Ikke-småcelle adenokarsinom: Fakta på en vanlig lungevulst

Et lungeadenokarsinom er en type lungekreft som starter i lungens kjertelceller. Disse cellene skaper og slipper væsker som mucus. Av 40 prosent av alle lungevulster er ikke-celle adenokarcinomer.

De to andre hovedtyper av småcelle lungekarsinom er pulmonal pulmonal karsinom og stor cellekarsinom. De fleste tumorene som starter i brystet, i bukspyttkjertelen og i prostata er også adenokarscinomer.

De som er i fare?

Selv om folkene som røyker har en Høyere risiko å utvikle lungekreft, Røykfritt Det kan også utvikle denne kreften. Pust, høyt forurenset luft kan øke risikoen for lungekreft. De kjemiske stoffene som er tilstede i dieselutslipp, i kullprodukter, bensin, klorid og formaldehyd kan være farlig.

I lang tid kan Lung Radioterapi øke risikoen for lungekreft. L’drikkevann som inneholder arsen er også en risikofaktor for ikke-småcellet lungekreft.

Kvinner kan være mer utsatt for menn for denne typen lungesykdom. Videre er unge med lungekreft mer sannsynlig å ha et ikke-lite celle adenokarsinom enn andre former for lungekreft.

Hvordan kreft vokser?

L’adenokarcinom ikke små celler har en tendens til å danne i celler langs den ytre delen av lungene. I den precancerøse fasen lider celler genetiske endringer som vokser unormale celler raskere.

Ytterligere genetiske endringer kan føre til endringer som hjelper kreftceller til å vokse og danne en masse eller svulst. Cellene som utgjør en lungekreftkreft, kan løsne og spre seg til andre deler av kroppen.

Hva er symptomene?

All’start, en person med ikke-små celle lungekarsinom kan ikke vise symptomer. Når symptomene vises, inkluderer de vanligvis en hoste som ikke går bort. Det kan også forårsake brystsmerter når du tar et dypt pust, du hoster eller ler.

Andre symptomer inkluderer:

  • pust
  • utmattelse
  • Wheezing
  • Kaster blodet
  • Brunish eller rødaktig farge katarr

Hvordan kreft er diagnostisert?

Tydelige symptomer kan foreslå tilstedeværelsen av ikke-småcelle adenokarsinom. Men den eneste måten en lege kan definitivt diagnostisere kreft, ser på pulmonale stoffceller under mikroskopet.

L’celleundersøkelse i # 8217; sputum eller katarr kan være nyttig for å diagnostisere noen former for lungekreft, selv om det ikke er tilfelle av ikke-små celle lungetumorer.

En biopsi med nål, hvor cellene trekkes tilbake fra en mistenkelig masse, er en mer pålitelig metode for leger. Imaging tester, som røntgenstråler, brukes også til å diagnostisere lungekreft. Rutinemessig screening og røntgenstråler anbefales imidlertid ikke med mindre du har symptomer.

Hvordan kreft er iscenesatt?

Kreftvekst er beskrevet i faser:

  • Stadion 0: Kreft har ikke spredt seg utover lungene.
  • Trinn 1: Kreft er fortsatt i en innledende fase og har ikke spredt seg til lymfesystemet.
  • Fase 2: Kreft har spredt seg til noen lymfeknuter i nærheten av lungene.
  • Trinn 3: Kreft har spredt seg til andre lymfeknuter eller stoffer.
  • Trinn 4: Lungekreft har spredt seg til andre organer.

Hvordan kreft blir behandlet?

Effektiv behandling for ikke-små celle adenokarsinom avhenger av kreftfasen. Hvis kreft ikke har utbredt, er kirurgi ofte nødvendig for å fjerne alt eller bare en del av lungen.

Kirurgi tilbyr ofte de beste sjansene for å overleve denne form for kreft. Tydeligvis er operasjonen kompleks og involverer risiko. Hvis kreft har spredt, kan kjemoterapi og strålebehandling være nødvendig.

Outlook

Den beste måten å forhindre ikke-celle adenokarcinom er aldri å begynne å røyke og unngå kjente risikofaktorer. Men selv om du har luktet i mange år, er det bedre å stoppe og fortsette.

Når du slutter å røyke, begynner risikoen for å utvikle alle lungekreft-undertypene å synke. Det er også tilrådelig å unngå passiv røyking.