Permanente stopp: Pro, mot, kostnader og ulemper. Flyttbar

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Permanente eller faste stopp består av en metalltråd limt til tennene. Vanligvis er denne tråden jevn og solid eller har en sammenflettet tekstur. Er festet til tennene og tilpasset bittet for å hindre at tennene beveger seg eller deformeres.

Permanente stopp De anbefales ofte av ortodontister etter enheten for å hindre at tennene vender tilbake til sitt opprinnelige sted.

Din ortodontist kan også foreslå en hvis du har problemer med å holde seg til deres retningslinjer for flyttbare stopp. Men en viss mengde tannoverflate er nødvendig, slik at fikseringsmaterialet fikset stoppet på plass.

I mange tilfeller bruker ortodontister en kombinasjon av flyttbare og permanente inneslutningsenheter for de beste langsiktige resultatene. Men Nylige undersøkelser av ortodontister som praktiserer viser at permanente inneslutningsenheter blir stadig mer populære.

Avtakbare stopp brukes vanligvis til topp tenner og permanente stopp på de nedre tennene, men 8217; bruk av stopp avhenger av hva som er best for tenner.

La oss se hvordan permanent stopper arbeidet, da de overlapper til andre stopp og hvordan de skal rengjøre dem og holde dem til å holde det beste smilet ditt.

Om permanente stopp

Permanente stopp har også følgende navn:

 • Fermi knyttet
 • lingual
 • faste stopp

Permanente stopp er mer vanlig brukt på tennene på underkjeven.

Låsen kalles lingual wire fordi den limes eller festes til tennens bakoverflate. Det er lettere å sikre klebemiddelet til de nedre tennene som hjørnetenner (hund) for langsiktig effektiv bruk.

Navnet & # 8220; permanent stopp & # 8221; Indikerer nøyaktig hva enheten gjør: det forblir på tenner permanent for å hindre dem i å bevege seg. Du kan ha en permanent fangst på tennene dine for resten av livet ditt.

Din tannlege eller ortodontist kan fjerne din permanente inneslutningsenhet hvis den irriterer tannkjøttet eller tennene eller forårsaker for mye plate eller tartarakkumulering på tennene rundt den.

Hvor mye permanent stopper kostnaden?

En permanent eller begrenset låsekostnad kan koste fra $ 150 til $ 500 for å bli implementert eller erstattet hvis tapt eller ødelagt. Kostnaden for den første posisjonering kan inkluderes i den totale kostnaden for apparatet.

Avtagbare permanente retenters

Pro av permanente stopp

 • Det er ikke nødvendig å bære det og fjerne det, noe som gjør det lettere å holde tennene på plass etter at enheten tok av.
 • Ingen andre vet at det er der bortsett fra deg, fordi det er bundet bak tennene dine.
 • Har liten eller ingen effekt på måten du snakker, så du trenger ikke å føle deg ubehagelig i # 8217; bruk den i offentligheten.
 • Du kan ikke miste det fordi det er sikkert fast med tannlim.
 • Det er vanskelig å skade fra den normale daglige bruken av munnen.
 • Hold tennene på plass for å hjelpe deg med å holde tennene justert, siden låsen alltid er på plass.

Pro flyttbare stopp

 • Du kan fjerne dem når som helst, for eksempel når du spiser eller vasker tennene dine.
 • Det tar bare 30 sekunder til 1 minutt for å få en og # 8217; inntrykk (mugg) i munnen for å skape en avtagbar fangst som varer i årevis.
 • Du kan enkelt rense dem ved å nedsenke dem i en av de mange typer vaskemiddelløsninger som er tilgjengelige. Dette anbefales sterkt fordi bakterier raskt kan akkumulere på flyttbare plaststopp.
 • Det er lettere å passere flossen fordi du kan fjerne låsen.
 • Avtakbare stopp kan være bedre for overlegne tenner, siden lavere tenner kan bite opp en fast øvre stopp. Dette kan gjøre stoppet mindre sikkert eller skade det.

En permanent inneslutningsenhet kan virke som et utmerket alternativ til en beholder som du må sette eller fjerne hele tiden hvis du tror det kan være en utfordring å bruke en av grunner til komfort eller estetisk. Imidlertid har begge typer fangsten deres styrker og deres grenser.

Ulemper med permanente stopp

Nedenfor er noen hensyn og potensielle ulemper ved permanent inneslutningutstyr:

 • Prosedyren for å angripe en permanent fangst kan være lang og ubehagelig. Noen ganger kan det være nødvendig opp til en’nå for å fikse et stopp til tennene. Alt du trenger å gjøre for en avtagbar fangst, er å ha et raskt inntrykk av at ortodontisten din kan bruke til å forme en som passer til munnen din.
 • Børste og pass flossen rundt en permanent lås krever en ekstra innsats. Din risiko for karies og tannkjøttsykdom kan øke hvis du ikke tar deg tid til å rense rundt din permanente inneslutningsenhet.
 • Å ha et metallobjekt i munnen hele tiden kan være ubeleilig. Ditt språk kan gni mot tråden. Hvis obligasjonen kommer av eller tråden bryter, kan språket være irritert eller riper.
 • Å spise litt mat kan endre effektiviteten. Bite harde eller harde matvarer, som et helt eple eller en hard biff, kan deformere tråden. Selv mat som er rik på kunstige sukker eller lignende tilsetningsstoffer, som brus, kan konsumere bindematerialet, potensielt løsner linken til inneslutningsenheten med tennene.
 • Tråden kan bryte eller koble fra, og krever reparasjon eller erstatning. Du må kanskje betale et erstatningsgebyr for å få en ny.

Hva du bør gjøre hvis fangsten din er brettet eller beveger seg?

For et foldet eller flyttet stopp, må du ikke forsøke å løse problemet alene. Påføring av for mye press på fangsten kan ende opp med å bryte fikseringsmaterialet eller ledningen og skade tennene.

Hvis formen er endret, vil låsen ikke holde tennene i de riktige stillingene. Hvis du fortsatt er brettet eller beveger seg:

 • Fikse en avtale for å se din ortodontist. Hvis stoppet ikke bryter eller sår andre deler av munnen, sikrer du en avtale så snart som mulig med tannlegen eller ortodontisten for å justere eller reparere fangsten.
 • Ring tannlegen eller ortodontisten med en gang. Hvis låsen brøt eller skadet A & # 8217 en annen del av munnen, kontakt tannlegen eller ortodontisten umiddelbart for å minimere ytterligere skade på tennene, munnen eller på låsen.
 • Sjekk nødkontakten. Mange tannleger og ortodontister har en nødlinje du kan ringe eller sende meldinger i nødstilfeller. Spør tannlegen eller ortodontisten hvis du har en slik at du kan kontakte ham for umiddelbar hjelp hvis fangsten din bryter eller sår.

Rengjør det permanente stoppet og tennene dine

Rengjør inneslutningsenheten hver dag for å holde det godt vedlikeholdt og for å beskytte tennene rundt & # 8217;.

Børste som du normalt ville gjøre, ta vare på å sette inn og fjerne børstene rundt alle sporene mellom tennene, slik at ingen område blir forsømt, spesielt områdene i nærheten av materialet limt eller bak tråden selv.

Tips for tanntråd med permanent lås

Dental Floss er den virkelige utfordringen med permanente stopp.

Men det er ikke så vanskelig når du forstod de første gangene: Her er noen forslag til rengjøring for å enkelt bruke tanntråd med permanent lås:

 • Bruk et stykke 6-tommers ledning sammen med en tråd for å skyve tråden mellom to av de nedre nedre tennene, ta en tråden mellom fingrene og # 8217; andre ender i # 8217;.
 • Når ledningen er blant tennene, løfter det forsiktig og senker ledningen langs tennene av tennene fra toppen til det punktet hvor tannkjøttet møtes. Ikke vær for sterk, eller du kan kutte eller skade tannkjøttet.
 • Når du er ferdig med en serie tenner, flytt tråden opp til toppen av tennene og skyv tråden til den neste serien av tenner.
 • Trekk ledningen mellom den neste serien av tenner og gjenta trinn 2 for å rengjøre hverandre.
 • Gjenta disse trinnene til du har passert tanntråd mellom hver av tennene fastsatt av det permanente stoppet.
 • Du kan finne ledninger for online floss og butikker.

  L & # 8217;

  Permanente stopp kan være et praktisk alternativ til å ha en avtagbar plastlås, men de er ikke for alle.

  Snakk med en tannlege eller en ortodontist (du kan også få flere meninger) på alternativer for dine mål og dentalbehov, for å se hva som er riktig for deg.