Hvordan slutte å bli kodet i relasjoner

Del på Pinterest

Koden refererer til en prioriteringsmodell av behovene til forholdspartnere eller familiemedlemmer i forhold til behovene og personlige ønsker.

Gå utover:

 • Ønsker å hjelpe en elsket i vanskeligheter
 • føler seg trøstet av deres tilstedeværelse
 • ikke ønsker å gå de går
 • Fra tid til å gjøre ofre for å hjelpe noen du elsker

Folk bruker noen ganger begrepet for å beskrive atferd som ikke passer perfekt til denne definisjonen, noe som fører til en viss forvirring. Anser det som så så stor støtte for å bli usunn.

Begrepet brukes ofte i avhengighetsrådgivning for å beskrive gunstig atferd i relasjoner som lider av rusmisbruk. Men det kan brukes på noen form for forhold.

Hvis du tror du er i et kodeløpende forhold, er det noen forslag for å hjelpe deg med å bevege deg fremover.

Først, skille demonstrasjonsstøtten fra kodenavhengigheten

Grensen mellom sunn og støttende oppførsel og kodende oppførsel kan noen ganger være litt og # 8216; sløret. Tross alt er det normalt å ønske å hjelpe din partner, spesielt hvis den går gjennom en vanskelig tid.

Men kodende oppførsel er en måte å lede eller kontrollere atferd eller # 8217; andres humør, andre Katherine Fabrizio, En profesjonell konsulent som er autorisert i Raleigh, i North Carolina. Du hopper til førersetet i stedet for å holde en passasjer og forklarer han.

Andre viktige tegn på kodepenning, ifølge Fabrizio, kan inkludere:

 • Bekymring for oppførselen eller velvære av partneren din
 • bekymre deg mer om oppførselen til din partner av dem
 • en tilstand av D’tankene at det avhenger av hvordan du føler eller handler din partner

Identifiser modellene i livet ditt

Når du forstår hvordan det egentlig presenterer kodingen, ta et skritt tilbake og prøv å identifisere eventuelle gjentatte ordninger i dine nåværende og tidligere relasjoner.

Ellen Biros, En klinisk sosialarbeider som er autorisert i Suwanee, Georgia, forklarer at kodende atferd er typisk forankret i # 8217; barndommen. Ordningene du lærer fra foreldrene dine, og som gjentar i relasjoner, gjentar vanligvis igjen og igjen, til de avslutter dem. Men det er vanskelig å bryte en ordning før du merker.

Du har en tendens til å grave mot folk som trenger mye hjelp? Du har problemer med å spørre partnerens hjelp?

Ifølge Biros har kodede mennesker en tendens til å stole på validering av andre i stedet for på’selvvalidering. Disse trendene til selvoffer kan hjelpe deg med å føle deg nærmere din partner. Når du ikke gjør ting for dem, kan du føle deg uten formål, ubehagelig eller prøve mindre selvtillit.

Gjenkjenne disse ordningene er bare nøkkelen til å overvinne dem.

Finn ut hva en sunn kjærlighet er

Ikke alle usunne relasjoner er kodet, men alle kodende relasjoner er generelt usunn.

Dette betyr ikke at kodende relasjoner er dømt. Det vil bare ta arbeid for å sette ting tilbake på sporet. En av de første trinnene som gjør det, er bare å lære hvordan et sunt og ikke-kodelig forhold presenteres.

«Sunn kjærlighet innebærer en komfort og oppfyllelse syklus», sier Biros, & # 8220; mens den giftige kjærligheten innebærer en syklus av smerte og fortvilelse & # 8221;.

Aksjer noen andre tegn på sunn kjærlighet:

 • Partnere stoler på deg selv og andre
 • Begge partnerne føler seg trygg på deres selvtillit
 • Partnere kan kompromittere

I et sunt forhold skal partneren din bekymre deg for dine følelser, og du bør føle deg trygg på å kommunisere dine følelser og behov. Du bør også føle deg i stand til å uttrykke en annen mening enn din partner eller si nei til noe som er i konflikt med dine behov.

Etablere grenser

En grense er en grense som pålegges rundt ting som du ikke er rolig på. De er ikke alltid enkle å sette eller pinne, spesielt hvis du har å gjøre med en langvarig kode. Du kan være så vant til å sette andre rolig som du har problemer med å vurdere dine grenser.

Det kan være nødvendig en liten og # 8216; av praksis før du kan ordentlig respektere dine grenser og gjentatte ganger, men disse forslagene kan hjelpe:

 • Lytt til empati, men stoppet her. Med mindre du er involvert i problemet, ikke tilbudsløsninger eller prøv å løse det for dem.
 • Øv en høflig avvisning. Prøv & # 8220; Jeg beklager, men for øyeblikket er jeg ikke gratis & # 8221; O & # 8220; Jeg vil heller ikke i kveld, men kanskje en’Annen tid & # 8221;.
 • Spurte. Før du gjør noe, spør du følgende spørsmål:
  • Fordi jeg gjør det?
  • Jeg vil ha det eller føler det du må gjøre det?
  • Dette vil løpe bort mine ressurser?
  • Jeg vil fortsatt ha energi til å tilfredsstille mine behov?

Husk at du kan bare sjekke dine handlinger

Prøv å sjekke andres handlinger generelt virker ikke. Men hvis du føler deg validert av din evne til å støtte og ta vare på partneren din, mislykkes i dette kan få deg til å føle deg ganske ulykkelig.

Deres mangel på endring kan frustrere. Du kan prøve vrede eller skuffelse på grunn av det faktum at din nyttige innsats har hatt liten effekt. Disse følelsene kan få deg til å føle deg ubrukelig eller mer fast bestemt på å prøve enda mer og starte syklusen på nytt.

Hvordan du kan stoppe denne ordningen?

Husk deg selv at du bare kan sjekke deg selv. Du har ansvaret for å håndtere din atferd og dine reaksjoner. Du er ikke ansvarlig for oppførselen til din partner eller noen andre.

Gi kontroll innebærer å akseptere usikkerheten;. Ingen vet hva fremtidens reserver. Dette kan være skummelt, spesielt hvis frykten for å være alene eller miste rapporten bidrar til kodende oppførsel. Men mer sunt er ditt forhold, desto mer sannsynlig varer det.

Gi sunn støtte

Ikke c’det er ikke noe galt med å hjelpe din partner, men det er måter å gjøre det uten å ofre dine behov.

Sunn støtte kan føre til:

 • snakke om problemer med å få nye perspektiver
 • Lytt til partnerens problemer eller bekymringer
 • diskutere mulige løsninger med dem, heller enn for dem
 • tilbyr forslag eller råd når forespurt, og deretter ta et skritt tilbake for å la det ta avgjørelsen
 • Med medfølelse og aksept

Husk, du kan vise kjærlighet for partneren din å tilbringe tid med ham og være der for ham uten å prøve å administrere eller lede hans oppførsel. Partnere bør vurdere sin egen, en l’andre for hva de er, ikke for hva de gjør på # 8217; en for den andre.

Utøves for å forbedre deg selv

Den codependence og lav selvfølelse er ofte tilkoblet. Hvis du kobler ditt selvtillit for å ta vare på andre, utvikle en følelse av selvtillit som ikke er avhengig av forholdene dine med andre, kan være vanskelig.

Men større selvfølelse kan øke din tillit, lykke og selvfølelse. Alt dette kan gjøre det lettere for deg å uttrykke dine behov og etablere grenser, både grunnleggende for å overvinne koding.

Lære å forbedre deg ta tid. Disse forslagene kan sette deg på rett spor:

 • Tilbring tid med mennesker som behandler deg godt. Det er ikke alltid lett å forlate et forhold, selv når du er klar til å gå videre. I mellomtiden, omgitt av positive mennesker som setter pris på deg og aksept og støtte tilbudet. Begrenser din tid med mennesker som eksos din energi og si eller gjøre ting som gjør at du føler deg dårlig med deg selv.
 • Gjør de tingene du liker. Kanskje den tiden du har dedikert til å ta vare på andre har stoppet deg fra å dedikere deg selv til hobbyer eller andre interesser. Prøv å dedikere litt og på tid hver dag for å gjøre ting som gjør deg glad, om du skal lese en bok eller ta en tur.
 • Ta vare på helsen din. Å ta vare på kroppen din kan også bidra til å forbedre ditt følelsesmessige velvære. Sørg for at du spiser regelmessig og tilstrekkelig sove hver kveld. Dette er viktige behov som du fortjener å ha fornøyd.
 • La gå den negative indre dialogen. Hvis du har en tendens til å kritisere deg selv, utfordre og reformulerer disse negative tankegangene for å bekrefte deg selv. I stedet for & # 8220; Jeg er ikke god og for eksempel, fortell deg selv & # 8220; Jeg gjør mitt beste & # 8221;.

Identifiser dine behov

Husk at kodingsdiagrammer starter ofte i barndommen. Det kunne ha brukt lang tid siden du sluttet å tenke på dine behov og ønsker.

Spør deg selv hva du vil ha fra livet, uavhengig av noen ønsker. Ønsker et forhold? En familie? En bestemt type arbeid? Bor andre steder? Prøv å skrive på hva du stiller disse spørsmålene.

Prøve nye aktiviteter kan hjelpe. Hvis du er usikker på hva du liker, kan du prøve de tingene du er interessert i. Du kan finne at du har et talent eller en’ferdighet du aldri har hørt om.

Vurdere terapi

Kodingen egenskaper kan bli dermed forankret i personlighet og atferd som du kan ha problemer med å gjenkjenne dem alene. Selv når kjent, kan koding være vanskelig å overvinne alene.

Hvis du jobber for å overvinne koding, anbefaler Biros jakt etter hjelp fra en terapeut som har erfaring i arbeid med utvinning fra denne kompliserte problem.

De kan hjelpe deg:

 • Identifisere og vedta tiltak for å håndtere koding atferdsmodeller
 • arbeide for å øke selvtilliten
 • Utforske hva du ønsker fra livet
 • reformulere og utfordring negative tankemodeller

Fortsett å sette oppmerksomheten din utenfor deg selv, setter deg i en posisjon av impotens & # 8221;, sier Fabrizio. Over tid kan dette bidra til følelser av fortvilelse og avmakt, som kan bidra til depresjon.

Coding er et komplekst problem, men med en Po & # 8216; arbeid du kan overvinne den og begynne å bygge mer balansert forhold som også dekker dine behov.