Innsats EcoCardiography: Formål, prosedyre og resultater

Så’er stress ekkokardiografi?

A’stress ekkokardiografi, også kalt stress ekkokardiografi eller øko stresstester, er en prosedyre som bestemmer funksjonen til hjertet og blodkarene.

Under en og # 8217; innsats ecocardiography, vil du jobbe med tredemølle eller sykkel mens legen kontrollerer blodtrykk og hjerterytme.

Når hjertefrekvensen når de maksimale nivåene, vil legen skaffe seg ultralydsbilder av hjertet for å avgjøre om hjertemuskulaturen får nok blod og oksygen under treningen.

Legen din kan foreskrive en ekkokardiografisk stresstest hvis du har brystsmerter som du tror skyldes en koronar sykdom eller et myokardinfarkt, som er et hjerteinfarkt. Denne testen bestemmer også mengden trening du kan tolerere sikker hvis du er i hjerterehabilitering.

Testen kan også fortelle legen hvor godt de arbeider behandlinger som bypass, angioplastikk og anti-angidy eller antiarytmiske stoffer.

Hva er risikoen knyttet til en ekkokardiografi på 8217?

Denne testen er trygg og ikke-invasiv. Komplikasjonene er sjeldne, men de kan inkludere:

  • En unormal kardial rytme
  • Svimmelhet eller besvimelse
  • hjerteinfarkt

Hvordan jeg forbereder meg på en ekkokardiografi på 8217?

Denne testen forekommer vanligvis i en ekkokardiografi eller øko laboratorie laboratorium, men kan også utføres i legenes studie eller et annet medisinsk miljø. Normalt tar det oss fra 45 til 60 minutter.

Før du tar testen, bør du gjøre følgende:

  • Pass på at du ikke spiser eller drikker noe i tre eller fire timer før testen.
  • Ikke røyk dagen for testen fordi nikotin kan forstyrre hjertefrekvensen.
  • Ikke drikk kaffe og ikke ta medisiner som inneholder koffein uten å konsultere deg med legen din.
  • Hvis du tar medisiner, spør legen din om du bør ta dem dagen for testen. Du bør ikke ta noen medisiner for hjertet, som beta-blokkere, isosorbid-dinitrat, isosorbid-mononitrert (Isordil Titradose) og Nitroglyserin, før testen. La legen din vite om du tar medisiner for å sjekke selv diabetes.
  • Bruk komfortable og brede klær. Fordi du trener, sørg for at du har god tur eller løpesko.

Hva skjer i løpet av en ekkokardiografi i løpet av en ekkokardiografi?

Retirecous EcoCardiography

Legen din trenger å se hvordan hjertet ditt fungerer mens du er i ro for å få en presis ide om hvordan det fungerer. Legen begynner med å sette 10 små klebrig patcher kalt elektroder på brystet. Elektrodene kobles til en elektrokardiograf (EKG).

L’EKG måler L’Krosjektry av hjertet, spesielt hyppigheten og regelmessigheten av hjerteslag. Blodtrykket vil sannsynligvis bli målt under testen.

Deretter vil du strekke seg på sin side, og legen din vil utføre et ekkokardiogram i ro, eller ultralyd, ditt hjerte. Vil bruke en spesiell gel på huden din, og da vil de bruke en enhet som kalles transduser.

Denne enheten avgir lydbølger for å lage bilder av ditt hjerte og interne strukturer bevegelse.

Stresstest

Etter å ha hvilet ekkokardiogram, gjør legen deg trener på en tredemølle eller på en sykkel. Avhengig av din fysiske tilstand, kan legen din be deg om å øke intensiteten til # 8217;.

Du vil sannsynligvis måtte trene i 6-10 minutter, eller til du føler deg trøtt, for å øke hjertefrekvensen så mye som mulig.

Fortell legen din umiddelbart hvis du føler deg svimmelhet eller svakhet, eller hvis du har brystsmerter eller smerte til venstre.

Executive ekkokardiografi

Så snart legen forteller deg å forstyrre # 8217; trening, utfører en’andre ultralyd. Dette for å skaffe flere bilder av ditt hjerte som arbeider under stress. Så du har tid til å oppdatere deg. Du kan gå sakte slik at hjertefrekvensen din kan gå tilbake til normal. Legen kontrollerer EKG, hjertefrekvens og blodtrykk til nivåene går tilbake til normal.

Hva testresultatene betyr?

EcoCardiografisk stresstest er veldig pålitelig. Legen din vil forklare testresultatene. Hvis resultatene er normale, fungerer hjertet riktig, og sannsynligvis blir blodkarene ikke blokkert på grunn av en hjertesykdom i koronar.

Unormale testresultater kan bety at hjertet ditt ikke pumper blodet effektivt fordi C’er en blokk i blodkar. En annen grunn kan være at et hjerteinfarkt har skadet hjertet ditt.

Diagnosen av koronar hjertesykdom og den tidlige vurderingen av risikoen for hjerteinfarkt kan bidra til å forhindre fremtidige komplikasjoner. Denne testen kan også bidra til å avgjøre om din nåværende hjerterehabiliteringsplan fungerer for deg.