Kirurgisk abort

Introduksjon

Det er to typer kirurgisk abort: abort for aspirasjon og abort for utvidelse og evakuering (D&OG).

Kvinner opptil 14-16 uker med graviditet kan ha abort for aspirasjon, mens abort d&Og utføres vanligvis mellom 14 og 16 uker eller etter.

Du bør vente på å ha sex i minst en eller to uker etter en kirurgisk abort. Dette kan bidra til å redusere risikoen for infeksjon.

Hva er kirurgisk abort?

Det er flere alternativer, inkludert en kvinne kan velge når du må avbryte en graviditet. Alternativer inkluderer medisinske aborter, som involverer stoffene og kirurgiske aborter.

Kirurgiske aborter kalles også aborter i klinikken. Generelt er de mer effektive enn en medisinsk abort, med lavere risiko for en ufullstendig prosedyre. De to typer kirurgiske aborter er:

 • abort for aspirasjon (den vanligste typen kirurgisk abort)
 • Abort av ekspansjon og evakuering (d&OG)

Den slags abort som en kvinne ofte har, avhenger av hvor lenge den har gått siden’siste menstruasjon. Både medisinske og kirurgiske avslutninger er trygge og effektive dersom de utføres i egnede pasienter. Valget av typen abort avhenger av tilgjengeligheten eller etter varigheten av graviditeten og pasientens preferanser. Medisinske forstyrrelser er ikke like effektive etter 70 dager eller 10 uker med graviditet.

Typer av abort

Hvis en kvinne er 10 eller flere uker fra # 8217; Start av graviditet, er det ikke lenger egnet for medisinsk abort. Kvinner opptil 15 uker med graviditet kan ha en abort for aspirasjon, mens abort d&Og de utføres vanligvis på 15 uker eller etter.

Aborti for suge

Det gjennomsnittlige kliniske besøket vil vare fra tre til fire timer for en abort aspirert. Prosedyren selv bør ta fra 10 til xnumx minutter.

Abortene for aspirasjon, også kalt vakuumforsamlinger, er den vanligste typen kirurgisk abort. I løpet av denne prosedyren vil smertestillende stoffer bli administrert, som kan inkludere et paralyserende legemiddel som injiseres i livmorhalsen. Du kan også motta en beroligende, som vil tillate deg å holde deg våken, men å være ekstremt avslappet.

Legen din vil først sette inn et spekulum og undersøke livmoren din. Ceipset vil bli strukket med dilatatorer før eller under prosedyren. Legen vil sette inn et rør gjennom livmorhalsen i # 8217; livmor, som er koblet til en sugemiddel. Dette vil tømme livmoren. Mange kvinner vil advare mild til moderat kramper i denne delen av prosedyren. Kramper som vanligvis reduseres etter at røret er fjernet fra # 8217; livmor.

Umiddelbart etter prosedyren, kan legen kontrollere livmoren for å sikre at den er helt tom. Du vil bli gitt antibiotika for å forhindre infeksjon.

Den faktiske aspirasjonsprosedyren tar ca 10-xnumx minutter, selv om det kan være nødvendig mer tid for ekspansjon.

D&OG

Abort&Og det brukes vanligvis etter den 15. uken av graviditeten. Prosedyren tar mellom 10 og 20 minutter, med mer tid potensielt nødvendig for utvidelse.

Denne prosedyren begynner på samme måte som en abort for aspirasjon, med legen som bruker smertestillende midler, styrer livmoren og livmorhalsen. Som L’abort for aspirasjon, legger legen et rør festet til en sugemaskin i # 8217; livmor gjennom livmorhalsen og kombinert med andre medisinske instrumenter, forsiktig tomt L & # 8217;.

Etter at røret er fjernet, vil legen bruke et lite metallverktøy i form av en ring som heter Curette for å fjerne gjenværende stoff som dekker livmoren. Dette vil sikre at livmoren er helt tom.

Forberedelse

Før din kirurgiske abort vil du møte en helsepersonell som vil undersøke alle dine alternativer med deg for å hjelpe deg med å finne den rette. Før # 8217; Avtale for abort, vil det være nødvendig med forberedelse, inkludert:

 • Be noen om å følge deg hjemme etter prosedyren.
 • Du kan ikke spise i en viss periode før prosedyren, som vil bli spesifisert av legen din.
 • Hvis legen din krever smerte eller utvidelse til en avtale før prosedyren, følg instruksjonene nøye.
 • Ikke ta medikamenter eller narkotika i 48 timer før prosedyren uten å snakke med legen din. Dette inkluderer aspirin og alkohol, som kan fluidifisere blod.

Kostnad og effektivitet

Abortene i klinikken er svært effektive. De er mer effektive enn medisinske aborter, som har en effektivitetsgrad av over 90 prosent. Du vil få en oppfølgingsavtale med legen din eller klinikken for å sikre at prosedyren har vært vellykket.

Kostnaden for kirurgiske aborter varierer i henhold til forskjellige faktorer. Abortene for aspirasjon er generelt billigere enn abort d&OG. Ifølge planlagt foreldre, Det kan koste opptil $ 1500 for en kirurgisk abort i første kvartal, med abort av andre kvartal som koster mer.

Hva du kan forvente etter en kirurgisk abort

Det anbefales at kvinner skal hvile for resten av dagen etter abort. Noen kvinner vil kunne komme tilbake til de fleste normale aktiviteter (unntatt å løfte tunge belastninger) neste dag, selv om noen kan ta omtrent en dag. Gjenopprettingsperioden for en abort d&Og kan vare lenger enn det for en abort for aspirasjon.

Vanlige bivirkninger

Umiddelbart etter prosedyren og i gjenopprettingsperioden, kan det oppstå noen bivirkninger. De vanlige bivirkningene av kirurgiske aborter inkluderer:

 • blødning, inkludert blodpropper
 • krampe
 • Kvalme og oppkast
 • svette
 • følelse av besvimelse

Når legen din vil være trygg på at helsen din er stabil, vil du bli utsatt for hjemme. De fleste kvinner eksperimenterer med vaginal blødning og lignende kramper til en menstruasjonssyklus i to eller fire dager.

Når du skal se legen din

Noen bivirkninger er symptomer på potensielt nye forhold. Du bør ringe til klinikken din eller konsultere en lege umiddelbart hvis følgende symptomer oppstår:

 • Passasje av blodpropper større enn en sitron i mer enn to timer
 • blødning som er ganske tungt fra å måtte endre absorbenten to ganger i A’nå i to påfølgende timer
 • Varme vaginale tap
 • feber
 • smerte eller kramper som forverres i stedet for å forbedre, spesielt etter 48 timer
 • Graviditets symptomer som vedvarer etter en uke

Menstruasjon og sex

Syklusen skal returnere fra fire til åtte uker etter abort. Eggløsningen kan forekomme uten åpenbare tegn eller symptomer og ofte før du gjenopptar normale menstruasjonssykluser, så du bør alltid bruke prevensjon. Du bør vente på å ha sex i minst en eller to uker etter abortet, noe som kan bidra til å redusere risikoen for infeksjon. Du bør også vente på denne tidsperioden for å bruke interne absorbenter eller sette inn noe i skjeden.

Potensielle risikoer og komplikasjoner

Mens aborter er generelt ekstremt trygge, og de fleste kvinner har ingen komplikasjoner utenfor vanlige bivirkninger, øker sannsynligheten for komplikasjoner litt med svangerskapet.

De potensielle komplikasjonene av kirurgiske aborter inkluderer:

 • Infeksjon: Det kan være alvorlig og kan be om sykehusinnleggelse. Symptomer inkluderer feber, magesmerter og vaginale lekkasjer fra’ubehagelig lukt. Muligheten for infeksjon øker hvis du har en’seksuell overføring infeksjon.
 • Tårer eller cervical lacerations: De kan ofte løses med poeng etter prosedyren om nødvendig.
 • Uterin boring: som kan oppstå når et verktøy stanser livmorveggen.
 • Hemorrhage: som kan forårsake blødning som er tilstrekkelig til å be om blodtransfusjon eller sykehus sykehusinnleggelse.
 • Produkter av oppfatning holdt: når en del av graviditeten ikke fjernes.
 • Allergiske eller bivirkelige reaksjoner på narkotika: inkludert smertestillende midler, beroligende midler, anestesi, antibiotika og / eller rusmidler for ekspansjon.