for å redusere betennelsen og beroligende gis exacerbations. Det kan omdannes til pasta og brukes på området rammet av gikt.

Selv om neem har antiinflammatoriske egenskaper i henhold til et 2011-dokument, er det ingen bevis som demonstrerer at direkte tegner symptomene på gikt og ikke vil senke nivåene av urinsyre i kroppen. Schumaker M, et al. (2011). De anti-inflammatoriske effektene, pro-apoptotisk og antiproliferativ av et ekstrakt av metanoliske neembladene (Azadirachta indikerer), er formidlet ved modulering av den nukleære faktorruten κB. Gjør jeg: 10.1007 / S12263-010-0194-6

Neem er tilgjengelig i form av olje og kapsler.

4. Bitter Gresskar

Amara Gresskar anbefales vanligvis i # 8217; Ayurveda for behandling av Vata-lidelser. Som sådan er det ofte foreskrevet for behandling av gikt.

Imidlertid er det ikke noe ekte vitenskapelig bevis som tyder på at bitter gresskar kan redusere urinsyre nivåer eller kurere gikt.

5. Kirsebær og mørke bær

Mange ayurvediske fagfolk anbefaler å legge til mørke kirsebær og bær til kostholdet for å redusere urinsyre nivåer i kroppen.

Faktisk kan kirsebærjuice kurere gikt. En pilotstudie av 2012 undersøkte effektene av konsentrasjonsforbruk av kirsebærjuice og funnet som reduserer urinsyre nivåer. Schlesinger N, et al. (2012). Pilotstudier på kirsebærjuice konsentrere for giktflare profylakse. Gjør jeg: 10.4172 / 2167-7921.1000101 Han fant også at Melograno-konsentratet reduserer urinsyre nivåer, selv om det ikke er effektivt som kirsebærjuice.

Et 2012-studio med 633 deltakere fant at å spise minst 10 kirsebær om dagen reduserte forekomsten av giktrehabilisasjoner med 35%. Zhang y, et al. (2012). Forbruk av kirsebær og risiko for gjentakende giktangrep. Gjør jeg: 10.1002 / art. 34677

6. Gurkemeie

Gurkemeie er en vanlig rot som et krydder. I # 8217; Ayurveda, det antas at gurkemeie har en rekke helsemessige fordeler. Curcumin, den aktive ingrediensen i gurkemeie, har mange bruksområder.

En studie av 2016 viser at curcumin er en effektiv behandling for symptomer på leddgiktforhold, inkludert gikt. Daglig j, et al. (2016). Effektivitet av gurkemeie og curcuminekstrakter for å lindre symptomer på leddgikt: en systematisk gjennomgang og en meta-analyse av randomiserte kliniske studier. Gjør jeg: 10.1089 / jmf.2016.3705

En 2013-studie undersøkt Flexofytol, et renset curcuminekstrakt, og fant at det er svært effektivt i behandlingen av gikt. Appelboom T, et al. (2013). FlexofyTol, et renset krammets ekstrakt, fibromyalgi og gikt: en retrospektiv studie. Gjør jeg: 10.4236 / Ojra.2013.32015 Men de ville ikke senke nivåene av urinsyre.

Gurkemeie er relativt trygt og kan legges til karri, supper og mer. Det blir ofte konsumert i Haldi Doodh, også kjent som gylden melk.

Du kan finne gurkemeie i form av kapsler.

7. Ingefær

En av de mest brukte plantene i # 8217; Ayurveda, Ginger har en rekke påståtte helsemessige fordeler. Det er et populært hjemmemedisin for gikt, selv i vest.

En revisjon av 2011 noterer at ingefær er en effektiv behandling for gikt, samt en serie andre inflammatoriske forhold. Akram M, et al. (2011). Zingiber officinale Roscoe (en medisinsk plante). Gjør jeg: 10.3923 / pjn.2011.399.400 Ginger kan lett legges til kostholdet ditt.

8. Kostholdsendringer

Som i vestlig medisin inkluderer ayurvediske behandlinger for gikt vanligvis en endring i kostholdet.

Både L’Ayurveda at vestlig medisin anbefaler å redusere eller unngå alkohol, sukker, kjøtt og sjømat. I vestlig medisin kalles disse et høyt innholdsmat av puriner og har en tendens til å øke mengden urinsyre i kroppen.

En stor forskjell mellom ayurveda og vestlig medisin når du snakker om må være meieriprodukter. I vestlig medisin har noen undersøkelser vist at lave fett meieriprodukter reduserer urinsyre nivåer. Shulten, P. et al. (2009). Kostholdsrollen i Gout Management: En sammenligning av kunnskap og holdninger sammenlignet med dagens tester [abstrakt]. Gjør jeg: 10.1111 / J.1365-277x.2008.00928.X.

I Ayurveda er det tilrådelig å eliminere meieriprodukter hvis du lider av gikt. Noen ayurvediske fagfolk anbefaler veganisme for å redusere urinsyre nivåer.

9. Trening

L’Øvelse er et viktig prinsipp for’Ayurveda. Det antas at «8217-øvelsen, spesielt yoga, støtter generell helse. Unødvendig å si, vestlig medisin er enig i at det er mange helsemessige fordeler for helsen til & # 8217;.

Fordi øvelsen er en bevist metode for å redusere stress og stress er en vanlig utløsende faktor av giktangrep, ikke å være fantastisk at øvelsen er anbefalt til de som lider av gikt.

Yoga spesielt var knyttet til lavere stressnivå, ifølge en gjennomgang av studiene i 2013. Balasubramaniam M, et al. (2013). Yoga i våre sinn: en systematisk revisjon av yoga for nevropsykiatriske lidelser. Gjør jeg:
10.3389 / FPSYT.2012.00117

Videre, L’trening kan redusere urinsyre. Et 2010-studio viste at rikelig svette, på grunn av fysisk trening, reduserer urinsyre nivåer i kroppen. Huang ll, et al. (2010). Effekter av rikelig svette indusert av # 8217; Øvelse på’urinutskillelse av urinsyre i et varmt miljø. Gjør jeg: 10.4077 / CJP.2010.AMK060 Dette tilskrives ideen om at svette er en måte hvor kroppen din frigjør urinsyre og derfor kan renses.

L & # 8217;

Tallrike ayurvediske behandlinger er tilgjengelige for gikt, men det er begrenset vitenskapelig bevis for noen av disse behandlingene.

Som alltid er det viktig å ha en medisinsk guide når du bruker nye urter eller kosttilskudd eller når du har endring i livsstilen. Snakk med en ayurvedisk lege før du forsøker en ayurvedisk behandling for urinsyre;.

Siden ytterligere undersøkelser er nødvendige på mange av disse behandlingene, er vi ennå ikke sikker på deres bivirkninger. Før du prøver en av disse behandlingene, er det bedre å konsultere legen din.