Hvordan massere trykkpunkter

Når du har lokalisert smerte, hva gjør du? Å nå. Ofte uten en bevisst tenkning, går hånden i # 8217; område av ubehag og massasje. Å forstå basene av akupressur kan gjøre denne automaten uten en hjerne enda mer fordelaktig, og hjelper deg å slappe av og til og med håndtere kronisk smerte.

Akupressur har grunnlegger i tradisjonell kinesisk medisin (MTC), hvor den ble brukt til videre 2000 år . Det er en metode for å aktivere kroppens selvhelbredende mekanismer for å behandle sykdom og lindre smerte. Som L’akupunktur, som bruker små nåler, stimulerer akupressur kroppen i visse meridianer eller trykkpunkter.

Den kinesiske medisinske modellen fant at menneskekroppen er krysset av disse usynlige energilinjene og forklarer Dr. Steve Moreau, Dom, AP, autorisert akupunctor og instruktør på Florida College of Supplementary Medicine. «MTCs teori hevder også at hver meridianbane er koblet til et bestemt organ. Det er denne sammenkoblingen av spesifikke punkter som gjør det mulig for akupressuren til å fungere.

Det er effektivt? Forskning sier ja. En anmeldelse har funnet ut at akupressur er effektiv for å redusere smerte i ni av ti studier. Med et rekordspor på for 2000 år siden har denne smertestillingsmetoden sikkert bestått testen av tid.

Starter

Når du bruker akupressur til å bruke automatring, er det viktig å være tålmodig og konsistent. Forbedringer kan ikke være umiddelbare, men en vanlig massasje kan redusere smerten og sannsynligheten for gjentakelse.

Ved bruk av akupressur:

 • Sett med forskjellige minutter.
 • Sitte eller ligge i en komfortabel posisjon.
 • Slapp av, lukk øynene og puster dypt.
 • Bruk et avgjørende og dypt trykk med en liten roterende bevegelse eller opp og ned.

For skulder smerte

Smerten i nakken og bak er ofte resultatet av stress og kan føre til de som vanligvis er definert som en spennings hodepine. Dr. Moreau sier at det er flere trykkpoeng å bruke for å lindre skuldersmerter, som starter med et av de mest brukte poengene.

& # 8220; Den første og enklere å finne er mellom edderkoppen av tommelen og den første fingeren & # 8221;, sier han.

 • Trykk med et avgjørende trykk til du hører en liten smerte.
 • Trykk og hold inne i fem sekunder.
 • Utgivelser og gjenta tre ganger.
 • For lav ryggsmerter

  Det er to hovedtrykkspunkter som kan hjelpe med lav ryggsmerter, sier Moreau. Den første er i live:

 • Stå opp og ta livet lett med begge hender slik at tommelen vikler ryggen din.
 • Med tommer på plass gjelder det en sirkulær bevegelse ved å utøve et avgjørende trykk for en telling på fem sekunder.
 • Gjenta tre ganger.
 • Moreau sier at du også kan finne et trykkpunkt for å lindre ryggsmerter i midten av kalvemuskelen:

 • Bruk samme sirkulære bevegelse og det samme trykket, hold i fem sekunder.
 • Utgivelser og gjenta to ganger.
 • For sinus smerte

  Det første punktet å avlaste press og sinus smerte er nettopp blant øyenbrynene, sier Moreau. Foreslår at du bruker indeksen eller tommelfingeren for å påføre trykket her med en sirkulær bevegelse i 5 sekunder.

  Det andre punktet er til dine templer; Bruk samme første sirkulære bevegelse.

  Et tredje alternativ er å spore fingrene fra templene til begge sider av neseborene. Bruk en sirkulær bevegelse, påføring av trykk her i fem sekunder.

  Moreau anbefaler å følge denne trykkteknikken for hver av trykkpunktene, og holde trykket stopper, men ikke smertefullt.

  Endelige forslag på akupressur

  Disse praksisene kan utføres flere ganger om dagen, men Moreau sier at du bør ta en pause til kroppen din hvis et poeng er ømme til berøring. Anbefaler å starte med et lite trykk og gradvis flytte til en mer avgjørende berøring.

  Smerter av smerte som de som er oppført ovenfor, er ofte forårsaket av spenning og stress. Det er viktig å slappe av og redusere stressfaktorer i livet ditt slik at disse tilnærmingene har maksimal innvirkning. Hvis du finner vanskelig og samtidig automating vanskelig, kan du alltid spørre en venn eller et familiemedlem.