Brachidattilia: Typer, diagnose, behandling og andre

COS’er Brachidattilia?

Brachidattilia er en forkortelse av fingrene på hender og føtter på grunn av uvanlig korte bein. Dette er en arvelig tilstand, og i de fleste tilfeller har det ikke noe problem for personen som er berørt. Det finnes forskjellige typer Brachidattilia, basert på hvilket beinene er forkortet. Denne tilstanden kan også være et symptom på andre genetiske sykdommer.

Med mindre det er en tilhørende lidelse som produserer symptomer, eller forkortede fingre, kompromitterer ikke bruk av hender og føtter, ingen behandling for Brachidattilia er nødvendig.

Symptomer på brachidattilia

Tegnene til Brachidattilia er vanligvis tilstede ved fødselen, men det er mulig at lemmer forkortet blir tydeligere med vekst og utvikling. Det viktigste symptomet på Brachidattilia er fingrene i hendene, føttene eller begge de normale. Med mindre du har A’annen tilstand forbundet med Brachidattilia, bør du ikke prøve smerte eller ha andre symptomer.

Fingrene på hender og føtter forkortet av Brachidattilia kan forårsake å ta vanskeligheter. Hvis Brachidattilia er seriøs til føttene, kan du ha problemer med å gå. Disse symptomene er imidlertid sjeldne når ingen andre forhold er tilstede.

Årsaker til Brachidattilia

Brachidattilia er en arvelig tilstand, noe som gjør genetikken den viktigste årsaken. Hvis du har fingrene eller føttene forkortet, har de sannsynligvis også andre medlemmer av familien din tilstanden. Det er en dominerende autosomal tilstand, noe som betyr at bare en forelder med genet er nødvendig for å arve tilstanden. Det antas at to forskjellige mutasjoner i et gitt gen bidrar til Brachidattilia.

I noen tilfeller er det mulig at Brachidactilia er forårsaket av eksponering for legemidler som moren tar under graviditeten. Det kan også skyldes blodstrømproblemer med hender og føtter, spesielt under barnas utvikling.

Det er mulig at din brachidactics er symptomatisk av et genetisk syndrom. Dette er mye mer sjeldent. I så fall vil du ha andre symptomer i tillegg til fingrene i hendene eller føttene forkortet. Brachidattilia kan være forårsaket av Downs syndrom eller Cushing Syndrome, for eksempel.

Typer Brachidattilia

De forskjellige typer Brachidattilia er klassifisert i henhold til beinene og de berørte fingrene.

Snill

Typen en brachidactilia er forkortelsen av medium phalanges. Dette er fingrenees bein som er sistnevnte fra slutten av hver figur. Typen A er videre klassifisert etter fingerfinger. Dette er følgende:

  • Type A1: Medium Phalanges av alle fingre er forkortet.
  • Skriv A2: L’indeksen og noen ganger er liten finger forkortet.
  • Type A3: Bare den lille fingeren forkortet.

Type B

Type B Brachidactilia slår endene av # 8217; indeksen gjennom den lillefingeren. L’siste bein på hver finger er forkortet eller helt mangler. Selv neglene er fraværende. Det samme skjer i tærne. Tommelenes bein er alltid intakte, men ofte flatt og / eller uniformer.

Type C

Typen C er sjelden og slår indeksen, midten og den lillefingeren. Medium Phalanges, som i type A, er forkortet, men ofte er ringene ikke interessert og er den lengste fingeren på hånden.

Type D

Type D Brachidactilia anses som vanlig og påvirker bare tommelen. Tommelen terminal bein er forkortet, men alle fingrene er normale.

Type E

Typen brachidactilia og er en sjelden form hvis den ikke er ledsaget av en annen lidelse. Det er preget av metaces og forkortede metatarer. Dette er beinene i hendene og føttene som er den tredje og fjerde fra slutten av figurene. Resultatet er små hender eller føtter.

Diagnose av Brachidattilia

En nøye undersøkelse av hendene og føttene av en lege kan være nok til å diagnostisere Brachidattilia. Røntgenstråler kan også brukes til å se hvilke bein som er forkortet og å diagnostisere typen Brachidattilia. I milde tilfeller kan en røntgen være den eneste måten å si at tilstanden er tilstede.

For å avgjøre om Brachidattilia er en del av et syndrom, kan du utføre en komplett skjelettradiografi. Dette kan bidra til å avgjøre om andre kroppsben er unormale, noe som tyder på et syndrom. Genetiske tester kan også være nødvendig for å avgjøre om syndromet er tilstede.

Behandling for Brachidattilia

I det store flertallet av Brachidattilia-tilfeller er det ikke nødvendig med behandling. Hvis tilstanden din ikke er en del av et «et annet syndrom», bør du være sunn, og du vil ikke ha medisinske problemer knyttet til hender og føtter.

I sjeldne tilfeller kan Brachidactilia være ganske seriøs for å presentere funksjonalitetsproblemer. Du kan ha problemer med å gripe ting eller gå normalt. I disse tilfellene kan fysioterapi hjelpe. Fysioterapi kan forbedre bevegelsesområdet og forbedre både styrken og funksjonaliteten til de berørte områdene.

Kirurgi

I ekstreme og svært sjeldne tilfeller kan kirurgi brukes til å behandle brachidattilia.

Plastikkirurgi kan brukes til kosmetiske formål eller i sjeldne tilfeller for å forbedre funksjonaliteten. Mange som trenger kirurgi, vil ha en brachidattelia sammen med en & # 8217, annen tilstand. Kirurgi kan omfatte A’osteomi, som kutter beinet. Dette kan bidra til & # 8220; gradvis stretching & # 8221; av korte fingre.

Risikofaktorer

Brachidattilia er typisk en arvelig tilstand. Hvis du har et familiemedlem som er berørt av Brachidattilia, er det selv å risikere at det er mye høyere.

Hvis barnet ditt er født med Downs syndrom, er risikoen for brachidattilia større.

Kvinner er mer sannsynlig å utvikle brachidattilia sammenlignet med menn. Dette kan delvis skyldes det faktum at kvinner er mer sannsynlig å oppleve det fulle uttrykket av strekningen enn menn. Dette gjør det tydeligere i dem.

Komplikasjoner

De fleste med Brachidattilia vil ikke oppleve betydelige komplikasjoner som hindrer sitt daglige liv. I noen tilfeller, hvis Brachidattilia er ganske alvorlig, kan det begrense funksjonen til hånden eller vanskeligheter med å gå. Kirurgi og fysioterapi kan brukes til å forbedre driften.

Utsikter for Brachidattilia

Nesten alle mennesker med brachidattilia lever helt normal skruen. Noen kan føle seg ubehagelig om # 8217; aspektet av hendene eller føttene, men ellers er de sunne. Hvis Brachidactilia er koblet til A’et annet syndrom, varierer utsiktene i henhold til den enkelte situasjon.