22 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Endringer i kroppen din

Det er den tjuefire uken, og du føler sannsynligvis ikke trist. Siden du er i andre kvartal, men du nærmer deg ikke den tredje, C’er en stor sannsynlighet som lar deg ganske bra akkurat nå.

Du har allerede hørt de første blomstrene til barnets bevegelser? I så fall vil du sannsynligvis forbedre humøret ditt enda mer.

Mens ulempene med graviditeten kunne bli roet for nå, fortsetter livmoren å vokse og strekke seg for å tilpasse seg ditt voksende barn. Nå strekker seg opp til ca 2 centimeter over navlen.

Ditt barn

Del på Pinterest

Barnet ditt veier nå nesten 1 pund og er nesten 11 inches lang. Den har størrelsen på et gresskar eller en gresskar. Ikke bare er barnet ditt større, men led tilstrekkelig utvikling for å se ut som et barn.

Selv om barnet ditt fortsatt har mye å vokse og vil fortsette å øke vekten hver uke som passerer, bør de ultralydfotografiene begynne å se ut som et barn flere bilder.

Selv barnets øyne fortsetter å utvikle denne uken. Irisen inneholder ennå ikke noe pigment, men det er alle de andre visuelle delene, inkludert øyelokk og øyenbryn.

Tvillingutvikling en uke 22

En uke 22, dine barn måler ca 7 1/2 tommer fra kronen til rumpen. Hver av dem veier halv kit. Det er to viktige utviklinger denne uken. Nå kan de svelge og ha en subtil pels kalt fluff som dekker de fleste kroppene sine. Fluffen bidrar til å beholde huset maling på barnas hud. Casaosa Caseosa Paint bidrar til å beskytte barnas hud mens jeg er i # 8217;.

Graviditets symptomer i 22 uker

Vi håper dette er en enkel uke for symptomene på graviditet! Mange kvinner føler seg godt i midten av andre kvartal, men det er fortsatt noen irriterende ting som kan vises. Symptomene du kan støte på i løpet av uken 22, inkluderer:

Åreknuter

L’økt blodstrømmen under graviditeten kan bidra til åreknuter. De vises vanligvis på bena, men de kan også vises på andre deler av kroppen, som armer og bysten. For å bekjempe dem, hold føttene opp hver gang du kan. L’Høyelse kan hjelpe, og så kan det støtte sokker eller sokker.

Hemorroider

Hemorroider, smertefulle og hovne årer rundt rumpa, er en annen vanlig lidelse under graviditeten. Ekstra trykk på anusen fra din voksende livmor kan bidra til dannelsen av hemorroider. Hormonene i graviditet og innsats kan også føre til hemorroider.

Drikk mange væsker og spise fiberrike matvarer kan bidra til å forhindre hemorroider. Mål for minst 8-10 glass vann og 20-25 gram matfiber per dag. Selv l’trening kan hjelpe.

Med mindre legen din har begrenset dine aktiviteter, prøv å gjøre 30 minutters trening om dagen. L’Øvelse kan ikke bare hjelpe deg med å unngå hemorroider, men kan hjelpe deg med å holde en sunn graviditet.

Unngå forstoppelse. Spis mat rik på fiber og gå når du vil ha deg. Forsinkelse avføring kan forårsake vanskeligere og dolorøse hemorroider.

Hvis du utvikler hemorroider, løser de seg selv alene. For å hjelpe med å håndtere smerten forbundet med hemorroider, prøv å fordype deg i et varmt bad flere ganger om dagen og unngå å sitte i lange perioder. Du kan også snakke med legen din av kremer for benkhemorroider eller medisinske kluter.

Hvis du utvikler stive og hovne eksterne hemorroider som fortsetter å bløde, kan du ha trombiserte hemorroider. I dette tilfellet, kontakt legen din som det kan være nødvendig å gjennomgå en mindre kirurgisk prosedyre for å eliminere dem.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Gjør forskning på fødselskurs

Hvis dette er din første graviditet, kan en fødselsbane gi deg en «8217; instruksjon mye nødvendig på hva du kan forvente under fødsel og utover. Hvordan høre arbeidet? Hvor lenge det bruker? Og jeg vil kunne tåle smerten? Hva gjør jeg med min baby når jeg tar det hjem? Alle disse emnene og mye mer vil bli adressert under en leksjon på fødsel.

Disse leksjonene utnytter ikke bare fremtidige mødre. Ta med din partner med deg, og de vil ikke bare lære grunnlaget for hva du vil gå gjennom, men de kan lære noen avslappeteknikker for å hjelpe deg med å holde deg trygg og sterk under arbeidet, og i de første dagene er du en ny forelder.

Kursene kan fylle opp raskt, så du vil kanskje planlegge nå. Mange sykehus tilbyr generaliserte og mest spesialiserte fødselsbaner, som de som er relatert til spedbarn RCP, basene på’amming eller til og med bestemte filosofier, som det mest naturlige Bradley Metode.

Sykehusene kan også tilby en tur til deres fødsel eller nyfødte avdeling som en del av leksjonene for fødsel, noe som kan hjelpe deg med å føle deg mer rolig under ditt neste opphold.

Hvis du er ute etter kurs utenfor ditt lokale sykehus, Lamaze International eller L’International Association for L’fødsel utdanning kan være til hjelp. Uansett hvor du ser på, programmer leksjonene før den 35. uken for å sikre at du gir deg tid til tidlig arbeid, hvis det skjer.

Forskning Doule

En Doola er profesjonelt opplært for å hjelpe en kvinne under fødsel og noen ganger etter fødsel. Doulas gir følelsesmessig, fysisk og informasjonsstøtte.

Hvis du bestemmer deg for å jobbe med en Doola, vil det vanligvis ikke begynne å hjelpe deg til noen få måneder før barnets fødsel. Hvis du er interessert i en postpartum doula, en doula som tilbyr hjelp etter babyen ankomst, vil Doula ikke begynne å hjelpe deg til du har tatt med barnet ditt hjem.

Siden doules tilbyr støtte, å finne det som passer godt, er ekstremt viktig. En doula av Travaglio vil være med deg under arbeidskraft, og en postpartum doula vil være med deg i en periode når du er fratatt søvn og du tilpasser deg mange endringer.

Ikke bare vil du ha nok tid til å intervjue doule, men du vil også sørge for at Doula du vil være tilgjengelig når du trenger det. Å gjøre avtaler på forhånd kan hjelpe deg med å kunne ta ditt førstevalg.

Hvis du er interessert i å jobbe med en doula, snakk med legen din. Du kan kanskje gi deg en liste over anbefalte doulle eller andre ressurser for å hjelpe deg med å finne en. Referasjonene til venner er en annen flott måte å finne en dør på.

Organiser en babymoon (før barns tur) med partneren din

Du føler deg sannsynligvis bra og magen din er søt, men ikke gjør det vanskelig å flytte. Imidlertid vil tretthet sannsynligvis gå tilbake til tredje kvartal, og din fremspring vil snart bli stor nok til at den eneste tanken på å flytte kan få deg til å føle seg utmattet. Før magen gjør det vanskelig å spille daglige aktiviteter (som å ha på seg sokker) og alt du vil gjøre er å ta en lur, kan du planlegge en kort tur med partneren din.

Slapp av med partneren din før skruene dine endres for å få plass til et nytt familiemedlem, kan være en fin måte å styrke delingsobligasjonen. Hvis dette ikke er ditt første barn, bør du vurdere en familie tur for å styrke det faktum at en nyfødt ikke vil endre forholdene du eller din partner du har med den andre eller dine barn.

Hvis du reiser med fly, blir Commercial Air Travel generelt ansett som trygge hvis du har en sunn graviditet. Du bør fortsatt konsultere legen din før du kommer på et fly. Noen flyselskaper har også flyselskapsregler under graviditet. Sjekk også med flyselskapet.

Mens du er ombord på et fly, forblir det hydratisert og beveger seg for å fremme sirkulasjon. Du kan vurdere et sted i korridoren for å bli lettere om nødvendig.

Når skal du ringe legen

Ring legen din dersom du føler vaginal blødning eller tap av væsker, feber, sterk magesmerter eller hodepine eller sløret syn. Hvis du begynner å høre de som kan være smerten av arbeidskraft, og du er ikke sikker på at de kan være Braxton-Hicks sammentrekninger eller den virkelige tingen, ring legen din for en erfaren mening.