Jeg må omskjære sønnen min? En urolog reagerer

Del på Pinterest

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

Når fremtidige foreldre finner ut at de har en mannlig sønn, går de vanligvis ikke fra en urolog for å be om råd om og ikke omskyve sitt barn. I min erfaring, det første kontaktpunktet enn de fleste foreldre på’emnet er barnelege.

Når det er sagt, mens en barnelege kan bidra til å kaste lys på «omskjæring, er det også viktig å snakke med en urolog mens barnet ditt fortsatt er ungt.

Med en medisinsk spesialitet fokusert på menns kjønnsorganer og urinveiene, kan urologer gi foreldre en klarere forståelse av det faktum at omskjæring er riktig for deres barn og risiko forbundet med å ikke gjøre det.

Omskjæringen har eksistert i årevis, men blir mindre vanlig i noen kulturer

Mens omskjæring har vært på Nedgang i USA i de siste 30 årene Og i andre deler av den vestlige verden ble det praktisert i tusenvis av år og utført i ulike kulturer rundt om i verden. Hvor et barn kommer fra Bestemmer i hvilken alder de kunne være omskåret, om ikke helt. I USA, i Israel, i enkelte deler av Vest-Afrika og i Gulf-statene, for eksempel, utføres prosedyren vanligvis umiddelbart etter fødselen.

I Vest-Asia og Nord-Afrika, så vel som på noen steder i Sørøst-Asia, utføres prosedyren når barnet er en gutt. I noen deler av Sør-og Øst-Afrika utføres det når mennene når ungdomsårene eller unge voksenlivet.

I den vestlige verden, men imidlertid, L’argumentet har blitt kontroversielt. Fra mitt medisinske synspunkt bør det ikke være.

Fordelene med omskjæringen overskrider risikoen

L’American Academy of Pediatrics (AAP) ha Prosedyren i årevis anbefalte. Foreningen hevder at de totale fordelene overstiger risikoen, som oftest inkluderer blødning og infeksjon på omskjæringssiden.

Barna som er omskåret av barn er tre ganger mindre sannsynlig lider av urinveisinfeksjoner (pielonephrite eller ivu) som, hvis det er alvorlig, kan føre til sepsis.

Selv om omskjæring ikke er en garanti for at et lite barn ikke utvikler en Ivu, har mannlige babyer en Risiko 9.9 ganger høyere For utviklingen av Dell’infeksjon hvis ikke omskåret.

Hvis disse infeksjonene forekommer ofte, kan nyrene, som fortsatt utvikler seg i små barn, kalle og potensielt forverres til nyresvikt.

I mellomtiden, i løpet av en manns liv, er risikoen for å utvikle en UTI 3.7 ganger høyere av en mann som er omskåret.

Ikke omskåret kan føre til komplikasjoner senere i livet

Til tross for støtten til’AAP på infantile og barndomsforhold, fortsetter mange vestlige barneleger å argumentere for at det ikke er nødvendig å utføre prosedyren på et nyfødt eller et barn.

Disse barnelærene ser ikke de barna senere i livet, som meg, når de presenterer urologiske komplikasjoner som ofte er knyttet til ikke-omskjæring.

I min kliniske praksis i Mexico ser jeg ofte ingen omskårne voksne til meg med:

  • Preputasjonsinfeksjoner
  • Fimosis (manglende evne til å skildre forecrace)
  • HPV vorter på forecrace
  • Penis kreft

Forhold som forhekininfeksjoner er Pålitelig vanligste Med menn som ikke er omskåret, mens fimosis er eksklusiv for menn som ikke er omskåret. Dessverre kommer mange av mine yngre pasienter for å se meg å tenke at deres phimosis er normal.

Denne hudstiven kan gjøre smertefull for at de skal ha en & # 8217;. For ikke å nevne det faktum at det kan gjøre det vanskelig å rense sin penis, som har potensial til å forårsake ubehagelige lukt og øker risikoen for infeksjon.

Når de samme pasientene utførte prosedyren, blir de imidlertid hevet for å ha ingen smerte når de har en & # 8217;. De føler seg enda bedre med seg selv, når det gjelder personlig hygiene.

Forskning & # 8211; Undersøkelser, Imidlertid oppdaget han at omskjæring er en av de mest effektive tiltakene som kan bidra til å forhindre overføring og # 8217; infeksjon av ulike seksuelle overføringsinfeksjoner, inkludert hiv.

Som for HPV-vorter og de mest aggressive former for HPV som kan føre til penis kreft, C’Det har vært debatt i det medisinske samfunnet i lang tid.

I 2018 publiserte sentrene for sykdomskontroll og forebygging imidlertid en papir Erklære mannlig omskjæring som en delvis effektiv risikoreduksjonsmetode som skal brukes sammen med andre tiltak, for eksempel HPV-vaksinasjon og kondomer.

Beslutningen om å omskjære barnet ditt må starte med en diskusjon

Jeg forstår at det diskuteres om det omskjærer et lite barn har forrang over sin autonomi fordi den ikke har noen stemme i beslutningen. Selv om dette er en gyldig bekymring, bør familier også vurdere risikoen for ikke å omskjære sitt barn.

Fra min yrkeserfaring overstiger de medisinske fordelene langt risikoen for komplikasjoner.

Jeg inviterer foreldrene til nyfødte å snakke med en urolog for å finne ut om omskjæring er det rette alternativet for barnet sitt og bedre forstå fordelene med denne prosedyren bedre.

Til slutt er dette en familiebeslutning, og begge foreldrene må kunne diskutere emnet og nå en beslutning informert sammen.

Hvis du vil lære mer om omskjæringen, kan du sjekke informasjonen her, her Og her.

Del på Pinterest

Marcos del Rosario, MD, er en meksikansk urolog sertifisert av det meksikanske nasjonale nasjonalrådet. Bor og arbeider i Campeche, Mexico. Han ble uteksaminert fra University of Mexico City (Universidad Anahuac México) og fullførte sin bolig i urologi på General Hospital of Mexico (Hospital General de Mexico, HGM), en av de viktigste søkesykehusene og undervisningen i landet.