Hode smerte på venstre side: årsaker, behandling, diagnose og mer

Dette er en grunn til bekymring?

Hodepine er en vanlig årsak til hodepine. Du kan føle smerten fra hodepine på en eller begge sider av hodet.

Smerte i hodepine manifesterer seg sakte eller alle «8217;. Det kan virke akutt eller ugjennomsiktig og knapp. Noen ganger utstråler smerten til nakken, til tennene eller bak øynene.

Smerten forårsaket av hodepine forsvinner vanligvis innen få timer og er ikke en grunn til bekymring. Men en intens smerte på den ene siden av hodet eller en smerte som ikke går bort, kan være et tegn på noe mer alvorlig.

Fortsett å lese for å finne ut hva som forårsaker hodepine på venstre side av hodet og når du skal ringe legen din.

Hva forårsaker smerte til hodet på venstre side?

Hodepine på venstre side kan variere fra faktorer relatert til livsstil som å hoppe over måltider til overdreven narkotikabruk.

Livsstilsfaktorer

Alle disse faktorene kan utløse en hodepine:

Alkohol: øl, vin og andre alkoholholdige drikker inneholder etanol, et kjemikalie som forårsaker hodepine som ekspanderer blodkar.

Hopp over måltider: Hjernen din trenger sukker (glukose) fra mat til å jobbe optimalt. Når du ikke spiser, reduseres blodsukkernivået. Dette kalles hypoglykemi. En hodepine er en av symptomene.

Stress: Når du er under stress, frigjør kroppen din kjemikalier og flykte eller flykte og flykte. Disse kjemikaliene har en tendens til sine muskler og endrer blodstrømmen, som begge forårsaker hodepine.

Mat: Noen matvarer er kjent for å forårsake hodepine, spesielt de som inneholder konserveringsmidler. Vanlige matutløsere inkluderer krydret oster, rødvin, valnøtter og kjøtt som brukes som kjøttpålegg, pølser og bacon.

Mangel på søvn: Insomnia kan utløse hodepine. Når du har hodepine, kan smerte også gjøre det vanskeligere å sove om natten. Folk med søvnforstyrrelser som den obstruktiv søvnapné er mer sannsynlig å ha hodepine, delvis fordi søvn er forstyrret.

Infeksjoner og allergier

Hodepine er ofte et symptom på respiratoriske infeksjoner som forkjølelse eller L & # 8217;. Låst feber og sinuspassasjer kan både forårsake hodepine. Allergier utløser hodepine gjennom overbelastningen av brystene, noe som forårsaker smerte og press bak pannen og kinnbenet.

Alvorlige infeksjoner som L’encefalitt og meningitt forårsaker mer intens hodepine. Disse sykdommene produserer også symptomer som kramper, høy feber og stiv nakke.

Overdreven bruk av narkotika

Narkotika som tar vare på hodepine kan forårsake mer hodepine hvis du bruker dem mer enn to eller tre dager i uken. Disse hodepine er kjent som hodepine fra overdreven bruk av narkotika eller rebound hodepine. De forekommer nesten hver dag, og smerten begynner når du våkner om morgenen.

Narkotika som kan forårsake hodepine fra overdreven bruk inkluderer:

Nevrologiske årsaker

Noen ganger kan nerveproblemer være årsaken til hodepine.

Occipital Neuralgia: Occipital nerver løper fra den øvre delen av ryggmargen, langs nakken, opp til bunnen av skallen. L’Irritasjon av disse nerver kan forårsake intens, alvorlig og lakende smerte på baksiden av hodet eller på bunnen av skallen. Smerten varer i noen sekunder til flere minutter.

Giant celle arteritt: også kalt temporal arteritt, denne tilstanden er forårsaket av’betennelse i blodårene, inkludert tid arterier langs siden av hodet. Symptomer kan inkludere hodepine og kjeve smerte, skuldre og sider, sammen med visuelle endringer.

Trigeminos neuralgi: Denne tilstanden treffer trigeminal nerve, som gir følelser til ansiktet ditt. Forårsaker et sterkt og plutselig sjokk av smerte som ligner på et sjokk i ansiktet.

Andre årsaker

Smerten på venstre side kan også komme fra:

Typer hodepine

Det er mange forskjellige typer hodepine, fra # 8217; migrene til spennings hodepine. Å vite hvilken du har, kan hjelpe deg med å få den riktige behandlingen. Her er noen av de vanligste.

Spenning

Spennings hodepine er mer vanlig Type hodepine. Streik 75 prosent voksne.

Det ser ut som: et band som strammer rundt hodet, klemmer ansiktet og hodebunnen. Du kan føle trykket langs begge sider og bak hodet. Selv skuldrene og nakken kan være vondt.

Migrene

Migrene er Tredje vanligste sykdommer i verden. Det treffer et estimat 38 millioner mennesker i USA. Kvinner er to eller tre ganger Mer sannsynlig å ha migrene sammenlignet med menn.

Det føles som: en intens smerte og knapp, ofte på den ene siden av hodet. Smerte er ofte ledsaget av symptomer som kvalme, oppkast, følsomhet for lyder og lys og aure.

Auraene er endringer i visjonen, i ordet og i andre følelser. De oppstår før du starter migrene.

Symptomene inkluderer:

  • Lys blinker, former, poeng eller linjer i synsfeltet
  • nummenhet i ansiktet eller på den ene siden av kroppen
  • Tap av syn
  • Vanskeligheter med å snakke tydelig
  • føler lyder eller musikk som ikke er C & # 8217;

Gjeng

Bunch hodepine er sjelden men intenst smertefull hodepine. De tar navnet fra modellen sin. Hodepine kommer i klynger i en periode på dager eller uker. Disse klyngangrepene blir etterfulgt av tilbakemeldinger, perioder uten hodepine som kan vare måneder eller år.

Det føles som: intens smerte på den ene siden av hodet. L’øye på treffsiden kan være rød og vannaktig. Andre symptomer inkluderer lukket eller cola nese, svette og ansikt rødhet.

kronisk

Kronisk hodepine kan være av noe slag, inkludert migrene eller spennings hodepine. De kalles kronisk fordi minst 15 dager i måneden i seks måneder eller mer.

Det føles som: en døve bankende smerte, en intens smerte på den ene siden av hodet eller en klemme som ligner på en skrue, avhengig av hvilken type hodepine som oppstår.

Når du skal se legen din

Vanligvis er hodepine ikke alvorlige, og du kan ofte behandle dem alene. Men noen ganger kan de rapportere et mer alvorlig problem.

Ring legen din eller spør nødhjelp hvis:

Du bør også konsultere legen din dersom du finner et av disse symptomene sammen med hodepine:

Hvordan legen vil diagnostisere hodepine

Fikse en avtale for å se legen din hvis du har ny hodepine eller hvis hodepine har blitt mer alvorlig. Legen din kan sende deg fra en hodepine spesialist kalt nevrolog.

Legen din vil utføre en fysisk undersøkelse. Du vil bli bedt om din medisinske historie og hvilke symptomer du har.

Du kan stille deg spørsmål som disse:

Legen din kan være i stand til å diagnostisere hodepine basert bare på symptomer. Men hvis du ikke er sikker på hva som forårsaker hodepine, kan de anbefale en av disse bildene:

En TC-skanning bruker en serie med røntgenstråler for å lage bilder i tverrsnitt av hjernen. Kan diagnostisere hjernens blødning og noen andre anomalier.

En magnetisk resonans bruker kraftige magneter og radiobølger for å skape detaljerte bilder av hjernen og dets blodkar. Gir et mer detaljert cerebral bilde enn en tac. Kan bidra til å diagnostisere slag, hjerneblødning, svulster, strukturelle problemer og infeksjoner.

Hva kan du gjøre for å finne lettelse?

Her er noen ting du kan gjøre hjemme for å raskt lindre hodepine:

kan

Bunnlinjen

Noen forskjellige typer hodepine forårsaker bare smerte på den ene siden av hodet. Du kan vanligvis lindre disse hodepine med benk-topp medisiner og livsstilsendringer som avslapning og hvile.

Kontakt legen din for hodepine som er seriøse eller som forstyrrer livet ditt. Legen din kan finne ut hva som forårsaker hodepine og gi deg behandlinger for å hjelpe deg med å håndtere smerte.

Les denne artikkelen på spansk.