Hvordan øke østrogenet: 12 Naturlige måter og mer

Østrogen og progesteron er to hovedkjønnshormoner i menneskekroppen. L’østrogen er hormonet som er ansvarlig for seksuelle egenskaper og reproduktive ferdigheter hos kvinner. Progesteron er hormonet som spiller en støtterolle i menstruasjonssyklusen og i svangerskapet.

Når du har lave nivåer av østrogen og progesteron, som i overgangsalderen, kan de negativt påvirke humøret ditt, seksuell lyst, beinhelse og mer.

I denne artikkelen vil vi utforske 12 måter å naturligvis øke østrogen i kroppen din, så vel som når det er på tide å se en lege for lave østrogennivåer. Mange av disse rettsmidler støtter direkte etableringen av østrogen eller replikerer østrogenaktiviteten i kroppen.

Mat

1. Soyabønnepirer

Soyfrø og produkter som kommer fra det, for eksempel tofu og miso, er en utmerket kilde fytoøstrogen. Fytoøstrogener etterligner østrogen i kroppen ved å koble til østrogenreseptorer.

I en studere På soya og de med brystkreft, fant forskerne at større soyainntak var knyttet til en lavere risiko for død for brystkreft. Dette kan skyldes lignende fordeler med fytoøstrogen østrogener.

2. Linfrø

Linfrøene inneholder også høye mengder fytoøstrogener. Primære fytoøstrogener i sengetøy kalles Lignani, som er nyttige i metabolismen av østrogen.

en Animal studie Siden 2017 har han vist at en diett rik på linfrø var i stand til å redusere alvorlighetsgraden og frekvensen av eggstokkreft i høner. Ekstra søk er fortsatt nødvendig på # 8217;.

3. sesamfrø

Sesamfrø er A’annen matkilde til fytoøstrogener. En annen Animal studie Fra 2014 studerte han effekten av soya og sesamoljer på rotter med ekstrogen mangel.

Forskere har oppdaget at en 2-måneders diett integrert med disse oljene var i stand til å forbedre beinhelsemarkørene. Denne undersøkelsen tyder på en positiv effekt som ligner på østrogener av både sesamfrø og soyabønner, selv om det er behov for videre forskning på # 8217;.

Vitaminer og mineraler

4. Gruppe B-vitaminer.

Gruppe B-vitaminer spiller en viktig rolle i å skape og aktivere østrogen i kroppen. Lavt nivå av disse vitaminene kan føre til reduserte nivåer av østrogen.

I en studere, Forskere sammenlignet nivåene av noen B-vitaminer med risikoen for brystkreft i pre-emausale kvinner. Resultatene indikerte at høyere nivåer av B-2 og B-6 vitaminer var forbundet med en lavere risiko for brystkreft, som kan skyldes virkningen av disse vitaminene på østrogenmetabolisme.

5. Vitamin d

Vitamin D fungerer som et hormon i kroppen. En studere Forklar at både vitamin D og østrogener jobber sammen for å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom.

Koblingen mellom disse hormonene skyldes rollen som vitamin D i syntesen av østrogen. Dette indikerer en potensiell fordel ved vitamin D-tilskudd ved lave østrogennivåer.

6. Boron

Boret er et mineralspor som har en rekke roller i kroppen. Det har blitt studert for sine positive fordeler med å redusere risikoen for noen typer kreft. Boret er også nødvendig for metabolismen av testosteron og østrogen kjønnshormoner.

Forskere mener at boret påvirker østrogenreseptorer som tillater at kroppen lettere bruker østrogener tilgjengelig.

7. Dhea

DHEA, eller deidroepiantrosteron, er et naturlig hormon som kan omdannes til østrogen og testosteron. Alle’kroppsinnredning, Dhea Det kommer først omdannet til androgener og deretter videre omdannet til østrogen.

en studere Han fant også at DHEA kan være i stand til å gi fordeler som ligner på østrogen.

Urte kosttilskudd

8. Svart Cohosh

Den svarte Cohosh er et tradisjonelt indisk gress som har vært historisk brukt til å behandle en rekke forhold, inkludert overgangsalder og menstruasjonsproblemer.

Forskere Jeg tror at den svarte cohosh også inneholder noen forbindelser som stimulerer østrogenreseptorer. Selv om ytterligere forskning fortsatt er nødvendig, kan dette foreslå en mulig fordel med svarte kohosh-kosttilskudd når østrogen er lave.

9. Chasteberry

Chasteberry er en tradisjonell urtebehandling som er best kjent for bruk i gynekologiske forhold, for eksempel premenstruelt syndrom.

I en studere, Forskere undersøkte litteraturen som er tilgjengelige for VITEX-arten, som inkluderer beveren. De oppdaget at han var i stand til å vise østrogen effekter på doser på 0.6 og 1.2 gram / kilo kroppsvekt.

Disse fordelene som mest sannsynlig kommer fra et fytoøstrogen som er inneholdt i beveren, kalt Apigenina.

10. Evenotorolje

L’Oljeolje (EPO) er et tradisjonelt urtemiddel som inneholder høye nivåer av omega-6 fettsyrer, noe som gjør det til et populært supplement for forhold som premenstruelt syndrom og overgangsalder. Det er svært få siste søk etter fordelene med Enterra olje for østrogen.

Men en studere oppdaget på over 2 200 kvinner som brukte EPOS etter å ha forstyrret hormonbehandlingsbehandlingen, rapporterte 889 at EPO L & # 8217 er nyttig for å kontrollere symptomene på lave østrogenivåer med overgangsalderen.

11. rødkløver

Den røde kløveren er et urte-supplement som inneholder en håndfull vegetabilske forbindelser som kalles isoflavoner som kan fungere som østrogen i kroppen. Disse isoflavonene inkluderer:

 • Biochanina A
 • formononetin
 • Gainisteine
 • Daidzein

en Revisjonstudio undersøkt virkningen av rødkløver på hotfathes og hormonelle nivåer hos kvinner. Forskere fant fire studier som viste en betydelig økning i østrogennivåer med røde kløvertilskudd.

12. Dong quai

Dong Quai er en tradisjonell kinesisk medisin som vanligvis brukes til overgangsalder. Som andre urte kosttilskudd ovenfor, inneholder Dong Quai forbindelser som fungerer som fytoøstrogener.

I en studere, Forskere undersøkte de mulige østrogene forbindelser i 17 populære urte kosttilskudd. De fant to mulige forbindelser i Dong Quai som viser østrogen aktivitet.

Måter å øke progesteron på en naturlig måte

I mange tilfeller, hvis du har lave østrogen nivåer, kan du også ha et lavt nivå av progesteron. Dette er spesielt vanlig i overgangsalderen, når de fleste kvinnelige hormoner reduseres drastisk.

Progesteron er mer vanlig forbedret gjennom kremer og narkotika, men noen kan foretrekke en mer naturlig tilnærming.

En mulig måte å øke progesteron er gjennom urte kosttilskudd. En studere Han oppdaget at chasteberry var i stand til å øke nivåene av progesteron halvveis.

Men ikke alle urte kosttilskudd er effektive for å øke progesteronen. En annen studere Han oppdaget at flere kinesiske medisinske urte kosttilskudd faktisk har senket progesteronnivåer.

En bedre måte å naturligvis øke progesteronnivået er gjennom et sunt kosthold og livsstil. Å spise et variert kosthold kan gi kroppen næringsstoffene det trenger for metabolisme av progesteron.

Dette inkluderer matvarer som cruciferous grønnsaker, nøtter og integrert frokostblandinger. Opprettholde en sunn vekt, følg et konstant søvnprogram og administrer stress kan bidra til å holde hormonene balansert selv.

Hvis naturlig ikke er nok

Naturlige inngrep kan ikke være effektive for alle. Noen mennesker er ekstremt følsomme for symptomene på lave østrogen nivåer, som inkluderer:

 • Varme blinker
 • Stemningsendringer
 • smertefull sex
 • Depresjon

Når disse symptomene forstyrrer dagliglivet og naturlige metoder, hjelper ikke medisinske behandlinger.

Den erstatningshormonbehandling er en vanlig behandling for overgangsalderen. Innebærer erstatning av østrogen og progesteron gjennom:

 • skudd
 • Piller
 • creme
 • vaginale suppositorier

Risikoen for hormonutskiftningsterapi omfatter en økning i risikoen for:

 • Blodkoaguli
 • kardiovaskulære sykdommer
 • slag
 • brystkreft

Forholdsregler

For mange østrogener, også kalt østrogen dominans, kan skyldes en rekke faktorer. Noen kvinner produserer naturlig mer østrogen enn progesteron. Også L’integrasjon for lav østrogen nivåer kan forårsake denne typen hormonell ubalanse.

Symptomene på’høy østrogen hos kvinner inkluderer:

 • opphovning
 • uregelmessige perioder
 • Stemningsendringer
 • angst
 • Minneproblemer

Menn kan også oppleve dominansen av østrogen, som ser ut som gynekomasti, erektil dysfunksjon og infertilitet.

Hvis du begynner å manifestere en av disse symptomene etter bruk av naturlige østrogentilskudd, kan det skyldes for mange østrogener.

Når skal du se en lege

Hvis naturlige rettsmidler ikke hjelper symptomene på lav østrogen eller progesteronnivå, kan det være på tide å besøke en lege. Du kan diskutere andre inngrep, for eksempel hormonbehandling.

Du kan også utforske andre endringer i kostholdet og livsstilen som kan bidra til å redusere symptomene på østrogenbas.

Noen urte kosttilskudd bør ikke tas med Andre stoffer, Så spør legen din før du starter disse kosttilskuddene hvis du tar eksisterende stoffer.

Hvis kjente negative bivirkninger etter å ha startet urte kosttilskudd for lav østrogen nivå, kontakt lege umiddelbart.

Bunnlinjen

Østrogen og progesteron er viktige kjønnshormoner, spesielt i den kvinnelige kroppen. De lave nivåene av østrogen og progesteron er generelt forårsaket av overgangsalder eller andre helsemessige forhold.

Funksjonelle matvarer, vitaminer og mineraler og urte kosttilskudd er alle naturlige måter å øke østrogen i kroppen.

Hvis naturlige metoder ikke er tilstrekkelig til å øke østrogen nivåer, besøk legen din for å diskutere andre behandlingsalternativer, for eksempel hormonbehandling.