36 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Du gjorde 36 uker! Selv om symptomene på graviditeten bryter ned, hvordan å kjøre på badet hvert 30. minutt eller føle seg konstant sliten, prøv å nyte denne siste måneden av graviditeten. Selv om du forventer å ha fremtidige graviditeter, eller hvis dette ikke er ditt første, er hver graviditet unik, så du bør prøve å sette pris på det hvert øyeblikk. Fortsett å lese for å lære mer om hva du kan forvente denne uken.

Endringer i kroppen din

Det ser ut til at det ikke er mer plass i vertshuset for barn? Det kan virke slik, men barnet ditt vil fortsette å vokse opp til # 8217; ankomst av utløpsdatoen, en dato som bare barnet ditt vet, som sannsynligvis kjører deg gal for usikkerheten.

Hver gang du føler deg trøtt for graviditet, husk deg selv at barnet ditt vil ha nytte av hvert siste øyeblikk som vil bruke i livmoren din. Fra og med neste uke vil barnet ditt bli vurdert fremover, ifølge American College of obstetrikere og gynekologer. Det komplette begrepet anses nå som 40 uker. Prøv å nyte de siste spesielle ukene av graviditeten din. Ditt barn vil være her før du merker.

Uten tvil er du utmattet for å bringe rundt din voksende mage, og du er sannsynligvis lei av bekymring. Selv om dette ikke er din første graviditet, er hver graviditet og hvert barn annerledes, så føles litt og er ivrig etter det ukjente for det er helt normalt. Hvis du finner ut at din angst påvirker ditt daglige liv eller relasjoner, bør du snakke med legen din til din neste avtale.

Ditt barn

Del på Pinterest

Et sted rundt 18 tommer i lengden, til 36 uker, ditt barn veier mellom 5 og 6 pund. Snart vil legen din sannsynligvis sjekke om barnet ditt forbereder seg på fødsel.

For å verifisere det, vil legen din prøve å se om barnets hode senkes i nærheten av livmorhalsen. Ditt barn bør gå inn i denne posisjonen innen 36 uker, men ikke bekymre deg hvis barnet ditt ikke har blitt skutt ennå. De fleste barn vil vende seg til fødselskanalen i de siste ukene med graviditet, men 1 i 25 Graviditetene vil forbli podaliske eller vil skyte føttene først. Podalica-presentasjonen er alltid i høy risiko, og de fleste av disse tilfellene forårsaker en keisersnitt.

Hvis legen din mistenker at barnet ditt er podalisk, vil du sannsynligvis bli sendt deg A’ultralyd for å bekrefte. Deretter kan legen anbefale en av de forskjellige måtene for å hjelpe et barn til å bevege seg ned, som den eksterne cephalic-versjonen (ECV).

L’ECV er en ikke-kirurgisk metode som noen ganger brukes til å forsøke å forvandle barnet ditt. Hvis du er bekymret for potensialet til en podal fødsel, del dine bekymringer med legen din. Legen din bør være i stand til å lindre dine bekymringer med alle ressursene som er tilgjengelige for podaliske graviditeter.

Tvillingutvikling en uke 36

Du føler deg mest? Ingen plass forblir i livmoren din. Fetale bevegelser kan senke denne uken. Legg merke til eventuelle endringer og del legen din med din neste avtale.

Graviditets symptomer fra 36 uker

Del på Pinterest

Et symptom i løpet av uken 36 for å være oppmerksom på er sammentrekningen. Disse kan bety at barnet ditt kommer snart eller bare Braxton-Hicks sammentrekninger. Men samlet vil du sannsynligvis fortsette å finne mange av de samme symptomene du har funnet i tredje kvartal, for eksempel:

  • utmattelse
  • hyppig urinering
  • mageknip
  • Bryster som mister

Bryster som mister

Mange kvinner opplever brysttap i tredje kvartal. Denne tynne og gullige væsken kalt Colostro vil gi barnet ditt næringsstoffer i de første dagene i livet hans. Selv om du ikke har tenkt å amme, vil kroppen din fortsatt produsere kolostrum.

Hvis du finner det ubehagelige tapet, prøv å bruke de absorberte koppene. Du bør fortsatt legge opp med disse, siden du trenger det etter fødsel (uavhengig av om det), og ikke C & # 8217, er hvorfor du ikke kan bruke dem nå.

Noen kvinner legger til absorbenter for å late til deres barns register, men hvis du ikke har mottatt fra en baby shower, eller hvis du ikke føler deg komfortabel å spørre venner og slektninger for å kjøpe dem for deg, er absorbenter relativt billige. Du kan finne dem på de fleste store forhandlere som selger baby produkter, og du kan kjøpe dem alle & ingrosso. De vil være nyttige etter fødselen av barnet og ammende.

sammentrekninger

Noen ganger bestemmer barn for å komme snart, så du bør være oppmerksom på sammentrekninger. Sammentrekninger kan virke avstivende eller kramper i # 8217; livmor, ligner menstruasjonskramper. Noen kvinner føler dem selv i ryggen. Magen din vil være vanskelig å røre ved en sammentrekning.

Hver sammentrekning vil øke i intensitet, det kommer til toppen og senker sakte. Tenk på det som en bølge, som ruller på kysten, og returnerer forsiktig mot havet. Som sammentrekninger tilnærming vil toppene skje først og vil vare lenger.

Noen kvinner forvirrer sammentrekninger med Braxton-Hicks sammentrekninger, som noen ganger er definert & # 8220; falske travaglio & # 8221;. Braxton-Hicks sammentrekninger er intermitterende, har ikke en ordning og vokser ikke i intensitet.

Hvis du finner sammentrekninger, er det viktig å timulere dem. Mange mobile apper er tilgjengelige som forenkler tidspunktet og registrering av sammentrekninger. Du kan laste ned en time og gjøre deg kjent med at den skal tilberedes når sammentrykkene startet. Du kan også følge dem på den gamle måten, ved hjelp av en klokke eller en timer (eller telle sekunder høyt) og papir og penn.

For å overvåke sammentrekningen din, poster l’nå der de starter og når de slutter. Tidsperioden mellom starten av en og den neste siden er den neste frekvensen av sammentrekninger. Tar du denne platen med deg når du går til sykehuset. I tilfelle avbrudd D’vann, vær oppmerksom på tiden og gå til sykehuset.

Hvis du ikke er sikker på hvilke smerter som skal rettferdiggjøre legen din eller turen til sykehuset ditt, bør du spørre legen din nå. Hvis du noen gang eksperimenterer med sammentrekninger som varer omtrent et minutt og ankommer hvert femte minutt for minst en’Nå går du sannsynligvis til barnets bursdag.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

I en ideell verden vil du sannsynligvis ha alt klart for barnets ankomst. Realistisk kan det imidlertid være flere ting i listen over ting å gjøre, og det er greit. Du har fortsatt tid. Her er noen ting å fokusere denne uken.

Velg din barnelege

Hvis du ennå ikke har valgt en barnelege for barnet ditt, anbefaler vi at du velger en snart. Selv om du sannsynligvis fortsatt har noen uker før barnet ditt kommer, er den tiden ikke garantert.

Spør venner eller familiemedlemmer for henvisninger og sørg for at du ringer fremover for å planlegge en tur med potensielle barneleger. Ikke bare er det lettere å evaluere din komfort med en lege og # 8217; # 8217 miljø; ansikt til ansikt, men du vil nok føle seg mindre stress nå som du sjekket en & # 8217;.

Forbered en leveringsveske

Et annet element i listen over ting å gjøre som du sannsynligvis bør sjekke snart, er å forberede fødselsposen din. Det er utallige mødre basert på mødre som allerede har gått. For å finne det som er best for deg, spør råd til dine kjære og deretter oppnå deg hva du synes viktigst.

Generelt anbefaler vi deg å pakke objekter som vil sette deg til deg, din partner og ditt barn. Noen ting du kanskje vil pakke for deg, inkluderer:

For barnet ditt er et bilsete et must. Hvis ikke # 8217; du allerede har gjort, ring det lokale politiet eller brannmannstasjonen for å se om de gjør det Bilseter kontroller. Å installere et bilsete kan være komplisert og er det siste du må bekymre deg for når du er i arbeidskraft.

Få et nytt bilsete for å sikre at det er produsert med de mest oppdaterte sikkerhetsretningslinjene. Bilsetene er ment å beskytte barnet mot en ulykke og deretter kastes. Kjøp en i et garasjesalg, og du vil ikke være sikker på om det var i en bilulykke.

Forbered en kjole for å bringe babyens hjem, men hopper frills. Velg noe som vil være lett å bære og fjerne. Du må kanskje endre bleien raskt. Om bleieendring, kan du vurdere ideen om å pakke en backup kjole, hvis barnet ditt har en ulykke som gjør veien ut av bleie.

Tenk også på barnets komfort når du velger en kjole. Hvis du gir deg om vinteren, velg noe som vil holde babyen din til varmen. Hvis det er gjennom årene og vurdere en lettere kjole. Sykehuset skal gi de fleste andre baser for barnet, som bleier.

Og ikke glem partneren din! Deres komfort vil trolig være borte fra tankene dine når du puster gjennom smerten av arbeidskraft, men nå er det når du kan bevise dem at selv deres komfort er viktig. Vurder emballasjen:

  • Snacks du kan dele
  • et kamera
  • En lader for telefonen og andre elektroniske enheter, slik at partneren din kan sende meldinger eller e-post til alle når barnet ditt kommer
  • Hodetelefoner, for hva som kan være en lang dag eller en natt
  • Liste over kontakter slik at partneren din vet hvem du skal ringe eller sende A’e-post når barnet ditt er kommet
  • En jakke eller en genser for din partner (sykehus kan være kaldt)

Når skal du ringe legen

Del på Pinterest

Hvis du finner sammentrekninger, eller du tror du har sammentrekninger, ring legen din eller gå til sykehuset. Du bør også ringe legen din hvis du føler vaginal blødning, tap av væsker eller sterk magesmerter.

Som barnet ditt fortsetter å vokse, C’er mindre plass til å bevege seg. Selv om barnets bevegelser sannsynligvis har redusert noen, bør du fortsatt høre dem. Hvis du oppdager en reduksjon i bevegelsen (tenk mindre enn 10 bevegelser i A’nå) eller hvis du er bekymret for barnets bevegelse, kontakt legen din. Selv om en reduksjon i bevegelsen kanskje ikke er noe, kan det også være et tegn på at barnet ditt er i trøbbel. Det er alltid bedre å gå på den sikre siden og kontakte legen din.

Du gjorde 36 uker!

Du er nesten på slutten. Husk å nyte de siste to ukene. Gjør Sonnellini hver gang du kan og fortsett å spise sunne og balansert måltider. Du vil være takknemlig for næringsstoffer og # 8217; ekstra energi når din store dag kom.