Kienbock sykdom: Symptomer, behandling og mer

COS’er Kienbocks sykdom?

Kienbocks sykdom er en relativt sjelden sykdom som forstyrrer blodtilførselen til halveringstiden. Semilunaten er en av de åtte små karpalbenene i håndleddet. Det er i midten av håndleddet, og det er viktig for bevegelsen av håndleddet.

På et tidlig stadium forårsaker Kienbock smerte. Når det går, kan beinvevet dø og forårsake mer smerte, puls Immobilitet og leddgikt.

Kienbocks sykdom slår vanligvis bare et håndledd. Kirurgi og andre behandlinger brukes til å lindre smerte og bevare funksjonen til håndleddet.

Hva er symptomene på Kienbocks sykdom?

I den første fasen av sykdommen er håndleddet smertefullt. Med sykdomsfremgangen inkluderer symptomene:

  • ømhet på # 8217; bein
  • stivhet
  • opphovning
  • Redusert håndgrep
  • Vanskelighetsgrad å snu hånden mot L & # 8217;
  • Klikk på lyd når håndleddet beveger seg

Hva er fasene i Kienbocks sykdom?

Kienbocks sykdom utvikler seg gjennom fire faser. Progresjonshastigheten varierer fra tilfeldig tilfeldig. EN 2014 Studio foreslo at sykdommen utvikler seg vesentlig raskere enn tidligere beskrevet. Den samme studien konkluderte også med at degenerasjonen av semilunatet foregår først i sykdommen i forhold til det som tidligere ble antydet.

1. stadie

Semilunaten din mottar ikke en tilstrekkelig blodstrøm, men skaden kan ikke være synlig på en radiografi av området. Håndleddet kan være smertefullt og føle seg slått.

Fase 2

Blodskjæring til semilunaten gjør at beinet herdet. Dette kalles sklerose og kan ses på en røntgenstråle. Håndleddet ditt kan være hovent, ømt og smertefullt.

Fase 3

Ditt semilunate dør og bryter, flytter posisjonen til de andre armbåndene. Håndleddet kan være mer smertefullt, med en begrenset bevegelse og et svekket grep.

Fase 4

Benene som omgir semilunaten forverres, som kan føre til håndleddsgikt. Uten en medisinsk inngrep kan sykdommen være ødeleggende på dette stadiet.

Hva forårsaker denne tilstanden?

Den eksakte årsaken til Kienbocks sykdom er ukjent.

Det er ofte forbundet med en lesjon på håndleddet, som et fall som påvirker blodtilførselen til halveringstiden. Det er også forbundet med mikropretitive håndleddsskader, for eksempel fra den pneumatiske hammeren.

Hva er risikofaktorene for denne tilstanden?

Risikofaktorer er:

  • Forskjeller i lengden og formen på beinene på / radius og # 8217; ulna. Dette kan sette mer press på din lunat.
  • Bare et blodkar som gir blod til beinene, i stedet for de vanlige to. Dette kan påvirke P’blodtilførsel til beinene.
  • Andre sykdommer, som lupus, l’Sicklecelle, cerebral parese og sykdommer som påvirker blodstrømmen, er forbundet med Kienbocks sykdom.

Kienbocks sykdom forekommer vanligvis hos menn mellom 20 og 40 år. Kjør også en større risiko hvis du regelmessig utfører tunge manuelle jobber.

Når du skal se en lege?

Hvis du lider av smerte i vedvarende håndledd, er det viktig å konsultere en lege for å oppdage årsaken. Tidlig diagnose og behandling av Kienbocks sykdom gjennomføres et bedre resultat.

Ved en første fase av sykdommen kan du være i stand til å lindre smerte med en konservativ behandling.

Hvis Kienbocks sykdom ikke er kurert, vil ditt semi-levere bein fortsette å forringes. Dette kan forårsake sterke smerter og tap av bevegelse til håndleddet.

Hvilke tester vil bruke legen din?

Kienbocks sykdom kan være vanskelig å diagnostisere, spesielt i sine opprinnelige stadier, når det ser ut som en håndleddforvrengning.

Legen din vil be om informasjon om din medisinske historie, din livsstil og håndledd smerte. De vil fysisk undersøke håndleddet ditt og hånden din. Legen kan også bestille en røntgenstråle for å undersøke håndleddet.

Noen ganger vises de første kienbockene ikke på en røntgenstråle. Legen kan bestille en magnetisk resonans eller en tac for å undersøke blodet til semilunatet.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Kienbock sykdomsbehandling avhenger av alvorlighetsgraden av smerten og forverringen av semilunatet.

Ved en innledende fase av Kienbocks sykdom, kan legen foreskrive antiinflammatoriske legemidler for å lindre smerte og hevelse. L’Immobilisering av håndleddet kan redusere trykket på semilunatet og bidra til å gjenopprette blodstrømmen til beinet. Legen din kan gi deg råd om å sette håndleddet i en splint eller en kritt til 2 eller 3 uker Å holde den immobile.

Fysioterapi kan også bidra til å forbedre rekkevidden av håndleddet. En fysioterapeut kan evaluere håndleddet ditt og gi en treningsrutine for å hjelpe deg med å holde håndleddet.

Hvis du har mer smerte eller semilunatet, blir det forverret, legen kan gi deg råd om kirurgi. Ulike alternativer er tilgjengelige, avhengig av graden av skade.

Rivaskularisering

Dette innebærer graft av et stykke bein og blodårer fra en annen bein i hånden eller armen til halveringstiden for å gjenopprette blodet. Et stykke metall på håndleddet (ekstern fixator) kan brukes til å holde transplantatet i posisjon og lindre trykk på halvstrømmen.

Osteotomi av forkortelse skjedde

Denne prosedyren fjerner et stykke av et annet håndleddben, det skjedde og smelter det med andre segmenter av samme bein. Den brukes i de tidlige stadiene av Kienbocks sykdom, i kombinasjon med revaskularisering.

Nivellering av ledd

Denne prosedyren brukes til å stoppe sykdomsprogresjonen når de to beinene på # 8217; underarmene har ikke samme lengde. Det kan føre til fjerning av en del av det lengste beinet (vanligvis radioen) eller graftet av et stykke ben på # 8217; kortere bein (vanligvis «8217; ulna). Dette lindrer presset på semilunatet.

Dekompresjon av metafysærkjernen

Denne prosedyren nivåer beinene på’underarmen skraper de to beinene som er involvert uten å fjerne et beinvev.

Carpektomi av den proksimale raden

Denne prosedyren fjerner det semi-levere beinet hvis det kollapset, sammen med to tilstøtende ben. Dette lindrer smerte, men etterlater deg med en delvis delvis håndleddbevegelse.

fusjon

Semilunaten er smeltet med tilstøtende bein for å skape et fast ben. Denne prosedyren lindrer smerte og forlater deg med en delvis bevegelse av håndleddet.

Arthroplasty

Dette vil inkludere en total erstatning av # 8217; håndleddet felles. A & # 8217 ble utført; Arthroplasty av reseksjon hvor semilunaten er erstattet med en kunstig (silisium- eller pyrocarbon) bein, men denne prosedyren brukes sjeldnere.

Hvor lang tid tar det å gjenopprette fra kirurgi?

Gjenopprettingstiden fra # 8217; intervensjon kan være opptil fire måneder. Det kan være nødvendig å ha på seg en kritt for å immobilisere håndleddet under helbredelse. En fysioterapeut kan hjelpe deg med å maksimere håndleddet bruk med tilstrekkelige bevegelser og styrking av øvelser.

Hva er utsiktene til Kienbocks sykdom?

Det er ingen kur mot Kienbocks sykdom, men rettidig behandling kan hjelpe deg med å bevare håndleddet ditt og lindre smerte. De Nasjonalt grunnlag for L’osteonekrose og Informasjonssenter på genetiske og sjeldne sykdommer De er ressurser du kan sjekke for søkeresultater og kliniske studier.