Hvordan psoriasisen og den psorialasiske leddgikt er forbundet

Psoriasis og psoriasis artritt

Psoriasis er en autoimmun tilstand som akselererer veksten av hudceller. Dette kan forårsake patcher av betent hud som klare eller er ømme for berøring.

Det er ingen kur mot psoriasis. Den underliggende årsaken er anses genetisk. Av 3.2% av voksne i USA fra 20 år oppover har noen form for psoriasis.

Leddgikt Psorialasica (PSA) Det er en tilstand som ofte oppstår med psoriasis. Som andre typer leddgikt, L’AP forårsaker smerte, stivhet og hevelse til de berørte leddene. Det anslås det mellom 30 og 33 prosent Personer med psoriasis vil ende opp med å utvikle PSA.

Psoriasis og PSA sammen er noen ganger angitt som psoriasis sykdom.

Psoriasis sykdom er kronisk, noe som betyr at det ikke er mulig å stoppe symptomene helt på. Du kan imidlertid gjøre noen endringer i livsstilen for å redusere risikoen for forverringer og forbedre den generelle livskvaliteten.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan disse forholdene er tilkoblet, hvordan du administrerer symptomene dine og mer.

Fordi noen mennesker med psoriasis utvikler PSA

Selv om psoriasis og l’Ap kan virke uavhengige, gjenspeiler begge forholdene problemene med det underliggende immunsystemet.

I psoriasis forårsaker ditt hyperaktive immunsystem at kroppens hudceller vokser for fort. Dette kan utløses av mange miljøfaktorer, for eksempel stress eller røyk.

En ting som disse utløserne har til felles er at de stimulerer den inflammatoriske responsen til kroppen din. Denne samme inflammatoriske responsen kan forekomme i leddene. De bette leddene er det som forårsaker AP.

I PSA målretter de hvite blodlegemene kroppsvevet i stedet for å beskytte den mot fremmede stoffer. Selv om AP er koblet til psoriasis, har det svært særegne symptomer i seg selv. Av denne grunn, Noen forskere De henviste til PSA som & # 8220; en sykdom i en sykdom i en sykdom & # 8221;.

Beregn senteret for sykdomskontroll og forebygging (CDC) 10 prosent 20 av mennesker med psoriasis vil utvikle L & # 8217;. Dette er noe lavere enn tallene som tilbys av det nasjonale psoriasisfondet, som utsetter risikoen ca 1 av 3eller 30 prosent.

Psoriasisen er vanligvis diagnostisert av platene på platene. Disse er squamous patcher av hevet skinn, hvitt sølv eller rødaktig. Ptil slår leddene, generelt de av fingrene i hendene, føttene og den nedre delen av ryggen.

PSA kan presentere seg i mange former. Det kan utløse andre bivirkninger som tretthet og redusert mobilitet. Siden psoriasis er mer synlig tydelig, er det ofte lettere å diagnostisere enn PSA.

Effekten av psoriasis og psa

Den vanligste formen for psoriasis er plaketter psoriasis, også kjent som psoriasis vulgaris. Streik 80 prosent 90 av alle mennesker med psoriasis. Det er preget av plater. Disse kan gå og komme, selv om psoriasis er en kronisk eller langsiktig sykdom.

Som psoriasis, er PSA kronisk. PSA er også en progressiv tilstand. Med været forverres. Den inflammatoriske responsen som 8217; AP utløsere i ledd kan føre til gradvis ødeleggelse av leddbrusk og # 8217; bein.

Hvis ikke behandlet, kan denne prosessen forårsake vridd, smertefulle eller hovne ledd som ikke virker lenger. Felles smerte kan være utbredt eller kan bare forekomme på den ene siden av kroppen.

Hvis du har en psoriasisholdig sykdom, er du også i fare for andre forhold. Dette inkluderer:

Behandlingsalternativer

Noen mennesker behandler deres sporadiske og små symptomer på psoriasis med rettsmidler direkte på huden deres.

På samme måte kan re-oppkjøp av mild PSA av og til behandles med benk-øverste smertestillende midler (OTC) som ibuprofen (Advil) og naproser (Aleve). Disse rettsmidler har en tendens til å gi symptomatisk lettelse.

Ytterligere behandlinger er tilgjengelige som målpsoriasis alene eller både psoriasis og L & # 8217;.

Behandlingsalternativer bare for psoriasis

De Mest vanlige behandlinger For mild psoriasis er de aktuelle hudkrem og salver. Disse inkluderer vitamin D, salisylsyre og en klasse med rusmidler som kalles kortikosteroider.

Vitamin d ble vurdert Effektiv behandling for autoimmune problemer i kroppen, inkludert psoriasis.

Kortikosteroider Det har blitt funnet å være effektivt minst like mye som vitamin D. Ulempen med kortikosteroider er at over tid, bruk dem på huden, kan svekke den. Andre bivirkninger av kortikosteroider inkluderer:

 • Brutte blodkar
 • rødhet
 • irritasjon
 • Linjeskinn

Kortikosteroider område fra mild til ekstremt kraftig. De mest kraftige stoffene, desto større potensial for bivirkninger. Fordi psoriasis er en kronisk sykdom, er de beste behandlingene de som kan brukes på lang sikt uten risiko for skade på kroppen.

Noen hjemmemedisiner kan også hjelpe deg med å lindre psoriasis symptomer. Daglige bad med Epsom salter kan berolige squamous flekker på huden. Aktualitet aloe vera og uva av’oregon Det ble funnet at det bidrar til å redusere irritasjonen og betennelsen og # 8217;.

Behandlingsalternativer for både psoriasis og AP

Legemidlene for å undertrykke aktiviteten til immunsystemet er blant de mest effektive behandlingene for psoriasis og L & # 8217;.

Systemiske legemidler og immunosuppressive midler gir ofte lettelse for begge forholdene. Imidlertid er risikoen for sekundære infeksjoner og andre bivirkninger større når de bruker disse stoffene.

Hvis du lider av alvorlig psoriasis og en PSA er diagnostisert, kan legen din foreskrive metotrexatet (Rheumatrex), et antiinflammatorisk legemiddel og immunosuppressor. Dette stoffet tar sikte på å senke kroppens celler som reproduserer for raskt og forårsaker psoriasisrehabiliseringer.

De vanlige bivirkningene av metotrexat inkluderer:

 • hodepine
 • svimmelhet
 • mageknip

En ny klasse av organisk kalt medisiner, spesielt TNF-blokkere, målrettet mer nøyaktig bestemte deler av immunsystemet. Av denne grunn kan legen være mer tilbøyelig til å gi dem hensyn til metotrexat.

Biologene reduserer betennelsen og psoriasispidemiene i de fleste Hvem tar dem. Det finnes en rekke merker av organiske stoffer som er godkjent for behandling av psoriasis i USA.

De biologiske må injiseres. Noen må administreres oftere enn andre. Vanlige bivirkninger inkluderer:

 • allergisk reaksjon
 • Hudirritasjon i injeksjonsstedet
 • utslett
 • Øk risikoen for infeksjoner

Hvordan forebygge psoriasis og rehancies av PSA

Symptomer på psoriasis sykdom kan ikke stoppes helt, men vanligvis kan de kontrolleres med behandling.

Identifiser hva som utløser psoriasis og PSA-angrep er nøkkelen til å behandle tilstanden. Siden AP er et resultat av psoriasis, kan begge forholdene utløses av de samme miljøfaktorene selv.

For noen mennesker, understreke Det kan være en viktig utløserfaktor for en psoriasis forverring. Lær pusteøvelser, praksis yoga og bruk andre coping mekanismer for stress kan bidra til å forhindre stressende situasjoner verre symptomene på psoriasis.

Den største forandringen i livsstilen som kunne lindre symptomer på psoriasis sykdom er dietten. Ser på kostholdet ditt for å identifisere ting som utløser symptomene på psoriasis kan bety å fjerne noen matvarer som en form for behandling.

Det er kjent at fedme bidrar til symptomene på psoriasis. Å holde et sunt kosthold er viktig for å være i et sunt vektbånd. Hvis du kan unngå å bringe ekstra pund, utdanning Indikerer at symptomene dine vil bli mindre alvorlige.

Drikke alkohol og røyking kan også utløse raketter, og deretter begrense eller eliminere disse faktorene kan være nyttige.

Outlook

Hvis du har blitt diagnostisert med psoriasis, er det en stor sannsynlighet for at du også kan utvikle L & # 8217;. Vær oppmerksom på symptomer som smerte eller felles svakhet. Hvis du begynner å demonstrere symptomer, kontakt legen din.

De kunne lede deg til en spesialist, kjent som revmatolog, som skal kunne avgjøre om AP forårsaker symptomene dine.

Det er viktig å behandle det samme som mulig for å minimere leddskader. Ignorer symptomer kan sette deg i fare for ytterligere helseproblemer. Tilstrekkelig behandling er viktig for å bevare livskvaliteten og redusere risikoen for komplikasjoner.