Alopecia Barbae: Årsaker, symptomer og behandlinger

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Cos’er barbae alopecia?

L’alopecia areata er en helsetilstand som forårsaker hårtap. Det er en autoimmun sykdom, noe som betyr at kroppens immunsystem feilaktig angriper sunne celler. I dette tilfellet angriper det hårsekkene.

L’Alopecia Barbae er en bestemt form for alopecia areata som treffer skjegget. Vanligvis slår det på alle’plutselig og begynner å miste skjegghår i små sirkulære patcher.

Våre initiativer

L’Alopecia Barbae er en autoimmun tilstand der hårsekkene blir angrepet av din egen kropp, noe som forårsaker uregelmessig hårtap.

Vanligvis oppstår håravfall i små sirkulære flekker, ofte langs kjeften, selv om du kunne miste alt skjegghåret. Hårtap kan isoleres fra skjegget eller kan forekomme på andre steder, for eksempel hodebunn eller ansikt.

Selv om de eksakte årsakene er ukjente, er det ofte psykologisk og fysisk stress knyttet til # 8217; alopecia. Genetikk kan også spille: det er mer vanlig i de som er relatert til noen med alopecia, astma eller allergi.

Å ha slektninger med en autoimmun tilstand utsetter deg for større risiko for å utvikle barbae alopecia. Disse inkluderer type 1 diabetes, lupus og psoriasis. Selv noen virus, stoffer eller medisiner kan utløses.

Symptomer

Det er ikke lett å forutse hvordan å utvikle L’alopecia barbae. Hårtap kan forekomme i plutselig, innen få dager eller i # 8217; noen få uker bue.

De skallede flekkene forekommer i små sirkulære flekker av størrelsen på kvartalet. Som mer hår går tapt, begynner disse kretsene noen ganger overlappende. Selv håret rundt kantene på disse flekkene kan være hvite.

Din hud kan advare kløe og smerte før du mister håret ditt. Vanligvis er synlig hud glatt, selv om det kan virke grovt. Noen føler seg redress, irritasjon og betennelse i de skallede områdene.

Utropstegn hår og # 8211; Blackberry håret i den nedre delen & # 8211; Noen ganger vokser de i og rundt Calva-området.

Diagnose

En lege eller hudlege kan diagnostisere barbae alopecia. Noen ganger kan dette gjøres ved å observere håret ditt og hårprøver under mikroskopet.

Det kan være nødvendig å gjennomgå en hodebiosk biopsi eller en blodprøve for å verifisere tilstedeværelsen av tegn på infeksjon eller en underliggende medisinsk tilstand, inkludert en autoimmun sykdom. Du kan bli testet for andre forhold som kan forårsake hårtap, for eksempel soppinfeksjoner eller skjoldbruskkjertelforstyrrelser.

Behandlinger

Selv om det ikke er noen kur for L & # 8217, alopecia barbae, kan du kurere og administrere dine symptomer.

Med behandling kan hår vokse tilbake og bli, men det er mulig å falle igjen. Flere år kan passere mellom jubileer. Det er også mulig at håret ditt delvis vokser tilbake.

Håret ditt kan vokse tilbake som før, selv om de har potensial til å vokse opp med en annen farge eller konsistens. Noen ganger angrer han ikke i det hele tatt.

Ulike behandlinger har variable resultater avhengig av «8217;. Dette kan avhenge av hvor mye hårtap du har, fra din alder og andre faktorer.

Formålet med disse behandlingene blokkerer immunforsvaret og stimulerer hårveksten. Generelt er behandlinger mer effektive hvis du har mistet mindre enn halvparten av håret ditt.

Medisinering

Flere forskjellige stoffer kan brukes til å behandle hårtap på skjegget, inkludert:

  • Kortikosteroider. Disse er antiinflammatoriske legemidler som brukes til å undertrykke immunforsvaret. De brukes vanligvis lokalt eller gitt som skudd.
  • Minoxidil (Rogaine). Dette er et aktuelt stoff som brukes til å behandle baldness. To ganger om dagen, er stoffet påført det berørte området som en væske eller skum. Resultatene kan ses etter tre måneder.
  • Difencyprone (DPCP). Dette stoffet kan brukes på skallet soner. Det forårsaker en allergisk reaksjon karakterisert ved rødhet, hevelse og kløe. Det antas at dette induserer immunsystemet for å sende hvite blodlegemer på overflaten av huden for å redusere betennelsen og holde hårsekkene aktive. Resultatene kan ta tre måneder.
  • Anthralin. Dette er en krem ​​eller en salve som ofte brukes til å behandle psoriasis. Stoffet som ligner tjæren påføres på flekkene uten hår en gang om dagen og forlot i 30 minutter til noen timer. Irriterer huden, favoriserer hårvekst. Resultatene er generelt synlige innen 8-12 uker.

Kjøp behandlinger mot hårtap som Rogaine.

Husholdningsartikler

Det er også hjemmemedisiner som du kan bruke til å kurere hårtap i skjegget ditt. Mye av deres effektivitet mot L’Alopecia Barbae er anekdotisk, men det kan være verdt å prøve dem, avhengig av tilstanden din.

hvitløk

Naturlige helbredende egenskaper av hvitløk kan være nyttig for å forbedre symptomene på # 8217; alopecia barbae.

Selv om det ikke er noe spesifikt søk etter Barbae alopecia, en liten en 2007 studie oppdaget at gelen alle’hvitløk var effektiv i behandlingen av dell’Artanna.

Folk som brukte Gel All’hvitløk sammen med en kortikosteroidkrem viste betydelige forbedringer i forhold til gruppen som bare brukte kortikosteroidkrem.

Viviscal

Dette er et naturlig supplement basert på marine ekstrakter. Fremmer hårvekst hos mennesker med hårtynning hvis det tas i en periode på minst seks måneder.

Det virker som regenererer nye celler og styrker eksisterende celler. Forskning er anekdotot i form av behandling av behandling av barbae, men andre studier har vist at det er effektivt for å fremme hårvekst.

TIL Studere fra 2016 Han undersøkte effekten av en lignende tilleggsavgift på et marint kompleks. Hvis det er ansatt i seks måneder, har det vist seg at supplementet fremmer hårvekst og reduserer faller i menn med dirigert hår.

Sink og biotin kosttilskudd

Det er viktig å følge et sunt kosthold som inkluderer vitaminer og mineraler som trengs for hårvekst. L’å legge til kosttilskudd til kostholdet ditt kan gi deg et løft av sink og biotin, som kan fremme hårvekst og forhindre høsten.

Cleveland Clinic eksperter anbefaler en mega vitamin B daglig som inkluderer Milligram 30 av sink, 3 milligram biotin, 200 milligram vitamin C e <1 milligram folsyre.

Du vil prøve kosttilskudd? Kjøp Viviscal, Zink og Biotin.

Flere søk er nødvendig for å bestemme effektiviteten av andre naturlige muligheter for hårtap, inkludert:

  • Wheatgrass
  • aloe vera
  • Castor, kokosnøtt eller mandelolje
  • Essensielle oljer av lavendel, rosmarin og geranium
  • fiskeolje
  • probiotika

Kjøp aloe vera, fiskeolje og probiotika.

Bo

Har skjegget alopecia ikke en grunn til bekymring når det gjelder helse, men følelsesmessig kan få innvirkning. Hårtap har potensial til å være vanskelig, spesielt hvis du begynner å miste håret ditt i andre punkter.

Uansett bekymringer, husk at de er helt normale. Prøv å prøve disse følelsene eller følelsene uten dømmekraft. Vær forsiktig med deg selv i løpet av denne tiden.

Hvis det påvirker din mental helse, bør du vurdere ideen om å se en terapeut eller bli med i en Online Support Group. Et profesjonelt og støttende miljø kan hjelpe deg med å møte det du opplever.

De National Alopecia AreaBa Foundation har støttegrupper over hele verden. Disse gruppene gir et trygt, selvsikkert og komfortabelt miljø for deg og dine kjære å dele og lære av personlige erfaringer med å behandle Barbae Alopecia. Du vil lære å håndtere og overvinne utfordringene som følger med denne tilstanden.

Når skal du se en lege

Hvis du finner ut at L’alopecia barbae påvirker kvaliteten på livet ditt eller ønsker å forstå hva årsaken, konsulter en dermatolog eller en lege. De kan evaluere alvorlighetsgraden av symptomene, avgjøre om det er andre underliggende årsaker og behandle en passende behandlingsplan.

Vær så god En liste over spørsmål at du kan bli spurt eller vil spørre avtalen din.

Bunnlinjen

L’Alopecia Barbae vil ikke sette helsen din i fare, men det kan være vanskelig å møte det følelsesmessig. Opplev ulike behandlingsalternativer for å se om en av dem kan tilby deg en forbedring eller en løsning.

Siden denne tilstanden kan være vanskelig, organisere livet ditt for å ta vare på deg selv på best mulig måte. Det vedtar tiltak for å øke følelsen av velvære og skape en sunn livsstil.