Kald dusj vs varm dusj: fordeler, etter trening og mer

Hvis en varm dusj er hva kroppen din er i morgen, er du ikke alene. De fleste løfter helt vevet for å høre varmtvannet på hele kroppen.

Men du visste at kalde dusjer burde ha et sted i din daglige rutine?

Eksakt: kald dusj. De du er redd for å ta når du er den siste personen å stå opp om morgenen. Men hvis du gir dem en riktig mulighet, kan du oppdage at du virkelig liker hvordan du føler deg etter å ha tatt en.

Uansett hvordan du føler på begge typer dusj, Undersøkelser Vis at både varme og kalde dusjer har fordeler for helsen du burde være bevisst.

Hva c’er så vakker i kalde dusjer?

Fordelene ved å ta en kald dusj inkluderer:

 • Rolig pruriginøs hud
 • Våkn opp
 • sirkulasjon
 • Reduser muskelsmerter etter trening
 • potensielt øke vekttapet
 • Lyse hår og lær

De kalde dusjene rømmer kløen på huden

Adam Friedman, MD, Han sier at hvis du har en pruriginal hud eller hudforholdene som caus du klør, kan kalde dusjer hjelpe deg med å overvinne følelsen av å skrape.

Kalde dusjer hjelper deg å våkne om morgenen

Når den kalde sprayen treffer kroppen din, C’sjokk er litt & # 8216. Dette støtet øker:

 • Oksygeninntak
 • puls
 • tilsyn

Kald dusjer øker sirkulasjonen

L’økning i omløp er en av hovedgrunnene til at eksperter anbefaler kald dusj.

Når det kalde vannet treffer kroppen din og de ytre lemmer, begrenser den sirkulasjonen på overflaten av kroppen din. Dette fører til at blodet i de dypeste stoffene ved høyere hastigheter for å opprettholde den ideelle kroppstemperaturen.

I denne forstand har en kald dusj motsatt dusj av en varm dusj for noen med hypertensjon eller kardiovaskulær sykdom, siden L’eksponering ved kalde temperaturer utløser sirkulasjonssystemet for å redusere betennelsen og kan bidra til å forhindre kardiovaskulære sykdommer.

Kalde dusjer bidrar til å redusere muskelsmerter etter intense treningsøkter

Fordi det kalde vannet har regenererende egenskaper, vil musklene slappe av og reparere seg selv etter en hard trening.

Kalde dusjer kan bidra til å øke vekttapet

Noen fettceller, som brunt fett, kan generere varmeforbrenningsfett. De gjør det når kroppen din er utsatt for kalde forhold som i dusjen.

Gerrit Keferstein, MD, sier at disse cellene hovedsakelig ligger rundt halsen og skulderområdet. Så perfekt for dusjer!

Kalde dusjer gir hud og hår en sunn farge

Selv om vitenskapelig forskning er begrenset til hvilken effekt at det kalde vannet har på huden og håret, indikerer anekdotiske tester positive effekter.

Velværeekspert Dott.SSA Jacqueline Schaffer, MD, Han sier at det kalde vannet strammer og begrenser blodet, noe som gir huden din et sunnere utseende.

Ifølge en artikkel publisert på nettstedet Naturallycurly.com, L’kaldt vann lukkes og forsterker hårpakninger.

Også det kalde vannet, i motsetning til varmt vann, ingen tørking av sebum lag, en smurt barriere naturlig som beskytter hud og hår.

På grunn av effekten av # 8217; kaldt vann, er det mer sannsynlig at håret ditt blir sterkere og sunnere i tide.

Hvis du er overbevist om at en kald dusj er helt tom for diskusjon, vil du kanskje revurdere filosofien din. I motsetning til den lange listen over fordeler som kommer fra å ta en kald dusj, liste listen over telleren er overraskende ganske kort.

Jeg mot kalde dusjer:

 • Kalde dusjer kan ikke være en god ide hvis du allerede har kald, siden den kuleste temperaturen ikke hjelper deg på noen måte å varme opp. Det kan faktisk gjøre deg enda kaldere og øke tiden som trengs for å varme opp.
 • De kan ikke være en god ide om du er syk. I utgangspunktet kan den kalde temperaturen være for vanskelig for immunforsvaret, så det er bedre å lindre de kuleste temperaturene.

Fordi vi liker varme dusjer?

Hvis du har problemer med å slappe av eller sovne om natten, kan du bli forsøkt å ta en varm dusj for å avlaste stresset på dagen.

Dette er en vanlig praksis for muskelavslapping før du går i dvale fordi de varme dusjer aktiverer det parasympatiske nervesystemet som gjør oss slitne, sier Keferstein.

Andre fordeler med varme dusjer inkluderer:

 • Gir lettelse fra respiratoriske symptomer
 • flekker
 • Hjelp med muskelavslapping

Varme dusjer gir lettelse fra symptomene på kulde eller luftveiene

Stå opp under en varm dusj med dampen som omgir deg, har lenge vært brukt som et naturlig middel for å redusere symptomene på forkjølelse og hoste. Varmen i’vann og damp kan hjelpe:

 • Åpne luftveier
 • Oppløs katarronen
 • Slett nesepassene

Hot showers hjelp med flekker

Varme dusjer kan bidra til å åpne huden porene, som gjør at du kan rengjøre smuss og # 8217; fanget olje.

Varm dusjer er bra for muskelavslapping

Å være i varmt vann bidrar effektivt til å lindre kroppsspenningen og kan bidra til å lindre muskelmasse.

Men ja, en varm dusj har noen negative aspekter.

Imidlertid er den gode nyheten at du ikke trenger å gi opp helt. Du må bare senke litt & # 8216; temperaturen og ta vare på huden din senere.

Mot varme dusjer inkluderer:

 • Varme dusjer kan tørke og irritere huden. Schaffer sier at varmtvannet forårsaker skade på keratinceller som ligger på det ytre laget av huden vår, l’epidermis. Ødelegge disse cellene, det skaper tørr hud og forhindrer celler i å holde fuktighet.
 • Noen hudforhold kan også forringes. Høyere temperaturer gjør hudens tørrhet enklere og verre forhold som eksem.
 • Varme dusjer kan forårsake kløe. Friedman sier at varmen kan indusere mastocytter (som inneholder histamin) for å frigjøre innholdet i huden og forårsake kløe.
 • De kan også øke blodtrykket. Hvis du har høyt blodtrykk eller kardiovaskulær sykdom, ta en dusj for varmt kan gjøre disse forholdene verre.

Så, hva er den beste typen?

Det er åpenbare fordeler både i varme dusjer og kalde, så hva du bør gjøre?

Vel, i en ideell verden, sier Friedman at du bør ta en varm dusj og # 8211; Så det er tolerabelt & # 8211; og bruk en fuktighetskrem på den våte huden etter badet.

En annen tilnærming til å prøve er hva Keferstein beskriver som en kontrastdusj, en gammel teknikk utviklet av dr. Sebastian Kneipp.

I utgangspunktet får du det kjøligere vannet mulig og forblir i det i et minutt. Når minuttet er utløpt, endrer vannet til det heteste som du kan tåle i et minutt.

Alternativ hvert minutt av kaldt og varmt for xnumx-xnumx-sykluser.

Han sa at helsemessige fordeler kommer fra # 8217; kaldt vann som begrenser blodårene. Dette betyr at alt blod vil gå til midten av kroppen.

L’varmt vann vil åpne blodkar og alt blod vil bli utgitt igjen. Dette kan helt pumpe blod gjennom musklene og organene og er flott å hjelpe med regenerering og avgiftning.