7 komplikasjoner av ankyloserende spondylitt: Begrenset bevegelse og mer

Beskrivelse

Den ankyloserende spondylitt (som) er en type leddgikt som forårsaker betennelse i leddene i nedre rygg. Over tid kan det skade alle leddene og beinene i ryggraden.

Smerte og stivhet i nedre rygg og skinker er de viktigste symptomene på # 8217;. Men denne sykdommen kan også forårsake langsiktige problemer i andre deler av kroppen, inkludert øyne og hjerte.

1. Begrenset bevegelse

Kroppen din prøver å helbrede skaden fra å skape nytt bein. Disse nye bein segmentene vokser blant ryggvirlene i ryggraden. Over tid kan vertebral kolonneben fusjonere i en enhet.

Leddene mellom ryggraden gir deg et komplett spekter av bevegelse, slik at du kan kaste seg opp og vende om. Fusjonen gjør beinene stive og vanskelig å bevege seg. L’Ekstra bein kan begrense bevegelsen på bunnen av ryggraden, så vel som bevegelsen av medium og høyere ryggraden.

2. Bein og svekket frakturer

Som fører til at kroppen din skaper nye beinformasjoner. Disse formasjonene forårsaker fusjonen (ankylosant) av leddene i ryggraden. Selv nye beinformasjoner er svake og kan lett fraktgjøre. Lengre du har som, desto mer sannsynlig kan du tegne et bein i ryggraden.

L’osteoporose er svært vanlig hos mennesker med som. Mer enn halv av mennesker med som har denne sykdommen som svekker beinene. Legen kan bidra til å styrke bein og forhindre brudd ved å foreskrive bifosfonater eller andre stoffer.

3. Øyebetennelse

Selv om øynene dine ikke engang er eksternt i nærheten av ryggraden, kan selv betennelsen fra As påvirke dem. Tilstanden til # 8217; skyldes øye (også kalt iritis) påvirker mellom 33 og 40 prosent av mennesker med som. L’Uveite forårsaker hevelse Dell’Uvea. Dette er stofflaget i midten av # 8217; øye under hornhinnen.

L’Uveitt forårsaker rødhet, smerte, forvrengt syn og lysfølsomhet, vanligvis i et øye. Det er en alvorlig tilstand som kan føre til glaukom, katarakt eller permanent tap av visningen hvis ikke behandlet.

Din oftalmolog vil foreskrive steroidale undersøkelser for å redusere betennelsen i øynene dine. Selv piller og steroid injeksjoner er en «8217; alternativ hvis dråpene ikke fungerer.

Videre, hvis legen foreskriver en biologisk medisinering for å behandle din, kan den også brukes til å behandle og muligens forhindre fremtidige episoder av uveitt.

4. Felles skade

Som andre former for leddgikt, som forårsaker hevelse til leddene som hofter og knær. Over tid kan skade gjøre disse leddene stive og smertefulle.

5. Pusteproblemer

Hver gang du puster, ekspanderer ribbeina for å gi lungene nok plass i brystet. Når vertebrale kolonnebenene kommer sammen, blir ribbenene mer stive og jeg er ikke i stand til å utvide så mye. Som et resultat, C’er mindre plass i brystet for å oppblåsne lungene.

Noen mennesker utvikler også arr i lungene som begrenser pusten. Lungeskade kan gjøre utvinning vanskeligere når man kontraherer en lunginfeksjon på 8217.

Hvis du har som, beskyt lungene dine, unngår røyking. Også, spør legen din til vaksine mot lungeinfeksjoner som L’influensa og lungebetennelse.

6. Hjerte-og karsykdommer

L’betennelse kan også slå hjertet ditt. Så langt som 10 prosent av mennesker med som har noen form for hjertesykdom. Å leve med denne tilstanden øker risikoen for hjerteinfarkt eller slag opp til 60 prosent. Noen ganger starter hjerteproblemer før den er diagnostisert med # 8217; som.

Kardiovaskulære sykdommer

Folk med som er med størst risiko for kardiovaskulær sykdom (CVD). Hvis du har en CVD, er du mer sannsynlig å ha et hjerteinfarkt eller slag.

Aortite og aortakventilsykdom

Som kan forårsake hevelse i # 8217; aorta, # 8217; hovedarterie som sender blod fra hjertet til resten av kroppen. Dette kalles aortite.

L’# 8217 Betennelse; Aorta kan forhindre Quest’arterie for å bære nok blod til kroppen. Det kan også skade aortakventilen, kanalen som holder blodet som strømmer i riktig retning gjennom hjertet. Til slutt kan aortakventilen krympe, miste eller fungere skikkelig.

Narkotika kan bidra til å kontrollere betennelsen i # 8217; aorta. Legene behandler en skadet aorta ventil med kirurgi.

Uregelmessig hjerterytme

Folk med som er mer sannsynlig å ha en rask eller langsom hjerterytme. Disse uregelmessige hjerterytmene hindrer at hjertet pumper blod som det skal. Narkotika og andre behandlinger kan bringe hjertet ditt tilbake til sin normale rytme.

Her er noen måter du kan beskytte ditt hjerte hvis du har:

  • Kontroller forholdene som ødelegger hjertet ditt. Behandle diabetes, l’hypertensjon, høy triglyserider og høyt kolesterol med kosthold, trening og narkotika hvis du trenger det.
  • Slutt å røyke. Kjemikaliene som er inneholdt i tobakkrøyk, ødelegger belegget av arteriene og bidrar til utstyret til plaketter som kan forårsake hjerteinfarkt eller slag.
  • Miste vekt hvis legen din sier at du er overvektig. Overvekt eller overvektige mennesker har flere risikoer for hjertesykdom som høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Den ekstra vekten legger også mer vanskelig å teste hjertet ditt.
  • Trening. Ditt hjerte er en muskel. Trening styrker hjertet ditt mer eller mindre på samme måte som forsterker dine biceps eller kalver. Prøv å gjøre minst 150 minutter med aerob drift av moderat intensitet hver uke.
  • Spør legen din om du skal ta TNF-hemmere. Disse stoffene behandler kolesterolnivået, men øker også kolesterolnivået, noe som bidrar til hjertesykdom.
  • Gå regelmessig fra legen din. Gjør blodsukker, blodtrykk, kolesterol og andre verdier. Spør om du trenger et ekkokardiogram eller andre diagnostiske tester for å lete etter problemer med hjertet ditt.

7. Equine Caudal Syndrome (CES)

Denne sjeldne komplikasjonen oppstår når C’er press på et bunt av nerver som kalles Equine Cauda på bunnen av ryggmargen. Skaden på disse nerver forårsaker symptomer som:

  • Smerte og nummenhet i nedre rygg og skinker
  • Svakhet til bena
  • Tap av kontroll over vannlating eller intestinale bevegelser
  • Seksuelle problemer

Kontakt legen din så snart som mulig hvis du har symptomer som disse. CES er en alvorlig tilstand.

Forhindre komplikasjoner på & # 8217;

Den beste måten å unngå disse komplikasjonene på, er å bli behandlet for din som. TNF-legemidler som fans og hemmere reduserer kroppen betennelse. Disse stoffene kan bidra til å forhindre skade på bein, øyne og andre deler av kroppen før de kan forårsake langsiktige problemer.